hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Népvándorlás

Európa iszlamizációja komoly veszély.

A miniszterelnök legfontosabb kötcsei üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni – tudósít a hagyományos piknikről a PestiSrácok.

„Európa iszlamizációja reális. Szemben Kínával és az Egyesült Államokkal, ahol ez esélytelen. Azt is megemlítette, hogy Oroszországban is veszélyt jelent az iszlamizáció, és előrejelzések szerint harminc év múlva az ország egyharmada iszlám lehet. Azzal is számolni kell, hogy az iszlám népesség aránya Nyugat-Európában 2030-ra 20 százalékra emelkedik, és kevert népesség alakul ki. Szakértők szerint 20 év alatt 60 millió népvándorló indul el Afrikából Európa irányába – mutatott rá a miniszterelnök.”

Orbán Viktor Kötcsén: „Aki nem feszül meg a győzelemért, nem érdemli meg azt!"

Zsúfolásig megtelt vendégekkel Kötcsén, a Dobozy-kúriánál fölállított óriássátor, ahol Orbán Viktor mondott beszédet a hagyományos Polgári Pikniken. A miniszterelnök legfontosabb üzenete az volt: a jövő évi választást el is veszítheti a jobboldal, és a győzelemért meg kell feszülni. Magyarország az elmúlt hét év eredményeinek köszönhetően Trianon óta nem volt olyan erős, mint most, ám ha ...

Kétség

Az egyháznak is joga van politizálni.

Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének új elnöke a Népszavának adott interjúban úgy fogalmaz: gyűlöletmentes kampányt szeretne.

„A keresztény emberek is állampolgárok. Ugyanúgy joguk és kötelességük véleményt nyilvánítani akár politikai kérdésekben is, mint bárki másnak. Ezt a jogot senki sem vonhatja kétségbe, senki sem korlátozhatja. Az egyházakat állampolgárok közösségei alkotják. Ki tilthatná meg azt, hogy elmondják véleményüket politikai és közéleti kérdésekben?”

Bűnös? - Lombikbébiket keresztelt a görögkatolikus pap

A Bayer Zsolt újságírót keményen bíráló Makláry Ákos görögkatolikus pap, a kormány holdudvarához sorolt Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) új elnöke gyűlöletmentes kampányt szeretne. - Veres András, a katolikus püspöki kar elnöke bűnösnek tartja azokat, akik részt vesznek a lombikbébiprogramban. Ön is így gondolja? - A kályhától indulnék el.

Dimenzió

Macron és a Nyugat válsága.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a Le Point számára részletesen elmagyarázta elképzeléseit Franciaországról és a világról, az interjút a Hirado.hu közli teljes terjedelmében.

„Ellentétben azzal, amit politikusok gyakorta tesznek, teljességgel elutasítom, hogy ítéletet mondjak egy konkrét vallás és annak hívei fölött, legyen az elítélés vagy feloldozás. Számomra elegendő, ha megállapítom, hogy a terroristák országunk, köztársaságunk alapjait akarják elpusztítani, hogy erkölcsi összeomlást provokáljanak és polgárháborút robbantsanak ki. Többek között a történelmi, gazdasági, szociális és a ma jelenlévő frusztrációkból is táplálkoznak. Az iszlamista terrorizmusnak szeizmikus hatásai vannak, másolandó reakciókat vált ki az olyan egyénekből, akik súlyos pszichiátriai betegségben szenvednek és itt találnak ürügyet aljas támadások elkövetéséhez, ugyanakkor semmi közük a valláshoz. Ezért a terrorizmusra adott válaszunk csakis sokrétű lehet, hogy abba minden dimenziója belefoglaltassék. Egyszerre kell biztonsági, gazdasági, kulturális és oktató jellegűnek lennie.”

Macron: A Nyugat válságának idejét éljük

Hivatalban lévő köztársasági elnök még sosem bízott ennyire magában. A Le Point számára Emmanuel Macron részletesen elmagyarázza elképzeléseit Franciaországról. Egyenesen ül az Élysée-palota első emeleti sarokszobájában, komoly, majdhogynem szigorú. Úgy tűnik, hogy a május 14-i hivatalba lépését követő első jelentős interjúját Emmanuel Macron már-már sebészhez illő precizitással és fegyelemmel közelíti meg.

Gyakorlat

Mekkában nincs helye a politikának, legalábbis elvileg.

Elméletben Szaúd-Arábia legádázabb riválisai is szívesen látott vendégek az iszlám legszentebb helyein – írja a Magyar Nemzet a mekkai háddzsról elmélkedve.

„A zarándoklat útjába még a háború sem állhat. Szaúd-Arábia hiába visel hadat Jemenben, továbbá az Iszlám Állam elleni koalíció tagjaként Szíriában és Irakban, a muszlimok ezekből az országokból sincsenek kitiltva. Más kérdés persze az elmélet, és olykor más a gyakorlat.”

Mekkában nincs helye a politikának

A hitvallás, az ima, az adakozás, a böjt és a zarándoklat. Ez az iszlám öt pillére. Az ötödik, a háddzs, minden muszlim számára életében egyszer kötelező, amennyiben egészségi állapota és anyagi helyzete megengedi. 2010-ben úgy becsülték, világszerte 1,6 milliárd muszlim él, egyes számítások szerint azonban számuk mára már inkább kétmilliárd felett lehet.

Szálka

Újabb aljas fekáliabomba.

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt, melynek címlapján neonácikként ábrázolt texasiak szerepelnek a katasztrófát okozó hurrikán áldozataiként.

„A kép alatt a követező felirat szerepel: Isten létezik! Megfullasztotta az összes neonácit Texasban Túl azon, hogy Texas állam mindig is szálka volt a liberálisok szemében, mert ebben az államban gyakorlatilag minden elnökválasztást a republikánusok jelöltje nyert meg, az áldozatok sértő módon neonáciként való ábrázolása minden határon túl megy.”

Forr az internet a Charlie Hebdo miatt | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/forr-az-internet-charlie-hebdo-miatt-2160187/ Újabb aljas fekáliabomba a vicclaptól. A Charlie Hebdo már többször bizonyította, hogy minden aljasságra képes. Volt, hogy a lezuhant orosz utasszállító tragédiájából űzött gúnyt, volt, hogy a közel 300 halálos áldozatot követelő olaszországi földrengés áldozatain gúnyolódott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41953/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?