Blogolj!

Blogstar kávéház

Kívánalom

Egy színpadon az ellenzék.

A Jobbikot kivéve a DK-tól a Momentumig minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek – tudósít a HVG Online.

„A szervező Közös Ország Mozgalmat még a tavaszi tüntetések után hívta össze Gulyás Márton, hogy miért, azt a hvg.hu-n megjelent cikkében magyarázta el. Akkor arról írt: a mostani rendszer arra jó, hogy a valós társadalmi támogatottságánál jóval nagyobb hatalmat adjon a Fidesz kezébe, a mozgalom pedig azért küzd, hogy konszenzussal, a politikai pártok és politizáló szervezetek legszélesebb körének bevonásával jöjjön létre egy olyan új választási rendszer, ami az érintettek megítélése szerint megfelel az igazságosság kívánalmának.”

A választás és a rendszer: egy színpadon az ellenzék, Gyurcsánytól a Momentumig

A Jobbikot kivéve minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek.

Arány

Hasít a Fidesz-KDNP.

A nyári uborkaszezon sem ártott a Fidesz-KDNP népszerűségének, mely tovább növelte támogatottságát, míg az MSZP és a Jobbik folyamatosan esik vissza a Republikon felmérési adatai szerint, melyeket először a 24.hu közöl.

„Mindenképpen érdekes, hogy míg a Jobbikot a közvélemény inkább szélsőjobboldali pártként, a Fideszt pedig konzervatívként kezeli, a két párt hívei közel ugyanolyan arányban tartják magukat jobboldalinak. Sőt, a Fidesz hívei még egy kicsit jobboldalibbak is, mint a jobbikosok.”

A Fidesz szavazói már a jobbikosoktól is jobbra állnak

A pártválasztók több mint fele a Fideszre szavazna, ebben körben ráadásul tovább csökkent a Jobbik és az MSZP támogatottsága - ez derül ki a Republikon Intézet augusztusi közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

Karakter

Borúlátó és bizonytalan baloldal.

A Magyar Hírlap forrásai szerint a fővárosi MSZP-sek Botka gyengélkedését látva továbbra is a színfalak mögött egyeztetnek a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióval a lehetséges közös jelöltekről.

„A helyzet az, hogy a budapesti pártvezetés nem mond semmit, így csak azt tudni, nem értenek egyet Botka László stratégiájával – mondta egy, a párt helyi ügyeire rálátó informátorunk. Továbbá baj az is, hogy a pártnak nincs ideológiája, nincs karaktere, nincsenek olyan hiteles arcai, akik ha mondanak valamit, azt mindenki el is hiszi. Sokan azt sem értik, mi értelme a huzavonának a DK-val, amikor mindegy, hogy Gyurcsánnyal együtt indulnak vagy nélküle, nem tudják leváltani Orbánt.”

Borúlátó szocialisták

Az Együtt elhatárolódott a Botka által meghirdetett közös pártlistától, ezért Rákospalotán romlottak Szigetvári Viktor esélyei. Forrásaink Gyurcsány Ferenc nevét emlegetik, hogy a fővárosi MSZP-DK-paktum alapján egyéniben őt indítanák a XV. kerületben a választáson.

Becsület

Vona tovább alázza a nyugdíjasokat.

Az Origo abból következtet erre, hogy eddig nem volt fontos, de most, nyolc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított.

„Valószínűleg Vona megijedt egy idő után attól az elemi felháborodástól, ami rázuhant. Ezért most kitalálta, hogy nyugdíjastagozatot alakít. Hirtelen eszébe jut a Jobbiknak, a megalakulásuk után tizenvalahány évvel. És a választások előtti őszön, a nyugdíjasbotrányuk után. Az átlátszó, nevetséges, és persze szomorú trükközésnek eredménye nyilvánvalóan nem lesz, inkább az a furcsa, hogy megint csak látszik, mennyire lebecsüli az idős embereket Vona.”

Nem hagyja abba a nyugdíjasok megalázását Vona Gábor

Nyolc-kilenc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított. Hogy miért alakították? Simicska Lajos pártjának, a Jobbiknak az internetes kiadványa, az Index azonnal címében magyarázza meg: itt a Jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására. Vagyis, az ő magyarázatuk szerint a Fidesz felháborodása a problematikus, és nem pártelnökük, Vona Gábor páratlanul ocsmány gyalázkodása.

Hazatérés

Magyar minta.

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet – a Catholic News Service vonatkozó cikkét a PestiSrácok szemlézi.

„Azok a családok, akiknek korábban el kellett hagyniuk otthonaikat, a magyar kormány támogatásával térhettek haza. Ez a példa is bizonyította a lovagoknak, hogy az otthonok újjáépítése elősegíti a családok hazatérését. Egy család áttelepítésének költsége mintegy kétezer dollár. Ezek a keresztény közösségek értékes kincsei az egyháznak. Joguk van élni.”

Amerikaiak követik a magyar kormány példáját Irak újjáépítésében

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet - írja a Catholic News Service (CNS). A PestiSrácok.hu által szemlézett cikkben a katolikus portál kiemeli, a magyar kormány kétmillió dolláros támogatást biztosított az iraki Irbil érsekségnek, hogy a több mint félmilliárd forintból ...

Karrier

Besokallt a költözésektől.

Az RTL Klub sztárja, Istenes Bence párjával, Csobot Adéllal arra az elhatározásra jutott, hogy kisfiukkal együtt Németországba költöznek, és ott építenek karriert – derül ki a Blikk írásából.

„Olyan karrierre vágyom Németországban, amit már otthon megvalósítottam. Nemrég kint leszerződtem az egyik legjobb menedzsmenttel, akikkel kialakítottunk egy stratégiát, és szeptembertől elkezdünk ezen dolgozni. Nagy álmom, hogy sportműsorokat vezethessek, vagy egy gameshow-t, sok év múlva pedig a kornak megfelelő éjszakai beszélgetős műsort. Emellett pedig szívesen visszatérnék a rádiózáshoz is, amit jó pár éve abba kellett hagynom, és az internet adta lehetőségeket sem szeretném elhanyagolni, sőt abban látom talán a legnagyobb fantáziát. Mondjuk ehhez két élet kéne.”

Istenes Bence besokallt az állandó költözésektől

Éppen egy év telt el azóta, hogy meghozták a nagy döntést. Az RTL Klub műsorvezetője kétlaki életéről, a hétköznapok nehézségeiről és élete nagy álmáról mesélt a Vasárnapi Blikknek. Horvátországi nyaralása közben értük el a Survivor házigazdáját. Többször említette már, hogy életének egyik legfontosabb állomása volt a Survivor. Miért?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?