Blogolj!

Rabtársait zsarolta Nagyfán a fegyenc

Olyan férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában jogerős szabadságvesztését töltve fizikai erőfölényét kihasználva elítélt társait arra kényszerítette, hogy különböző értékeket adjanak át neki, illetve utaljanak pénzt a számlájára.

A vádirat szerint volt akinek a vádlott, egy kést nyakához szorítva, azt parancsolta, hogy töltse fel a telefonját, továbbá küldessen be részére cigarettát, illetőleg kávét. Egy másik társa részére egy órát ajánlott fel megvásárlásra, amelyet azonban az elítélt társ nem akart megvenni. A vádlott ezért többször ököllel megütötte rabtársát, majd egy késsel hadonászott előtte. Ezután a vádlott szándékosan a saját hasát vágta meg, és azzal fenyegette meg a másik rabot, ha nem veszi meg az órát, akkor a felügyeletnek azt fogja állítani, hogy rabtársa szúrta meg őt. Emellett a vádlott a zárkában tartózkodókat is hamis tanúskodásra akarta rávenni.

2016 áprilisában a vádlott egy harmadik rabtársa kocsiját akarta megszerezni, de az nem akarta eladni neki. Ezért mindenhova követte, többször az erejét fitogtatva tört, zúzott a börtönzárkában, majd egy üres adásvételi szerződést kéretett be a börtönbe és fenyegette rabtársát azzal, hogy ha nem írja alá, akkor nagyon rosszul jár. A megfélemlített férfi az ügyről jelentést tett a felügyeletnek, és fegyelmi eljárás indult a vádlottal szemben. Ekkor a vádlott megfenyegette rabtársát, hogy megöli őt és a családját is, valamint annak ellenére, hogy a vételárat nem fizette meg, visszakövetelte azt mintegy 800 ezer forint összegben. Mivel mindez nem volt elég hatásos, egy tőle szintén nagyon tartó újabb rabtársát vette rá a vádlott arra, hogy bántalmazza a sértettet helyette. A vádlott ezután is folyamatosan zaklatta rabtársát, akinek sikerült értesítenie az élettársát, aki jelezte a felügyeletnek, hogy terrorban tartják a párját. 

Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, ebből 2 rendbeli kísérleti szakban maradt. A bűncselekményeket visszaesőként elkövető vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 (rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41552/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,rendőrség,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Rendkívüli főkapitányi értekezletet tartott a belügyminiszter

2020.01.21. 18:55
Rendkívüli rendőrfőkapitányi értekezletet tartott Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn Bácsalmáson, a Magyarország schengeni határszakaszán felerősödött …

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Simonka György tagadja bűnösségét

2020.01.14. 19:30
Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó …

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Bekeményített a rendőrség az ittas sofőrökkel szemben Pest megyében, egyből fogdába kerülnek

2020.01.05. 12:30
Kemény lépésre szánta el magát a Pest megyei rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben. Akiknél ugyanis …

Legyünk körültekintőek a szilveszteri petárdákkal és a tűzijátékokkal - Rendőrségi felhívás

2019.12.29. 21:10
A pirotechnikai termékek felhasználási és tárolási szabályaira hívta fel a figyelmet a rendőrség a …

Több mint ötszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

2019.12.23. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 558 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig.

Több mint kétszáz embert fordítottak vissza a magyar határnál

2019.12.21. 12:05
Csupán egy nap kellett ahhoz, hogy a rendőrök és a katonák 225 jogellenesen Magyarországon tartózkodó külföldit tartóztassanak fel a határon.

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?