Blogolj!

Blogstar kávéház

Hazaárulás

Putyinnal hergeli Orbán az EU-t.

Ezt fejtegette Kovács László korábbi szocialista külügyminiszter az ATV-ben, hozzátéve, az orosz elnök budapesti látogatásaival igazolhatja, hogy bejárása van Európába, Orbán Viktor pedig Putyinnal idegesítheti az uniót.

„Vlagyimir Putyin magyarországi látogatása kapcsán arról beszélt, alapvetően nem talál kivetnivalót abban, hogy az orosz elnök ennyiszer hazánkba látogat. Ugyanakkor hozzátette, Orbán Viktor még ’89-ben arról beszélt, hogy ők zavarták ki a szovjeteket Magyarországról, majd a Putyin-Gyurcsány találkozók alkalmával rendszeresen hazaárulással vádolták meg a szocialistákat, 2010-ben Orbán már keleti nyitásról beszélt, amelyet 2011-ben azzal is megtoldott, hogy Oroszország nemcsak partner, hanem szövetséges is. Ezt Kovács nagyobb problémának látja.”

Kovács László: Putyinnal hergeli Orbán az EU-t

Oroszország és Magyarország vezetői között az a közös pont, hogy egyiküket sem látják szívesen demokratikus berendezkedésű országban - jelentette ki Kovács László az ATV-nek adott interjújában. A volt szocialista külügyminiszter szerint a látogatással Putyin azt igazolhatja, hogy bejárása van Európába, Orbán Viktor pedig Putyinnal idegesítheti, hergelheti az uniót.

Sakk

Putyin démonizálása nem elég Orbán megbuktatásához.

A Magyar Nemzet kiemeli, a média egyik oldala kenetteljesen a látogatás fontosságát hangsúlyozta, míg a másik kétségbeesetten sikított a szuverenitás elolvadása miatt.

„A függetlenség elvesztése, a nyugati beágyazottság csökkenése miatti aggódás így is túlzó, és az ellenzék oroszozása nem több, mint politikai szitkozódás. Orbán Viktornak, főképp a rendszerének szól, nem Putyinnak. A hatékonyabb kommunikáció érdekében az ellenzék a kétségkívül a szabadságot szűkítő, Putyinéra több vonásában is hasonlító, de azzal azért messze nem azonos rendszert az oroszokkal azonosítja. Ahelyett, hogy az ország szembenézne azzal, miként jutottunk idáig, az ellenzék segítségével sokan inkább kiterjesztik a felelősséget. Az olyan kijelentések pedig, hogy a Kreml sakkban tartja Orbán Viktort, még fel is mentik ezt a rendszert minden felelősség alól.”

Árnyékbokszolás

Megint Budapestre látogatott Vlagyimir Putyin. Idén immár másodszor. A forgatókönyv a már megszokott. A főváros, mint mindig, most is túlélte a fokozott biztonsági intézkedéseket, az útlezárásokat. A kormány ismét szégyenlősen elhallgatta, miért is jött az orosz elnök, ki is hívta meg, és miről tárgyaltak.

Kampány

Hasít Habony londoni cége.

Összesen 100 ezer font (37 millió forint) osztalékot vett fel a két tulajdonos abból a tanácsadó vállalkozásból, melyet a napokban elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen hozott létre a miniszterelnök tanácsadója – olvasható a 24.hu cikkében.

„Arra, hogy politikai tanácsadásról lehet szó, az utalt, hogy az ügyvezető pozíciót Lánczi Tamás, a Századvég Politikai Iskola politológus tanára töltötte be. Tavaly a Figyelő arról írt, hogy a cégnek fontos szerepe lehetett a Horvát Demokratikus Közösség kampányában, amit a párt megnyert. Egyes értesülések szerint Nicolas Sarkozy visszatérésében is részt vettek, de ezt a volt francia elnök cáfolta.”

Virágzik Habony londoni cége

A tanácsadó vállalkozást a napokban elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen hozta létre a miniszterelnök tanácsadója. Tavaly 113 618 font (50 millió forint) bevételt termelt a londoni bejegyzésű Danube Business Consulting Ltd. nevű cég, amit 2015 márciusában alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Arthur J. Finkelstein amerikai kampánymenedzser. Erről a Napi.hu ír.

Megoldás

Vajna Timi az anyaságra készül.

A 34 éves üzletasszony a Lokálnak árulta el, igenis vágyik gyerekre, mi több, mindössze egy évet adott magának az anyaságig.

„Majd összeegyeztetem a családot és a karriert, ahogy nők milliói teszik. Ez nem lehet probléma, megoldom. Szeretnék a lehető legtöbb időt a gyermekemmel, gyermekeimmel tölteni – vallotta őszintén Timi, akinek férje, Andy Vajna már korábban elmondta lapunknak, hogy reméli, minél hamarabb a karjában tarthatja közös babájukat.”

Vajna Timi: Jövőre anya leszek! | Lokál

Idén leszek 35 éves, és már nagyon aktuális lenne a gyerek érkezése. Szerintem egy nő sohasem érzi azt, hogy teljesen kész egy babára, ez nálam is hullámzó, egyszer úgy érzem, igen, máskor úgy, hogy még nem, ám azt hiszem, bele kell vágni.

Megsemmisülés

Élettartama felénél jár a Nap.

Nemhogy nekünk, de az ükunokáink ükunokáinak sem kell attól tartaniuk, hogy életükben leáll a Nap, amely még ötmilliárd évig ragyogni fog – erről Szemerey Imre amatőr csillagász beszél a Magyar Hírlap cikkében.

„A Nap mi általunk látott állapota úgy ötmilliárd éve tart, s még egyszer ennyire jó eséllyel számíthatunk – mondta a szakember. Beszélt arról is, ha lejárt az ideje, először összehúzódik, majd óriásira fúvódik, a különféle modellek szerint átmérője ekkorra a Föld jelenlegi pályáján túl fog nyúlni, vagyis ha a planétánk a jelenlegi pályáján marad, várhatóan a Merkúr és a Vénusz mellett bolygónkat is elemészti majd. A jövő generációinak ugyanakkor jó hír lehet, hogy a Nap egyre gyengülő gravitációja miatt bolygónk addigra már távolabbi pályán fog keringeni, ezzel elkerülhetjük a megsemmisülést.”

Élettartama felénél jár a Nap, amely még ötmilliárd évig ragyogni fog

A múlt héten csodálhatták meg az Észak-Amerikában élők a teljes napfogyatkozást, az esemény után nem árt áttekinteni, mi történik akkor, ha központi csillagunk ereje végképp elfogy. Nemhogy nekünk, de az ükunokáink ükunokáinak sem kell attól tartaniuk, hogy életükben úgymond leáll a Nap - mondta lapunknak Szemerey Imre amatőr csillagász.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41734/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?