Blogolj!

Blogstar kávéház

Machináció

A demokrácia lényege.

Magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések kelthetnek utcai zavargásokat ősszel Magyarországon – a Fidesz friss üzenetét a Magyar Nemzet Online a Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetőjével elemzi.

„Dojcsák Dalma hozzátette: Minden polgárnak ma Magyarországon joga van nem szeretni a kormányt, és joga van kifejezni a véleményét, hogy nem szereti a kormányt. Ha a kormány ezt destabilizálásnak vagy politikai machinációnak tekinti – azt, hogy a polgárok élnek a jogaikkal –, akkor nem érti a demokrácia lényegét.”

Civil szervezetektől számít hamburgi szintű erőszakra a kormány?

„Magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések" kelthetnek utcai zavargásokat ősszel Magyarországon - így reagált vasárnapi sajtótájékoztatóján a Hír TV kérdésére Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ismeretes, jó ideje kedvelt kormánypárti panel, hogy a választási kampányban utcai erőszakra, durvább akciókra kell számítani, de azt nem mindig konkretizálják, kiktől számítanak ilyesmire.

Vonás

Nem forró, mulatságos lesz az ősz.

A PestiSrácok szerint a Közös Ország Mozgalom az „igazságos” választási rendszer kivívása érdemében indított vitasorozata komoly kihívás elé állítja a résztvevőket.

„Az angol típusú, a győztes mindent visz szisztémától a tisztán listás rendszerig számtalan forma létezik, és mindegyik, valamilyen szempontból, igazságtalan. Van azonban mindegyiknek egy közös vonása: az nyer, aki több szavazatot szerez. Na ez az, ami sérelmes a honi ellenzék szerint. Ebbe ugyanis benne van az az abszurd lehetőség is, hogy ők veszítenek. Borzalom.”

Ezt jól megbeszéltük

„Victrix causa deis placuit, sed victa Catoni" Lucanus: Pharsalia (A győztes ügy az isteneknek tetszett, Catónak a vesztes) Üldögél a nyúl az erdőszélén, és a körmeit reszeli. Arra jár a róka, és megkérdezi tőle, hogy mit csinál. „Reszelem a körmömet, és ha már elég éles lesz, széttépem a farkast!"

Gyurcsánytalanítás

Botka elszólta magát.

Tovább meccsel az MSZP és a DK, miközben már egyértelmű, a szocialisták kormányfőjelöltje sem készül kormányváltásra 2018-ban – erről Kiszelly Zoltán politológus nyilatkozik a Magyar Hírlapnak.

„Közben folytatódik a Gyurcsány–Botka-meccs. A szegedi polgármester már fel tudott mutatni egy 'csatlakozót' Karácsony Gergely személyében, míg a bukott miniszterelnök a pénteki megmozduláson egyedül Bokrossal tudott büszkélkedni. Vagyis Botka most némi lépéselőnybe került, bár a közvélemény-kutatások szerint az MSZP araszol az egy számjegyű támogatottság felé. Mindenesetre a szocialisták továbbra is azon dolgoznak, hogy 'gyurcsánytalanítsák' a DK-t, ami szinte lehetetlen feladat.”

„Értelmetlen akció az ellenzéki Agóra"

A törzsbázis mozgósítását szolgálja majd az elmúlt évek kormányzati eredményeinek megvédéséről szóló fideszes kampány - erről is beszélt lapunknak Kiszelly Zoltán politológus az elmúlt hét fejleményeit értékelve. Szerinte az ellenzék célja már csak a Fidesz abszolút többségének megakadályozása.

Verejtékcsepp

Házhoz ment a pofonért.

Így összegez a HVG Online annak kapcsán, hogy a Jobbik egyik Vas megyei politikusa keményen visszaszólt ellenfelének, Ágh Péternek, aki amúgy Vona Gábor elhíresült Facebook-bejegyzése miatt szólította fel bocsánatkérésre.

„Kedves Péter! Milyen bizonyítványaid vannak Neked az élet iskolájából, hogy bárkit is bocsánatkérésre szólítasz fel? Főleg Te, aki csupán a National Geographic dokumentumfilmjeiből ismerheted, mit is jelent az, ha fizikai munka közben valakinek verejtékcsepp tapad az orcájára. Én munkásemberből avanzsáltam politikussá, míg Te pelyhes ajkúként az iskolapadból ültél át egy másik, jól fizető padsorba. Ennyi a lényegi különbség köztünk: napszámos és nagyságos.”

Lehúgyagyúzta a Vas megyei Jobbikos a fideszes Ágh Pétert

Házhoz ment a pofonért a fideszes Ágh Péter, amikor bocsánatkérésre szólította fel nyugdíjas-ügyben jobbikos ellenfelét. Rába Kálmán válaszlevelében alaposan kiosztotta a Fidesz ifjú titánját. "Úgy hazudtok és torzíttatok, mint a legsötétebb vészkorszak húgyagyú mészárosai" - írta a jobbikos. Ágh Péter, Vas megye 2.

Kuncsaft

Facebook-fellépés az embercsempészek ellen.

Az álhírek mellett az illegális tevékenységek népszerűsítése is a közösségi oldalak üzemeltetőinek célpontjába került a közelmúltban, a Facebook elkezdte törölni az embercsempészek bejegyzéseit a rejtett csoportokból is – tudósít a Hirado.hu.

„A jövőben új platformot kell keresniük a migránsok tömegeit Európába szállító embercsempészeknek, ha továbbra is a világháló segítségével akarják eljuttatni üzeneteiket potenciális kuncsaftjaikhoz. A világ legnagyobb közösségi oldalának üzemeltetői ugyanis megelégelték, hogy a bűnözők szabadon hirdethetik szolgáltatásaikat a Facebookon. A bűnözőkkel szembeni online fellépést elsők között a The Guardian nevű brit napilap kezdeményezte, ám mindenkinek megvan a lehetősége, hogy jelentse a hasonló tartalmakat, emlékeztetett a Facebook szóvivője.”

A Facebook is fellép az embercsempészek ellen

Az álhírek mellett az illegális tevékenységek népszerűsítése is a közösségi oldalak üzemeltetőinek célpontjába került a közelmúltban. A Facebook elkezdte törölni az embercsempészek bejegyzéseit a rejtett csoportokból is. A jövőben új platformot kell keresniük a migránsok tömegeit Európába szállító embercsempészeknek, ha továbbra is a világháló segítségével akarják eljuttatni üzeneteiket potenciális kuncsaftjaikhoz.

Gyógyír

Kőkeményen küzd Benkő László.

Hat kilót fogyott a kemoterápiás kezelése során Benkő László, aki csak a gyógyulására koncentrál, valamint hogy minden vállalását teljesítse az Omega zenekarral – számol be róla a Lokál.

„Be vagyunk táblázva, és eszem ágában sincs kihagyni a koncerteket. Napokon belül megyünk Németországba, azután Prágába. A zene a mindenem, ez ad erőt, ez gyógyír mindenre, de hallgatok az orvosaimra, például a futással most leálltam – árulta el a zenész, aki a végrendeletén sem gondolkodik.”

Megviseli a kemoterápia Benkő Lászlót | Lokál

Időközben váltottak az orvosok, és egy speciális, még erősebb kezelést kapok. A gyógyszereknek pedig bizony vannak mellékhatásai: hat kilót fogytam pár hét alatt. Nem igazán marad meg bennem az étel, de nem panaszkodom, ezt szépen végig kell csinálnom, nincs választásom - jelentette ki határozottan Benkő, aki nagyon várja a legfrissebb eredményeket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42004/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.10. 03:55
Az értelmiség legyilkolása, Gyurcsány pártbedarálása, a balliberális ellenzék klikkesedése, a muszlimok lelki hadviselése és hollywoodi hírességek hasonmásai keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.09. 05:20
Trump ténytorzító populizmusa, Orbán Viktor adventje, a balliberális ellenzék kifizetőhelyei, a terrorizmus európai áldozatai és Palya Bea erotikus örömei hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.12.08. 17:15
Ezen a héten sem volt olyan, akinek szerencsét hozott volna hat bűvös szám. Mutatjuk is, melyek voltak ezek.

A tél bekeményített, de jövő héten megenyhül kicsit

2019.12.08. 16:10
A hét elején szépen megmutatta arcát a tél, viszont most egy kicsit visszavonul: jövő héten akár 10 fok is lehet.

Mérgező füstfelhő borítja be az ausztrál fővárost

2019.12.08. 14:25
Hónapok óta tombolnak a bozóttüzek Ausztráliában, aminek egyre súlyosabb következményei vannak.

Jövő héten már hazaengedhetik a kórházból a megkéselt tanárnőt

2019.12.08. 13:55
A csütörtökön megtámadott 51 éves győri tanárnőt műteni is kell.

Pár napig még le lehet adni a cipősdoboz-adományokat

2019.12.08. 08:15
Egészen pontosan keddig várja a karácsonyi ajándékokkal teli cipősdobozokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Cserkészszövetség.

Blogstar kávéház

2019.12.08. 01:55
A homeopátia hazugsága, a balliberálisok álnok garázsadója, a babaváró kölcsön hódítása, Lattmann Tamás szexizmusa és Kiss Ramóna vadító villantása vasárnapi online lapszemlénkben.

Több magyarországi határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása

2019.12.08. 00:40
Erről Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Nem volt telitalálat az ötös lottón

2019.12.07. 20:05
Most sem volt szerencséje senkinek az ötös lottón, legalábbis ami a telitalálatot illeti.

Ezeket a cikkeket olvastad már?