Blogolj!

Blogstar kávéház

Hát

Többségben vannak a kormányváltók, de ez semmit sem jelent.

A Népszava arról ír, az ellenzék széttagoltsága miatt nem lehetnek túl optimisták a váltásban reménykedők, mert hiába vannak többségben a mostani hatalom távozását akarók, ha egyik ellenzéki párt sem tudja megszólítani őket.

„Egységbe kell rendezni az ellenzéket és túl kell lépni a nagyvárosok falain – érvelt a kutató, aki az idő rövidsége ellenére úgy látja, a Fidesz töretlen népszerűsége mellett sem törvényszerű a 2014-es ellenzéki vereség megismétlődése. Az viszont biztos, hogy az MSZP gyengülése magával húzhatja a kis balliberális pártokat is – figyelmeztetett Závecz. A friss kutatás megerősítette, hogy ha valamelyik tömörülésből megindul az elvándorlás, a kiábrándult szavazók nem jelennek meg az ellenzék másik pártjában, csalódottan hátat fordítanak.”

Az elszántságot nem lehet szavazatra váltani

Többségben vannak azok, akik leváltanák a Fidesz-kormányt, de ebből nem következik automatikusan, hogy kormányváltással zárul a nyolc hónap múlva esedékes választás - értékelte a Závecz Research legfrissebb mérésének eredményeit Juhász Attila. A Political Capital szakmai vezetője szerint az ellenzék széttagoltsága miatt nem lehetnek túl optimisták a váltásban reménykedők, mert hiába vannak többségben a mostani hatalom távozását akarók, ha egyik ellenzéki párt sem tudja megszólítani őket.

Építkezés

A Liberálisok egyedül is nekivágnának.

A fenti Népszava-cikkre gyönyörűen rímel az Index összeállítása az utóbbi napok „öt legbrutálisabb ellenzéki híréről”, melyek között a Liberálisok önálló indulásáról szóló szösszenet is megtalálható.

„Azért, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve, egy ideje már zajlik a jelöltállítás az egyedül indulás esetére. Sermer Ádám országos szervezőként eddig is nagyban hozzájárult ehhez az építkezéshez, ezután pedig kiemelten dolgozik azon, hogy mielőbb véglegessé váljon annak a 106 embernek a köre, akik egyedüli megmérettetés esetén büszkén vállalják a liberális képviseletet – írják a liberálisok. De senki ne kapjon a szívéhez, annyira azért nem gondolja komolyan Fodor Gábor sem, a közleményük néhány mondattal arrébb már arról szól, hogy természetesen nagy ellenzéki közös indulásban bíznak.”

Az 5 legbrutálisabb ellenzéki hír a héten

„Azért, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve, egy ideje már zajlik a jelöltállítás az egyedül indulás esetére. Sermer Ádám országos szervezőként eddig is nagyban hozzájárult ehhez az építkezéshez, ezután pedig kiemelten dolgozik azon, hogy mielőbb véglegessé váljon annak a 106 embernek a köre, akik egyedüli megmérettetés esetén büszkén vállalják a liberális képviseletet" - írják a liberálisok.

Tolódás

A baloldalon már csak mosolyogni lehet.

Legalábbis Geiger Ferenc szerint. Soroksár független polgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjúban kifejti, teljesen igaza van Tarlós Istvánnak, amikor felrója az ellenzéknek a hangoskodást, hiszen húsz évig ültek a vezetői székben és nem csináltak semmit.

„Az a húsz év, amit Demszky Gábor csinált, elég sikertelen volt, de hozzá kell tenni azt is, hogy nem nagyon volt akkoriban olyan karizmatikus jelölt, aki az ellenfele lehetett volna. Az első igazi komoly vetélytársa Tarlós István volt, aki meg is verte. Azóta pedig biztos, hogy Budapest jobbra tolódott el.”

„A baloldalon már csak mosolyogni lehet"

Nem vagyok biztos abban, hogy a siker kulcsa az, ha valaki nem párttag, van erre bőven ellenpélda - mondta lapunknak Geiger Ferenc, XXIII. kerületi független polgármester. Szerinte Soroksár egyedülálló, hiszen nem gyűrűzik be az országos politika a helyi ügyekbe, amit tudatosan tart fenn kerületvezetőként.

Kiválasztott

Azonos neműek kötnek házasságot Botka városában.

De legalább csak szimbolikusan, erre ugyanis lehetőséget nyújt a SZIN-en az LMBT Közösségért Csoport – számol be róla a PestiSrácok.

„A Szegedi Ifjúsági Napok Civil falujában az érdeklődő fiatalok játszhatnak, megismerkedhetnek a másságukat nyíltan vállaló emberekkel, a hazai leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex társadalom színe-javával. A színes forgatagban akár házasságot is köthetnek az azonos nemű fiatalok, bár frigyük nem lesz hivatalos, Magyarországon ugyanis törvény tiltja az azonos neműek házasságát. A Civil Faluban való részvételre 2016 óta már csak meghívásos pályázat útján lehetett jelentkezni, az LMBT-s csapat pedig már akkor is a kiválasztottak között szerepelt.”

Azonos neműek házasságkötését biztosítja a Szegedi Ifjúsági Napokon az LMBT közösség

Büszkén hirdeti a Botka László városában alakult LMBT Közösségért Csoport, hogy idén is megjelenik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) Civil Falujában, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) embereket ismertetik meg 13-29 éves fiatalokkal. De lehet játszani is természetesen a leszbikusok, melegek sátránál, sőt, azokat is szeretettel várják, akik házasságot akarnak kötni valakivel.

Tényező

Hiba nélkül szolgálja a gazdáját Kálmán Olga.

Az Origo szerint kevés viccesebb szereplője van a magyar televíziózásnak, mint a jelenleg a Jobbikot és Vona Gábort mentegető Kálmán Olga, hiszen nem sok tévériporternél figyelhető meg jobban a kétségbeesett küzdelem a fizetéséért.

„A nyugdíjaskérdés mellett a másik érdekessége Kálmán Olga beszélgetésének maga Kálmán Olga. Ahogy gondolkodik magáról. Mintha tényező lenne. Hogy majd az ő szavát is kiforgatják, és akkor jaj, mit lehet tenni. Nem látja, hogy ő nem tényező, hanem a magyar médiaviszonyok vicces szereplője, akivel azért érdemes foglalkozni, mert szórakoztató? Hogyha egy-egy társaságban csak annyi hangzik el, hogy Kálmán Olga, kitör a röhögés?”

Kálmán Olga már a gyomorforgató nyugdíjasgyalázás miatt is védi Vona Gábort

Kevés viccesebb szereplője van a magyar televíziózásnak, mint Kálmán Olga. Hiszen kevés tévériporternél figyelhető meg jobban a kétségbeesett küzdelem a fizetéséért. A küzdelem, hogy hiba nélkül szolgálja a gazdáját. Tegnap (csütörtökön) is teljesíteni kellett és teljesített is. Ezúttal Vona Gábor nyugdíjasokat gyalázó mondatait védte meg. A Jobbik elnököt a jobbikos Simicska Lajos televíziójában.

Biztosítás

Novák Heni lefagyasztja a petesejtjeit.

A Jóban, Rosszban egykori szereplőjére rátalált a szerelem az USA-ban, de a Lokálnak arról beszél, hogy 31 évesen még nem tart a gyermekvállalás gondolatánál.

„Mindenképpen szeretnék gyerekeket, és elsősorban a sajátjaimat szeretném nevelni, de még nem állok készen erre, az idő viszont megy. Egyre többet gondolkozom azon, hogy bebiztosítom magam, és lefagyasztatom a petesejtjeimet, hogy ha 40 évesen szülnék, akkor se legyen gond. Ez 27-28 évesen lett volna a legideálisabb, de szerintem még 31-32 évesen is időben vagyok ehhez. Van is itthon ismerősöm, aki ezzel foglalkozik, és ha jövőre hazajövök, lehet, hogy belevágok.”

Novák Heni lefagyasztja a petesejtjeit | Lokál

Nincs hétvégém, nincs szabadnapom, 5-6 órát alszom, de imádom, amit csinálok! Ingatlanozom, ahol a hétvége a legerősebb, mellette színészkedem, de ha nagyon sok pénzem lenne, akkor sem csinálnék mást, csak az arányokon változtatnék, és több időt fordítanék a castingokra, a színészetre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41623/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?