Blogolj!

Blogstar kávéház

Sztereotípia

Véget vetett az újak koalíciójának a szegedi baloldali találkozó.

Nemcsak a Párbeszéd és az Együtt felé, hanem a Demokratikus Koalíció irányába is a közeledés lehet a rendezvény üzenete – erről a Publicus Intézet vezetője, Pulai András beszél a Népszavának adott interjúban.

„Ez a találkozó az első lépés lehet, kimozdíthatja Botkát s pártját az utóbbi heteket uraló belső pártkonfliktusokkal terhelt kommunikációjából. Érdekes persze, hogy Botka nem a saját, hanem más pártok szavazói és a bizonytalanok körében vesztett a belső vitákkal, nyilván azért, mert ezek az összes szocialista sztereotípiát megtestesítik. Most ismét az érdemi munka, a programalkotás kerül terítékre, ami nyilván jobban tetszik a választóknak. Összességében tehát most egy új lehetőség van.”

A baloldali értelmiségi találkozó üzenete

Nemcsak a Párbeszéd és az Együtt felé, hanem a Demokratikus Koalíció irányába is közeledés lehet a szombati baloldali értelmiségi találkozó üzenete - véli a Publicus Intézet vezetője, Pulai András. - Következik valami egy ilyen találkozóból? Forrás: ATV - Ami szombaton történt, potenciálisan előremutató, hiszen a választók is azt akarják, hogy valaki adja meg számukra a hitet: képes együttműködni, akár össze is fogni az ellenzék.

Utóvédharc

A régi május elsejékhez hasonlított a szegedi baloldali találkozó.

Ezt pedig Kiszelly Zoltán politológus fejti ki a Magyar Hírlapban, hozzáfűzve, a baloldal még mindig csak az ötletelésnél tart, és rosszabb helyzetben van, mint 2013-ban.

„Botka László utóvédharcokat folytat Gyurcsány Ferenccel, a belharcnak pedig – ahogy a Závecz Research kutatása is rámutat – népszerűségvesztés a következménye. A Botka által a hét végére összehívott értelmiségi találkozót a régi május elsejei ünnepségekhez hasonlította, amikor nem az volt a fontos, hogy mi hangzott el, hanem hogy ki vett részt rajta és ki nem. Értékelése szerint a MSZP miniszterelnök-jelöltje beszéde nem tartalmazott új programelemeket, és új nevek sem kerültek elő, ami meglepetést okozhatott volna.”

Terjedő fapados terror

A régi május elsejékhez hasonlította a baloldal hét végi összejövetelét Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint a holland nagykövetnek pedig leginkább a magyar patrióta gazdaságpolitika fáj. A demokráciaexporthoz és az azzal járó nyomásgyakorláshoz hasonlította Gajus Scheltema budapesti holland nagykövet 168 Órában megjelent szavait Kiszelly Zoltán politológus.

Ábrándozás

Túl kellene lépni Trianon sötét árnyékán.

Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter a Magyar Nemzetben azt elemzi, mi kell ahhoz, hogy a „magyarkérdés,” az elszakított területeken élő nemzettársaink jogbiztonsága és jövője megnyugtató módon rendeződjön.

„Alapvetően a többségi nemzetek mentalitásának kell megváltoznia. Ezt nagyban elősegítené, ha a nemzetközi közösség egyértelműen és határozottan magáévá tenné a nemzeti kisebbségek széles körű jogainak elvét, az autonómiát is beleértve. A magyar diplomáciának alapvető feladata bemutatni, hogy ez számos nemzetközi probléma megoldásának az útja. Ábrándozás helyett arra kell koncentrálni, ami visszautasíthatatlan: a papíron, szerződésben már létező jogok maradéktalan biztosításához. Türelmes felvilágosítómunkával, hivatkozva a pozitív nyugat-európai példákra és gyakorlatra, barátokat és támogatókat kell szerezni külföldön.”

Trianon századik évfordulója közelít

A Magyar Nemzet augusztus 10-i számában Pap Krisztián kétségbe vonta azt az állításomat, hogy Trianon következményeit kizárólag a határokat lebontó Európai Unió tudja enyhíteni. Ez nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk az EU magyar kisebbségi közösségek javára folytatott tevékenységével. De a kisebbségi jogok védelme nem is az unió, hanem az Európa Tanács hatásköre, bár persze a diszkrimináció uniós jogot is sért.

Határ

Úgy él, mintha természetes hülye lenne.

Nagy Ferót nem lehet nyugdíjba küldeni, a Pappa piában az öreg rockert, a színpadon az örökifjút játssza: az Origónak adott interjúból kiderül, elfogadja az örök lázadó szerepét, és igyekszik megfelelni a játékszabályoknak.

„Jó dolog elmenni a határig, de utána mindig felmerül: jó, jó, de mi van a határon túl? Az értelmiséget az kell mozgassa, hogy túllépjen a határokon. Aztán ha túllépsz, nyakon vágnak, és visszajössz. De közben azt gondolod, hogy basszus, mintha ott lenne a szabadság.”

Úgy élek, mintha természetes hülye lennék

Nagy Ferót nem lehet nyugdíjba küldeni. A Pappa piá-ban az öreg rockert, a színpadon az örökifjút játssza. Azt mondja, elfogadta az örök lázadó szerepét, és igyekszik megfelelni a játékszabályoknak. A nagy sikerű zenés vígjáték kapcsán beszélgettünk arról, milyen szerepet alakít a színpadon, és hogyan tud őszinte maradni a kamerák előtt.

Ízlés

Dzsudzsák Balázs 150 milliós balatoni nyaralót vásárolt.

A válogatott futballista Tihany legszebb, legdrágább részén, a bencés apátság közelében vett egy villát, amelynek ablakából, kertjéből páratlan panoráma nyílik a Balatonra – írja a Lokál.

„Balázs igényeit és jó ízlését dicséri a választás, ugyanis a 300 négyszögöles telek fekvése egyszerűen tökéletes. Kertjének végéből képeslapszerű látvány tárul az ember szeme elé. Ez a pompás balatoni panoráma is meggyőzhette Dzsudzsákot, hogy Siófokról tegye át székhelyét Tihanyba, ugyanis a játékos 2013-ban már vett egy nyaralót a déli parton, azt azonban nemrég eladta. Ám mivel Balázs a Balaton szerelmese, és ha teheti, itt tölti szabadidejének nagy részét, érthető, hogy gyorsan vásárolt egy másik ingatlant.”

Dzsudzsák 150 milliós balatoni nyaralót vásárolt | Lokál

Balázs igényeit és jó ízlését dicséri a választás, ugyanis a 300 négyszögöles telek fekvése egyszerűen tökéletes. Kertjének végéből képeslapszerű látvány tárul az ember szeme elé. Ez a pompás balatoni panoráma is meggyőzhette Dzsudzsákot, hogy Siófokról tegye át székhelyét Tihanyba, ugyanis a játékos 2013-ban már vett egy nyaralót a déli parton, azt azonban nemrég eladta.

Élettér

Elmaradhat a székelyföldi medvepusztítás.

A Hirado.hu szerint a helyi vadászok nem akarják teljesíteni a száznál is több problémás medve kilövetését előíró kormányhatározatot, mert az túl sok anyagi és bürokratikus terhet róna rájuk.

„Egy környezetvédelmi szakértő szerint azonban nemcsak kilövéssel lehetne védekezni a medvék 'túlkapásai' ellen, hanem más módszerekkel, azonban ehhez az kellene, hogy jobban felmérjék a medvék életterét – de mint állítja, eddig senki sem készített ilyen stúdiumokat”.

Elmaradhat a székelyföldi medvevész

Száznál többproblémás medve kilövését engedélyezte a román kormány rendeletében, a székelyföldi gazdák és hivatalos személyek nyomásgyakorlásának engedve. Azonban a legújabb hírek szerint elmaradhat a helyi gazdák orra alá sok borsot törő medvék ritkítása, ugyanis a helyi vadászok nem akarják teljesíteni a kilövetésüket előíró kormányhatározatot.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41682/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?