hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Machináció

A demokrácia lényege.

Magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések kelthetnek utcai zavargásokat ősszel Magyarországon – a Fidesz friss üzenetét a Magyar Nemzet Online a Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetőjével elemzi.

„Dojcsák Dalma hozzátette: Minden polgárnak ma Magyarországon joga van nem szeretni a kormányt, és joga van kifejezni a véleményét, hogy nem szereti a kormányt. Ha a kormány ezt destabilizálásnak vagy politikai machinációnak tekinti – azt, hogy a polgárok élnek a jogaikkal –, akkor nem érti a demokrácia lényegét.”

Civil szervezetektől számít hamburgi szintű erőszakra a kormány?

„Magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések" kelthetnek utcai zavargásokat ősszel Magyarországon - így reagált vasárnapi sajtótájékoztatóján a Hír TV kérdésére Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ismeretes, jó ideje kedvelt kormánypárti panel, hogy a választási kampányban utcai erőszakra, durvább akciókra kell számítani, de azt nem mindig konkretizálják, kiktől számítanak ilyesmire.

Vonás

Nem forró, mulatságos lesz az ősz.

A PestiSrácok szerint a Közös Ország Mozgalom az „igazságos” választási rendszer kivívása érdemében indított vitasorozata komoly kihívás elé állítja a résztvevőket.

„Az angol típusú, a győztes mindent visz szisztémától a tisztán listás rendszerig számtalan forma létezik, és mindegyik, valamilyen szempontból, igazságtalan. Van azonban mindegyiknek egy közös vonása: az nyer, aki több szavazatot szerez. Na ez az, ami sérelmes a honi ellenzék szerint. Ebbe ugyanis benne van az az abszurd lehetőség is, hogy ők veszítenek. Borzalom.”

Ezt jól megbeszéltük

„Victrix causa deis placuit, sed victa Catoni" Lucanus: Pharsalia (A győztes ügy az isteneknek tetszett, Catónak a vesztes) Üldögél a nyúl az erdőszélén, és a körmeit reszeli. Arra jár a róka, és megkérdezi tőle, hogy mit csinál. „Reszelem a körmömet, és ha már elég éles lesz, széttépem a farkast!"

Gyurcsánytalanítás

Botka elszólta magát.

Tovább meccsel az MSZP és a DK, miközben már egyértelmű, a szocialisták kormányfőjelöltje sem készül kormányváltásra 2018-ban – erről Kiszelly Zoltán politológus nyilatkozik a Magyar Hírlapnak.

„Közben folytatódik a Gyurcsány–Botka-meccs. A szegedi polgármester már fel tudott mutatni egy 'csatlakozót' Karácsony Gergely személyében, míg a bukott miniszterelnök a pénteki megmozduláson egyedül Bokrossal tudott büszkélkedni. Vagyis Botka most némi lépéselőnybe került, bár a közvélemény-kutatások szerint az MSZP araszol az egy számjegyű támogatottság felé. Mindenesetre a szocialisták továbbra is azon dolgoznak, hogy 'gyurcsánytalanítsák' a DK-t, ami szinte lehetetlen feladat.”

„Értelmetlen akció az ellenzéki Agóra"

A törzsbázis mozgósítását szolgálja majd az elmúlt évek kormányzati eredményeinek megvédéséről szóló fideszes kampány - erről is beszélt lapunknak Kiszelly Zoltán politológus az elmúlt hét fejleményeit értékelve. Szerinte az ellenzék célja már csak a Fidesz abszolút többségének megakadályozása.

Verejtékcsepp

Házhoz ment a pofonért.

Így összegez a HVG Online annak kapcsán, hogy a Jobbik egyik Vas megyei politikusa keményen visszaszólt ellenfelének, Ágh Péternek, aki amúgy Vona Gábor elhíresült Facebook-bejegyzése miatt szólította fel bocsánatkérésre.

„Kedves Péter! Milyen bizonyítványaid vannak Neked az élet iskolájából, hogy bárkit is bocsánatkérésre szólítasz fel? Főleg Te, aki csupán a National Geographic dokumentumfilmjeiből ismerheted, mit is jelent az, ha fizikai munka közben valakinek verejtékcsepp tapad az orcájára. Én munkásemberből avanzsáltam politikussá, míg Te pelyhes ajkúként az iskolapadból ültél át egy másik, jól fizető padsorba. Ennyi a lényegi különbség köztünk: napszámos és nagyságos.”

Lehúgyagyúzta a Vas megyei Jobbikos a fideszes Ágh Pétert

Házhoz ment a pofonért a fideszes Ágh Péter, amikor bocsánatkérésre szólította fel nyugdíjas-ügyben jobbikos ellenfelét. Rába Kálmán válaszlevelében alaposan kiosztotta a Fidesz ifjú titánját. "Úgy hazudtok és torzíttatok, mint a legsötétebb vészkorszak húgyagyú mészárosai" - írta a jobbikos. Ágh Péter, Vas megye 2.

Kuncsaft

Facebook-fellépés az embercsempészek ellen.

Az álhírek mellett az illegális tevékenységek népszerűsítése is a közösségi oldalak üzemeltetőinek célpontjába került a közelmúltban, a Facebook elkezdte törölni az embercsempészek bejegyzéseit a rejtett csoportokból is – tudósít a Hirado.hu.

„A jövőben új platformot kell keresniük a migránsok tömegeit Európába szállító embercsempészeknek, ha továbbra is a világháló segítségével akarják eljuttatni üzeneteiket potenciális kuncsaftjaikhoz. A világ legnagyobb közösségi oldalának üzemeltetői ugyanis megelégelték, hogy a bűnözők szabadon hirdethetik szolgáltatásaikat a Facebookon. A bűnözőkkel szembeni online fellépést elsők között a The Guardian nevű brit napilap kezdeményezte, ám mindenkinek megvan a lehetősége, hogy jelentse a hasonló tartalmakat, emlékeztetett a Facebook szóvivője.”

A Facebook is fellép az embercsempészek ellen

Az álhírek mellett az illegális tevékenységek népszerűsítése is a közösségi oldalak üzemeltetőinek célpontjába került a közelmúltban. A Facebook elkezdte törölni az embercsempészek bejegyzéseit a rejtett csoportokból is. A jövőben új platformot kell keresniük a migránsok tömegeit Európába szállító embercsempészeknek, ha továbbra is a világháló segítségével akarják eljuttatni üzeneteiket potenciális kuncsaftjaikhoz.

Gyógyír

Kőkeményen küzd Benkő László.

Hat kilót fogyott a kemoterápiás kezelése során Benkő László, aki csak a gyógyulására koncentrál, valamint hogy minden vállalását teljesítse az Omega zenekarral – számol be róla a Lokál.

„Be vagyunk táblázva, és eszem ágában sincs kihagyni a koncerteket. Napokon belül megyünk Németországba, azután Prágába. A zene a mindenem, ez ad erőt, ez gyógyír mindenre, de hallgatok az orvosaimra, például a futással most leálltam – árulta el a zenész, aki a végrendeletén sem gondolkodik.”

Megviseli a kemoterápia Benkő Lászlót | Lokál

Időközben váltottak az orvosok, és egy speciális, még erősebb kezelést kapok. A gyógyszereknek pedig bizony vannak mellékhatásai: hat kilót fogytam pár hét alatt. Nem igazán marad meg bennem az étel, de nem panaszkodom, ezt szépen végig kell csinálnom, nincs választásom - jelentette ki határozottan Benkő, aki nagyon várja a legfrissebb eredményeket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42004/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?