Blogolj!

Újabb botrányos dolog derült ki a migránsokról

A szakképzésért felelős német szövetségi intézmény leellenőrizte egy másik szövetségi intézmény (a munkaügyi) adatait, és meglepő dolgokat talált. Kiderült ugyanis, hogy amikor a munkaügyi hivatal arról beszélt, hogy a munkát kereső többszázezer menekült 30 százalékának nincs semmilyen használható végzettsége, akkor ez a szám csak azokat tartalmazza, akik ezt be is vallották - írja a hetivalasz.hu.

A menedékkérőknek azonban van további 25 százaléka, aki egyáltalán nem is válaszolt semmit az iskolai végzettséget firtató kérdésre. Márpedig – érvel a szakképzésért felelős hivatal – elég életszerűtlen, hogy ha valakinek lenne használható végzettsége, akkor eltitkolná azt. Viszont, ha ezt figyelembe veszik, akkor a menekültek nem 30, hanem 59 százaléka lesz végzettség nélküli. Persze nagy országonkénti szórással: a szomáliaiaknál ez az adat csaknem 80 százalék, de az eritreaiaknál is 70 fölött van, az irakiak 71, az afgánok 69, a szírek 56 százalékának nincs végzettsége.

Kiderült a beérkező migránsok túlnyomó többségének semmilyen végzettsége sincs

Emlékszünk mindnyájan, hogy 2015-ben a migránsokat védő szervezetek és az őket támogató médiumok folyamatosan arról beszéltek, hogy az ideérkezők nagyon magas iskolai végzettséggel rendelkeznek, és felpörgetik a gazdaságot. Sokan már akkor figyelmeztettek, hogy mindebből egy szó sem igaz, de ők egyszerűen le lettek rasszistázva. Valóság nagybácsi most szembejött, és aki csak egy kicsit is figyeli a nyugat-európai vezetők, köztük Merkel mozgását, jól látja, hogy legszívesebben szabadulna már ettől a tehertől. Többek között erre is lenne jó a kötelező kvóta.

Érthető, hogy Magyarország ebből nem kér. Mi már 2015-ben szóltunk, hogy nem lesz ennek jó vége, ezért is furcsa, hogy nekünk kellene megoldani ezt a problémát. Bízunk benne, hogy az Iszlám Állam legyőzésével felgyorsul a kitoloncolás, és tényleg csak az kap menedéket, akit valóban üldöznek, és véget ér a gazdasági migráció.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41564/pics/lead_800x600.jpg
Angela Merkel,bevándorlás

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Temesvárról támadnak az embercsempészek

2018.02.18. 13:15
Egyre intenzívebb a teherautós embercsempészet, ráadásul a csempészek egyáltalán nem törődnek az emberek biztonságával.

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Tilos a menedékkérők nemi identitásának vizsgálata

2018.01.28. 16:20
Egyedül azt kutathatják a hatóságok, szavahihető-e az illető vagy sem. A szexuális irányultságra és a nemi identitásra tilos rákérdezni.

Szomáliai, iráni és pakisztáni bújt el a szerb kamionban

2018.01.24. 15:25
Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra négy migráns Röszkénél.

Vége az amerikai kormányzati leállásnak

2018.01.23. 07:00
Az amerikai szenátus után a képviselőház is megszavazta hétfőn a kormányzat működtetésének finanszírozását biztosító törvényt, majd aláírta azt Donald Trump elnök.

Görög kamionban érkeztek az afgán és pakisztáni migránsok

2018.01.22. 12:10
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél.

Döntöttek a németek: jöhet az újabb nagykoalíció

2018.01.21. 18:35
A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével folytatandó hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött vasárnap Bonnban az SPD …

Ismét nekirongyolt a „Soros-hálózatnak” a Fidesz

2018.01.16. 14:00
A kormánypárt választmánya döntött a Fidesz–KDNP 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is.

Orbán: ha az unió nem segít, Kínához fordulunk

2018.01.10. 18:05
Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?