Blogolj!

Blogstar kávéház

Kívánalom

Egy színpadon az ellenzék.

A Jobbikot kivéve a DK-tól a Momentumig minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek – tudósít a HVG Online.

„A szervező Közös Ország Mozgalmat még a tavaszi tüntetések után hívta össze Gulyás Márton, hogy miért, azt a hvg.hu-n megjelent cikkében magyarázta el. Akkor arról írt: a mostani rendszer arra jó, hogy a valós társadalmi támogatottságánál jóval nagyobb hatalmat adjon a Fidesz kezébe, a mozgalom pedig azért küzd, hogy konszenzussal, a politikai pártok és politizáló szervezetek legszélesebb körének bevonásával jöjjön létre egy olyan új választási rendszer, ami az érintettek megítélése szerint megfelel az igazságosság kívánalmának.”

A választás és a rendszer: egy színpadon az ellenzék, Gyurcsánytól a Momentumig

A Jobbikot kivéve minden kisebb-nagyobb ellenzéki párt vezetői ott voltak az Alkotmány utcában, hogy egy igazságosabb választási rendszerről beszéljenek.

Arány

Hasít a Fidesz-KDNP.

A nyári uborkaszezon sem ártott a Fidesz-KDNP népszerűségének, mely tovább növelte támogatottságát, míg az MSZP és a Jobbik folyamatosan esik vissza a Republikon felmérési adatai szerint, melyeket először a 24.hu közöl.

„Mindenképpen érdekes, hogy míg a Jobbikot a közvélemény inkább szélsőjobboldali pártként, a Fideszt pedig konzervatívként kezeli, a két párt hívei közel ugyanolyan arányban tartják magukat jobboldalinak. Sőt, a Fidesz hívei még egy kicsit jobboldalibbak is, mint a jobbikosok.”

A Fidesz szavazói már a jobbikosoktól is jobbra állnak

A pártválasztók több mint fele a Fideszre szavazna, ebben körben ráadásul tovább csökkent a Jobbik és az MSZP támogatottsága - ez derül ki a Republikon Intézet augusztusi közvélemény-kutatásából, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

Karakter

Borúlátó és bizonytalan baloldal.

A Magyar Hírlap forrásai szerint a fővárosi MSZP-sek Botka gyengélkedését látva továbbra is a színfalak mögött egyeztetnek a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióval a lehetséges közös jelöltekről.

„A helyzet az, hogy a budapesti pártvezetés nem mond semmit, így csak azt tudni, nem értenek egyet Botka László stratégiájával – mondta egy, a párt helyi ügyeire rálátó informátorunk. Továbbá baj az is, hogy a pártnak nincs ideológiája, nincs karaktere, nincsenek olyan hiteles arcai, akik ha mondanak valamit, azt mindenki el is hiszi. Sokan azt sem értik, mi értelme a huzavonának a DK-val, amikor mindegy, hogy Gyurcsánnyal együtt indulnak vagy nélküle, nem tudják leváltani Orbánt.”

Borúlátó szocialisták

Az Együtt elhatárolódott a Botka által meghirdetett közös pártlistától, ezért Rákospalotán romlottak Szigetvári Viktor esélyei. Forrásaink Gyurcsány Ferenc nevét emlegetik, hogy a fővárosi MSZP-DK-paktum alapján egyéniben őt indítanák a XV. kerületben a választáson.

Becsület

Vona tovább alázza a nyugdíjasokat.

Az Origo abból következtet erre, hogy eddig nem volt fontos, de most, nyolc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított.

„Valószínűleg Vona megijedt egy idő után attól az elemi felháborodástól, ami rázuhant. Ezért most kitalálta, hogy nyugdíjastagozatot alakít. Hirtelen eszébe jut a Jobbiknak, a megalakulásuk után tizenvalahány évvel. És a választások előtti őszön, a nyugdíjasbotrányuk után. Az átlátszó, nevetséges, és persze szomorú trükközésnek eredménye nyilvánvalóan nem lesz, inkább az a furcsa, hogy megint csak látszik, mennyire lebecsüli az idős embereket Vona.”

Nem hagyja abba a nyugdíjasok megalázását Vona Gábor

Nyolc-kilenc hónappal a választás előtt a Jobbik hirtelen nyugdíjastagozatot alapított. Hogy miért alakították? Simicska Lajos pártjának, a Jobbiknak az internetes kiadványa, az Index azonnal címében magyarázza meg: itt a Jobbik válasza a Fidesz nyugdíjasozására. Vagyis, az ő magyarázatuk szerint a Fidesz felháborodása a problematikus, és nem pártelnökük, Vona Gábor páratlanul ocsmány gyalázkodása.

Hazatérés

Magyar minta.

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet – a Catholic News Service vonatkozó cikkét a PestiSrácok szemlézi.

„Azok a családok, akiknek korábban el kellett hagyniuk otthonaikat, a magyar kormány támogatásával térhettek haza. Ez a példa is bizonyította a lovagoknak, hogy az otthonok újjáépítése elősegíti a családok hazatérését. Egy család áttelepítésének költsége mintegy kétezer dollár. Ezek a keresztény közösségek értékes kincsei az egyháznak. Joguk van élni.”

Amerikaiak követik a magyar kormány példáját Irak újjáépítésében

Irak újjáépítésében és az üldözött közel-keleti keresztények támogatásában is a magyar kormány példáját követi a Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet - írja a Catholic News Service (CNS). A PestiSrácok.hu által szemlézett cikkben a katolikus portál kiemeli, a magyar kormány kétmillió dolláros támogatást biztosított az iraki Irbil érsekségnek, hogy a több mint félmilliárd forintból ...

Karrier

Besokallt a költözésektől.

Az RTL Klub sztárja, Istenes Bence párjával, Csobot Adéllal arra az elhatározásra jutott, hogy kisfiukkal együtt Németországba költöznek, és ott építenek karriert – derül ki a Blikk írásából.

„Olyan karrierre vágyom Németországban, amit már otthon megvalósítottam. Nemrég kint leszerződtem az egyik legjobb menedzsmenttel, akikkel kialakítottunk egy stratégiát, és szeptembertől elkezdünk ezen dolgozni. Nagy álmom, hogy sportműsorokat vezethessek, vagy egy gameshow-t, sok év múlva pedig a kornak megfelelő éjszakai beszélgetős műsort. Emellett pedig szívesen visszatérnék a rádiózáshoz is, amit jó pár éve abba kellett hagynom, és az internet adta lehetőségeket sem szeretném elhanyagolni, sőt abban látom talán a legnagyobb fantáziát. Mondjuk ehhez két élet kéne.”

Istenes Bence besokallt az állandó költözésektől

Éppen egy év telt el azóta, hogy meghozták a nagy döntést. Az RTL Klub műsorvezetője kétlaki életéről, a hétköznapok nehézségeiről és élete nagy álmáról mesélt a Vasárnapi Blikknek. Horvátországi nyaralása közben értük el a Survivor házigazdáját. Többször említette már, hogy életének egyik legfontosabb állomása volt a Survivor. Miért?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.10. 03:55
Az értelmiség legyilkolása, Gyurcsány pártbedarálása, a balliberális ellenzék klikkesedése, a muszlimok lelki hadviselése és hollywoodi hírességek hasonmásai keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.09. 05:20
Trump ténytorzító populizmusa, Orbán Viktor adventje, a balliberális ellenzék kifizetőhelyei, a terrorizmus európai áldozatai és Palya Bea erotikus örömei hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.12.08. 17:15
Ezen a héten sem volt olyan, akinek szerencsét hozott volna hat bűvös szám. Mutatjuk is, melyek voltak ezek.

A tél bekeményített, de jövő héten megenyhül kicsit

2019.12.08. 16:10
A hét elején szépen megmutatta arcát a tél, viszont most egy kicsit visszavonul: jövő héten akár 10 fok is lehet.

Mérgező füstfelhő borítja be az ausztrál fővárost

2019.12.08. 14:25
Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, aminek egyre súlyosabb következményei vannak.

Jövő héten már hazaengedhetik a kórházból a megkéselt tanárnőt

2019.12.08. 13:55
A csütörtökön megtámadott 51 éves győri tanárnőt műteni is kell.

Pár napig még le lehet adni a cipősdoboz-adományokat

2019.12.08. 08:15
Egészen pontosan keddig várja a karácsonyi ajándékokkal teli cipősdobozokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Cserkészszövetség.

Blogstar kávéház

2019.12.08. 01:55
A homeopátia hazugsága, a balliberálisok álnok garázsadója, a babaváró kölcsön hódítása, Lattmann Tamás szexizmusa és Kiss Ramóna vadító villantása vasárnapi online lapszemlénkben.

Több magyarországi határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása

2019.12.08. 00:40
Erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Nem volt telitalálat az ötös lottón

2019.12.07. 20:05
Most sem volt szerencséje senkinek az ötös lottón, legalábbis ami a telitalálatot illeti.

Ezeket a cikkeket olvastad már?