Blogolj!

Ausztriában egyre több szociális támogatást kapnak a migránsok

Növekszik a folyósított szociális támogatások összege Ausztriában, mert a jövőben több lesz a pozitívan elbírált menedékkérelem, amelyekkel igényt tarthatnak a juttatásokra - közölte hétfőn a Der Standard című osztrák lap az osztrák parlament költségvetési bizottságának jelentésére hivatkozva.

A bizottság megállapította, hogy a korábban bejelentettekhez képest már most nagyobb a menekültekre fordítandó kiadások összege Ausztriában. Korábban a pénzügyminisztérium 1,7 milliárd euró költséggel számolt, azonban a bizottság mostani megállapítása szerint kétmilliárd euró feletti kiadással kell számolni. A tavalyi évben 1,8, tavalyelőtt egy-, 2014-ben  pedig félmilliárd euró volt a menekültügyi kiadás.

A bizottság azzal indokolja a jóval magasabb költségeket, hogy a pénzügyi tárca korábban a hadsereg támogató bevetéseinek, a bírósági eljárásoknak és a családtámogatásoknak a terheit nem számolta hozzá az éves összeghez. Már ott tartanak, hogy a menekülteknek folyósított családtámogatási hozzájárulás 2015-höz viszonyítva idén a duplájára nőtt, ugyanis 434 millió eurót utalnak erre a célra. Emellett a menekültekkel foglalkozó hatóságok és bíróságok költségei is megnövekedtek.

A Der Standard megállapítása szerint a kiadások még ennél is tovább növekedhetnek, amennyiben még több kérelmet fogadnak el az osztrák hatóságok. 

A lap a szociális ügyi minisztérium számaira hivatkozva ismertette továbbá azt is, hogy a szociális támogatásban részesülők valamivel több mint egyharmada tudna elhelyezkedni az osztrák munkaerőpiacon. Ez azt jelenti, hogy 2016 októberében nagyjából 220 ezren részesültek támogatásban, ebből 64 százalékuk tartozott a keresőképes korosztályhoz. E csoport 41 százaléka azonban rokkantnyugdíjas, beteg vagy hozzátartozójának ápolásával foglalkozó volt.

Az integrációs jelentés szerint 2016-ban feleannyi menekült akart Ausztriában maradni mint egy évvel korábban, mégis továbbra is az átlagosnál több menedékkérelem érkezik az osztrák hatóságokhoz. Elsősorban Afganisztánból, Szíriából, valamint Irakból származók akartak az országban maradni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41696/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Európa,költségvetés,migránsok,támogatás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Félő, hogy mindennapjaik részévé válik a bevándorlás

2019.05.24. 05:05
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint csak a kormánypártok képesek megfékezni a tömeges illegális migrációt, ezért kell rájuk szavazni május 26-án.

Beiktatta hivatalukba új minisztereit az osztrák államfő

2019.05.22. 14:10
Ausztriában azután alakult ki kormányválság, hogy Sebastian Kurz kancellár bejelentette, felbontja a koalíciót, majd a koalícióhoz tartozó Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) …

Lemondott az osztrák alkancellár

2019.05.18. 13:50
Felajánlotta lemondását az alkancellári tisztségről Heinz-Christian Strache, a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett elnöke.

Ha szövetségi állammá válna az EU, megszűnne mai kettős játékának lehetősége

2019.05.12. 16:50
Az EU Európai Egyesült Államokká válása egyszerűsítené az unió globális geopolitikai játszmáját, ugyanakkor elvenne jó …

Orbán: Európának át kellene vennie az osztrák modellt, amelyben a jobbközép a jobboldallal működik együtt

2019.05.06. 14:30
Európának át kellene vennie az osztrák modellt, amelyben a jobbközép a jobboldallal …

Ezeket a cikkeket olvastad már?