Blogolj!

Blogstar kávéház

Népvándorlás

Európa iszlamizációja komoly veszély.

A miniszterelnök legfontosabb kötcsei üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni – tudósít a hagyományos piknikről a PestiSrácok.

„Európa iszlamizációja reális. Szemben Kínával és az Egyesült Államokkal, ahol ez esélytelen. Azt is megemlítette, hogy Oroszországban is veszélyt jelent az iszlamizáció, és előrejelzések szerint harminc év múlva az ország egyharmada iszlám lehet. Azzal is számolni kell, hogy az iszlám népesség aránya Nyugat-Európában 2030-ra 20 százalékra emelkedik, és kevert népesség alakul ki. Szakértők szerint 20 év alatt 60 millió népvándorló indul el Afrikából Európa irányába – mutatott rá a miniszterelnök.”

Orbán Viktor Kötcsén: „Aki nem feszül meg a győzelemért, nem érdemli meg azt!"

Zsúfolásig megtelt vendégekkel Kötcsén, a Dobozy-kúriánál fölállított óriássátor, ahol Orbán Viktor mondott beszédet a hagyományos Polgári Pikniken. A miniszterelnök legfontosabb üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni. Magyarország az elmúlt hét év eredményeinek köszönhetően Trianon óta nem volt olyan erős, mint most, ám ha ...

Kétség

Az egyháznak is joga van politizálni.

Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének új elnöke a Népszavának adott interjúban úgy fogalmaz: gyűlöletmentes kampányt szeretne.

„A keresztény emberek is állampolgárok. Ugyanúgy joguk és kötelességük véleményt nyilvánítani akár politikai kérdésekben is, mint bárki másnak. Ezt a jogot senki sem vonhatja kétségbe, senki sem korlátozhatja. Az egyházakat állampolgárok közösségei alkotják. Ki tilthatná meg azt, hogy elmondják véleményüket politikai és közéleti kérdésekben?”

Bűnös? - Lombikbébiket keresztelt a görögkatolikus pap

A Bayer Zsolt újságírót keményen bíráló Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) új elnöke gyűlöletmentes kampányt szeretne. - Veres András, a katolikus püspöki kar elnöke bűnösnek tartja azokat, akik részt vesznek a lombikbébiprogramban. Ön is így gondolja? - A kályhától indulnék el.

Dimenzió

Macron és a Nyugat válsága.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a Le Point számára részletesen elmagyarázta elképzeléseit Franciaországról és a világról, az interjút a Hirado.hu közli teljes terjedelmében.

„Ellentétben azzal, amit politikusok gyakorta tesznek, teljességgel elutasítom, hogy ítéletet mondjak egy konkrét vallás és annak hívei fölött, legyen az elítélés vagy feloldozás. Számomra elegendő, ha megállapítom, hogy a terroristák országunk, köztársaságunk alapjait akarják elpusztítani, hogy erkölcsi összeomlást provokáljanak és polgárháborút robbantsanak ki. Többek között a történelmi, gazdasági, szociális és a ma jelenlévő frusztrációkból is táplálkoznak. Az iszlamista terrorizmusnak szeizmikus hatásai vannak, másolandó reakciókat vált ki az olyan egyénekből, akik súlyos pszichiátriai betegségben szenvednek és itt találnak ürügyet aljas támadások elkövetéséhez, ugyanakkor semmi közük a valláshoz. Ezért a terrorizmusra adott válaszunk csakis sokrétű lehet, hogy abba minden dimenziója belefoglaltassék. Egyszerre kell biztonsági, gazdasági, kulturális és oktató jellegűnek lennie.”

Macron: A Nyugat válságának idejét éljük

Hivatalban lévő köztársasági elnök még sosem bízott ennyire magában. A Le Point számára Emmanuel Macron részletesen elmagyarázza elképzeléseit Franciaországról. Egyenesen ül az Élysée-palota első emeleti sarokszobájában, komoly, majdhogynem szigorú. Úgy tűnik, hogy a május 14-i hivatalba lépését követő első jelentős interjúját Emmanuel Macron már-már sebészhez illő precizitással és fegyelemmel közelíti meg.

Gyakorlat

Mekkában nincs helye a politikának, legalábbis elvileg.

Elméletben Szaúd-Arábia legádázabb riválisai is szívesen látott vendégek az iszlám legszentebb helyein – írja a Magyar Nemzet a mekkai háddzsról elmélkedve.

„A zarándoklat útjába még a háború sem állhat. Szaúd-Arábia hiába visel hadat Jemenben, továbbá az Iszlám Állam elleni koalíció tagjaként Szíriában és Irakban, a muszlimok ezekből az országokból sincsenek kitiltva. Más kérdés persze az elmélet, és olykor más a gyakorlat.”

Mekkában nincs helye a politikának

A hitvallás, az ima, az adakozás, a böjt és a zarándoklat. Ez az iszlám öt pillére. Az ötödik, a háddzs, minden muszlim számára életében egyszer kötelező, amennyiben egészségi állapota és anyagi helyzete megengedi. 2010-ben úgy becsülték, világszerte 1,6 milliárd muszlim él, egyes számítások szerint azonban számuk mára már inkább kétmilliárd felett lehet.

Szálka

Újabb aljas fekáliabomba.

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt, melynek címlapján neonácikként ábrázolt texasiak szerepelnek a katasztrófát okozó hurrikán áldozataiként.

„A kép alatt a követező felirat szerepel: Isten létezik! Megfullasztotta az összes neonácit Texasban Túl azon, hogy Texas állam mindig is szálka volt a liberálisok szemében, mert ebben az államban gyakorlatilag minden elnökválasztást a republikánusok jelöltje nyert meg, az áldozatok sértő módon neonáciként való ábrázolása minden határon túl megy.”

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/forr-az-internet-charlie-hebdo-miatt-2160187/ Újabb aljas fekáliabomba a vicclaptól. A Charlie Hebdo már többször bizonyította, hogy minden aljasságra képes. Volt, hogy a lezuhant orosz utasszállító tragédiájából űzött gúnyt, volt, hogy a közel 300 halálos áldozatot követelő olaszországi földrengés áldozatain gúnyolódott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41953/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.16. 04:30
Michelisz Norbert történelmi diadala, a szocialisták sunnyogása, fejetlenül szúrt kultúrmilliárdok, az alma téli hódítása és Singh Viki kerek popsija hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?