Blogolj!

Blogstar kávéház

Háló

A csodában bíznak a Czeglédyék által becsapott diákok.

Eleinte csupán néhány napos csúszások voltak, aztán már egyáltalán nem érkezett fizetés, mégis senki nem gondolt arra, hogy átverés az egész – vall a Magyar Hírlapban egy érettségi előtt álló budapesti diák, aki a Czeglédy-féle iskolaszövetkezetnél vállalt diákmunkát.

„A baráti körömben öten vannak, akik úgy jártak, mint én, a közösségi oldalon pedig már több mint ezren vagyunk, akik nem kapták meg a pénzüket. Emiatt próbáltam tüntetést is szervezni a világhálón, de csak nagyon kevesen jöttek el. Igazából várjuk a csodát, bár a legtöbbünk nem hisz abban, hogy valaha látni fogja még az elmaradt pénzét.”

Már csak a csodában bíznak a becsapott diákok

Kéthavonként jött újra telefon, bementünk, aláírtunk. Senki nem gondolt arra, hogy át leszünk verve -  mondta lapunknak egy érettségi előtt álló budapesti diák, Kéri Ámon. Czeglédy-féle iskolaszövetkezetnél vállalt egy éve diákmunkát, s neki, mint lapunknak elmondta, százhúszezer forinttal maradt adósa a Human Operator Zrt.-hez köthető iskolaszövetkezet. A szocialista politikust és társait hárommilliárd forint költségvetési csalással gyanúsítják.

Közelítés

Áldatlan börtönállapotok jellemzik hazánkat.

Napokon belül eldől, kik építik az ország új börtöneit, de a 4500 új férőhely nem megoldás a zsúfoltság csökkentésére – állítja a Népszava.

„Építeni kell, ez biztos, hiszen évek óta közismert, hogy a magyar börtönök túlzsúfoltak. Most nem egészen 132 százalékos az intézeteink kihasználtsága, de pár éve még 100 helyen 142 elítéltet zsúfoltak össze, amivel az utolsók voltunk a kontinensen. (...) Európában még ma is csak Macedóniában rosszabb valamivel a helyzet, s a mi adataink az utóbbi évek férőhelybővítései ellenére még mindig a dél-amerikai állapotokhoz közelítenek.”

Áldatlan állapotok a hazai börtönökben

Napokon belül eldől, kik építik az ország új börtöneit, de a 4500 új férőhely nem megoldás a zsúfoltság csökkentésére. Szakértők úgy látják, hogy az orbáni büntetőpolitika eredménye a rablétszám megugrása. Augusztus 26-án jár le az ajánlattételi határidő a tervezett 8 új börtön kivitelezési munkáira másodszor kiírt közbeszerzési pályázaton - tájékoztatta a Népszavát a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője.

Gyurcsány

Schiffer szerint a baloldal nem a lényegről beszél.

A 2004 és 2010 közötti baloldali vezetésnek, így Botka Lászlónak most arról kellene színt vallania, hogyan látják korábbi kormányzásukat – erről beszélt az LMP volt elnöke az M1-en a Hirado.hu cikke szerint.

„Egy dolog nem hangzik el: hogy a jelenleg legnagyobb ellenzéki pártnak milyen a viszonya a saját korábbi kormányzásához, amit nagyrészt Gyurcsány fémjelez. Szerintem (…) sokkal fontosabb azt látni, hogy egy kormányváltás után, ha a szocialisták újra kormányzati tényezők – Gyurcsánnyal vagy nélküle –, akkor azok az emberek, akik bizalmat szavaztak neki 2006 őszén is, azok hogyan viszonyulnak ma korábbi önmagukhoz – fűzte hozzá Schiffer András, aki azt is hangsúlyozta: ahhoz, hogy a választópolgárok döntési helyzetben legyenek, nem Gyurcsányról kellene vitatkozni, hanem a 2004 és 2010 közötti kormányzásról.”

Schiffer: a baloldal valljon színt arról, hogyan látja korábbi kormányzását

A 2004 és 2010 közötti baloldali vezetésnek most arról kellene színt vallania, hogyan látják korábbi kormányzásukat - erről beszélt az LMP volt elnöke az M1-en kedden este. Schiffer András azt mondta: most már nem Gyurcsány Ferenc népszerűsége a fontos, hanem az, hogy ha a szocialisták újra kormányzásra kerülnek, mit tennének másként.

Közvetítés

Vona mellé került Simicska embere.

Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője, Varga-Damm Andrea máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik – számol be róla egy budapesti rendezvényre hivatkozva a Lokál.

„Ezek után már csak az a (költői?) kérdés, vajon az ügyvédnő, aki Simicska jobbjáról került Vona Gábor baljára, mennyire igyekszik a nagyvállalkozó akaratát közvetíteni a Jobbik vezetése felé.”

Vona mellé került Simicska embere | Lokál

Nem sokáig tartott a Simicska-Jobbik összeborulás egyébként is gyenge álcázása: a múlt hétvégén már kiderült, hogy a nagybirtokos oligarcha Simicska Lajos bizalmi embere, Varga-Damm Andrea ügyvéd vélhetően egyre fontosabb szerepet kap majd a szélsőséges Jobbik vezetésében.

Tisztulás

Vége Kálmán Olga képernyőképességének.

A Hír TV műsorvezetőjének furcsa és döbbenetes megvilágosodását elemzi a PestiSrácok.

„A magyar közélet megtisztulásának egyik első lépése lehetne, hogy mindenki bojkottálja azt a műsorvezetőt, aki hátba támadja a kötelességüket teljesítő, esküjükhöz hű katonáinkat, akik nap mint nap az életüket kockáztatják a mi biztonságunk és nyugalmunk érdekében. Kálmán Olga nem érdemli meg ezt a nyugalmat és biztonságot.”

Olga pálfordulása és képernyő-képessége

Most mi a baj? Kálmán Olga a minap egy merész ugrással átlendült a normális emberek közé. Igaz, hogy közben hátba támadta biztonságunk védelmezőit, a magyar határt felügyelő rendőröket és katonákat (hja kérem, a megszokás nagy úr!), de ettől eltekintve végső soron ott kötött ki, ahol minden épeszű embernek lennie kell: felismerte a mohamedán bevándorlókkal érkező terrorizmus-veszélyt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41541/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?