hirdetés
Blogolj!

Sáfrány „Aleska” Emese: Mindenkit megpecsétel a múlt

Aleska a pályája elején öt évig pornószínésznőként élt a köztudatban, de az már a múlté. Sáfrány Emesével beszélgettünk az azóta eltelt időről, a változásokról, hogy mennyire volt nehéz az imidzsváltás, hogy miként telnek a napjai immáron sikeres sportolóként, de szó esik a nem mindennapi főzési szokásairól is. Blogstar-interjú.

Unalmasnak semmiképpen sem mondható életutat járt be, noha még mindig csak 29 éves. Volt már pornószínésznő, topless időjárásjós, fittneszmodell, szerepelt reality showban - most pedig sikeres légtornász, aki még a konyhában is otthon van. Mi vezetett ahhoz, hogy felhagyjon a felnőttfilmezéssel?  

Mint mindenkinek, az én életemnek is vannak bizonyos szakaszai.

Nálam nyilván a felnőttfilmezést emelik ki sokan, mert az mégiscsak egy szélsőségesebb dolog. Az mondjuk már kevésbé köztudott például, hogy előtte táncművészeti iskolába jártam és csak azt követte a felnőttfilmezés.

Minden életszakaszomnál eljön az a pont, amikor azt érzem, hogy nincs tovább. Azaz amit lehetett azt már kipörgettem a dologból, megéltem azokat a tapasztalatokat, amikre szükségem volt és már nincs bennem tovább motiváció. Így volt ez felnőttfilmekkel is. Szerintem ez egy előnyös tulajdonságom, hogy bizonyos dolgoktól tovább tudok állni. Persze ez így kimondva könnyűnek és csak egy mondatnak tűnik, de az életben ezek nehéz döntések.

Kockáztat?

Merek kockáztatni és eddig azt tapasztaltam, hogy minden ilyen kockáztatásom előnyömre vált, és tovább tudtam lépni egy magasabb lépcsőfokra.

És miért pont a légtorna?

Már gyerekként elhatároztam, hogy vagy színésznő, vagy valami cirkuszi „akármicsoda” leszek. Akkor még persze nem tudtam megfogalmazni, hogy légtornász. Csak azt tudtam, hogy amikor cirkuszba jártunk a családommal, akkor nagyon tetszettek azok a flitteres nők, ahogy a levegőben vagy bárhol „akrobatikáztak”. Akartam is jelentkezni az artistaképzőbe, de végül a Budapesti Táncművészeti Iskola mellett döntöttem, mert úgy gondoltam, hogy az mindig jó alap lesz a színészethez vagy a cirkuszhoz. Az iskola elvégzése után elkezdtem tanítani, de akkor nagyot fordult az életem – a filmezés miatt –  és csak utána kanyarodtam vissza ezekhez a művészi dolgokhoz. Kapóra jött, hogy megismerkedtem egy légtornász sráccal, aki végül segített abban, hogy belevághassak ebbe az egészbe. Magántanárokhoz jártam, köztük Vincze Tündéhez, a Magyar Légtornász Egyesület Alapító Elnökéhez is. Onnan meg már minden ment szépen magától.

Mondjuk sikeresen, hiszen sportolóként már egy Eb és egy Vb ezüstöt is begyűjtött, ami önmagában is elég szép eredmény, úgy meg pláne, hogy a versenytársai mind gyermekkoruk óta ezzel foglalkoznak, míg Ön a versenyek előtt nagyjából három évvel mélyült el jobban ebben. Hogyan élte meg a váltás folyamatát? Mennyire kellett küzdenie azért, hogy ne a pornószínésznőt lássák Önben, hanem a sikeres sportolót?

Ezt nem feltétlenül nevezném küzdelemnek, de való igaz, hogy a mai napig is kihívás az életemben, de ennek nyilván ez a rendje. Az elején azért jóval nehezebb volt, most már az emberek inkább ezt kezdik elfogadni és ez alapján kategorizálnak be. Emellett a múlt nyilván mindenkit megpecsétel, nekem ezzel együtt kell tudnom élni, el kell fogadnom, hogy az emberek erre így reagálnak, de nem hagyom, hogy ez befolyásoljon, mert tudom, hogy mik a céljaim és azokat igyekszem is megvalósítani. De az mindenképpen jó érzés, hogy ma már – akár egy újságcikkben is – légtornászként hivatkoznak rám.

Tehát akkor ez a médiában is egy hosszú folyamat volt, nemcsak a magánéletben.

Igen, mindenképp. Hiszen a média egy hosszabb lefolyású dolog, ott lassabban reagálnak ezekre az „imidzsváltásokra” - ha ezt nevezhetjük így -, de megtörtént.

Amellett, hogy az egészen elképesztő hajlékonyságát és tánctudását sikeresen kamatoztatta, még a konyhában is remekül kiismeri magát. Mióta érdekli a főzés?

A főzéssel úgy voltam, hogy kiskoromban - bármennyire is szerették volna - nem szerettem segíteni a szüleimnek. Most már úgy látom, hogy igazából azért, mert nem akartam „kiskukta” lenni, akinek kiosztják a feladatát. Sokkal jobban élvezem, ha én vagyok a „főszakács” és találom ki azt, hogy mit csinálok. Már régóta egyedül élek, így az alap dolgokat meg tudtam csinálni, sosem ódzkodtam a konyhai tevékenységektől, de csak pár éve vált az egyik hobbimmá. Mindig is kreatív voltam a konyhában, nem egyszer csak az alapanyagok vannak meg, de igazából nem tudom, hogy mi is lesz a végeredmény. Nekiállok és közben kikísérletezem, hogy mi mihez passzol, mit, hogy érdemes megcsinálni és akkor a végére – szinte mindig – olyan étel születik, ami nem csak nekem, de a vendégeimnek is ízlik. Ez lelkesített abban is, hogy folytassam.

Vannak saját receptek?

Főzés után már leszoktam írni a saját receptjeimet. Azért olykor-olykor megnézek egy, már létező receptet, de azt mindig átvariálom a saját ízlésem szerint. Semmiben sem szeretem a kötött dolgokat, a főzésben meg aztán pláne, úgyis úgy fogom csinálni, ahogy nekem tetszik.

Ha már főzés. Nem titok, hogy az egészséges életmód és táplálkozás elkötelezett híve, gondolom ez – és hogy a munkája is megköveteli, hogy mindig jó formában legyen – a főzési szokásait is nagyban befolyásolta.

Igen, abszolút nem titok, sőt! Nekem fontos célom, hogy az egészséges táplálkozás „nagykövete” legyek. Már a táncművészeti iskolában elkezdtem barátkozni ezzel az egészséges életmóddal, de akkor még kezdetleges volt.

Már 12 éve vagyok vegetáriánus, de ezzel nem azt mondom, hogy akkor mindenki más is az legyen! Úgy gondolom, hogy mindenkinek az a legjobb, ha megtalálja magának azt a fajta táplálkozást, amit hosszú távon is követni tud, és ne az ilyen instant és rövidtávú diétás megoldásokat válassza.

Ezt próbálom sugallni a kiposztolt ételeimmel is, és lényegében az egészséges táplálkozás az életem része, mert én már annyira ennek a híve vagyok és annyira megszoktam, hogy eljutottam arra a pontra, hogy már nem is kívánok mást, annyira szeretem ezeket az ételeket. Ez azért nyilván azon is múlik, hogy az ember el tudja magának készíteni és hogy ízlik is neki, ha nem szeretném ezeket az ételeket, akkor ezt azért még nekem is nagyon nehéz lenne betartani.

Mind ezek mellett még a színészet is nagy szerelme, a közönség is láthatta már egy-egy színpadi darabban.

Valóban a színészet is fontos dolog az életemben. Még most is játszom a Bolond vasárnap című komédiában, amit nagyot élvezek, csak ugye jelenleg nyári szünet van. Kimondottan szeretem a karakteremet is, aki egy bohókás doktornő és továbbra is várom, hogy hasonló kihívások jöjjenek a jövőben is.

És még ezeken felül is tud újat mutatni. Az elmúlt időszakban egyre több képét posztolta. Fest.

A festés a legújabb hobbim. Már általános iskolás koromban is jártam festőszakköre, de akkor azért még nem csináltunk nagyon extra dolgokat. Aztán most elmenetem egy festőtanfolyamra és... Az első kép, amit itthon festettem, egy tájkép volt és azt még rossz sminkecsetekkel készítettem, mert még rendes ecsetem se volt. Aztán mikor láttam, hogy jól sikerült a dolog és meg is kedveltem ezt a hobbit beruháztam rá és vettem mindent, ami szükséges hozzá. Nagyon örülök, hogy így tettem, mert már ez az egyik kedvenc hobbim, ez kapcsol ki a legjobban. Festés közben van egyedül az, hogy eszembe se jut a telefonom vagy hogy megnézzem az üzeneteimet, ilyenkor valóban teljesen ki tudok kapcsolni.


A légtorna oktatása mellett van egy saját koncepciós nyújtástechnikája is, amit maga fejlesztett ki és jelenleg is azon dolgozik, hogy saját szabadalomként levédethesse. Ezen felül már egy saját légtornász karika versenyt is szervez a FitBalance keretein belül, ami idén október 7-én kerül megrendezésre. Természetesen az idei Eb-n is számíthatunk a jelenlétére, és ha minden jól megy, akkor a Vb-n is szurkolhatunk neki. 

Fotók: aleskaaerial.com, instagram.com

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41933/pics/lead_800x600.png
Aleska,Aleska Diamond,felnőttfilm,gasztro,Interjú,légtorna,Sáfrány Emese,sport
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem lesz több Red Bull Air Race

2019.05.29. 14:05
Az idei szezon lesz az utolsó a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokságnak – jelentették be szerdán a szervezők.

Lázár János: a magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt

2019.05.20. 08:00
A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. Az országgyűlési képviselő szerin a liberális mainstream …

Tízezer forint lesz a legolcsóbb jegy a 2020-as foci-Eb budapesti mérkőzéseire

2019.05.19. 15:05
A jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság június 12-én kezdődik és az európai szövetség (UEFA) vasárnap hozta nyilvánosságra a …

Quitt László: Ne menjen erdésznek, aki ki sem akar menni a házból

2019.04.20. 11:15
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Ebben a nehéz döntésben komoly segítséget …

Megvannak a vízilabda-világbajnokság csoportjai

2019.04.07. 16:55
A férfi vízilabda-válogatott a spanyolokkal, a dél-afrikaiakkal és az új-zélandiakkal került a C csoportba a nyári világbajnokság vasárnapi, zágrábi sorsolásán.

A Föld második legmagasabb csúcsát készül meghódítani Klein Dávid

2019.03.06. 14:00
A tervek szerint Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciója a K2-re június 7-én kezdődik meg.

Budapest helyett a Balaton felett rendezik meg a Red Bull Air Race-t

2019.03.01. 12:45
A főváros helyett idén 13. alkalommal Zamárdi lesz a központja a gyorsasági műrepülő világbajnokságnak.

Borkai Zsolt: Sokat teszünk azért, hogy Győr élhető város legyen

2019.02.04. 09:20
A 2017-es Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra olyan sportlétesítménnyel gazdagodott Győr városa, mely azóta is élhető és fenntartható, a város teljes …

Gyopáros Alpár: Tíz éven belül visszafordítható a falvak népességfogyása

2019.01.14. 07:00
A Magyar Falu Program összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus zászlóshajója lehet. Csak …

Újra kórházban van Niki Lauda

2019.01.06. 13:30
A háromszoros Forma 1-es világbajnokot újra visszaszállították a bécsi klinikára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?