Blogolj!

Blogstar kávéház

Szabadságharc

Juncker magas labdát ad Orbánnak.

A Magyar Nemzet arról ír, Juncker elnök elképzelései szerint az uniós döntéshozó elit az Európai Egyesült Államok létrehozásában látja a fényes jövőt, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöki tisztségének összevonására és a páneurópai pártlisták létrehozására tett javaslatától kezdve minden érve ezt támasztja alá.

„A junckeri vízióból egy magát mérsékeltnek, konzervatívnak tartó, keresztény elveket valló országvezetés nem kérhet. A Fidesz-kormány és agytrösztjei ha máskor nem, hát ezennel felismerhették, hogy elégedetlenkedésre, szabadságharcra még hosszú ideig lesz alkalom, a kampánycélokat szolgáló mantrák helyett ráadásul végre elő lehet venni a súlyosabb érveket. Például azt, hogy nem biztos, hogy növekedne az uniós értékközösség demokratikus jellege, ha az EU központi pénzügyi döntéshozó szerve, az eurócsoport és az EU javaslattevő társulata, az Európai Bizottság közti távolság nullára csökkenne, merthogy az Eurócsoport elnöke és a pénzügyi biztos egy és ugyanaz a személy lenne.”

A Juncker-terv

Jean-Claude Juncker az idén tavasszal bemutatott, az Európai Unió lehetséges fejlődési pályáiról szóló fehér könyvében öt utat vázolt fel a közös európai jövőről. A vázlatok mindegyike a tagállamok integrációjának különböző mértékét mutatta be, ahol a skála egyik végén a laza együttműködés állt, az ötödik fokozatba kapcsolt integráció pedig a föderális Európáról, a belső piac kiteljesítéséről szólt.

Minőség

Vona láthatatlan holdudvara.

A PestiSrácok azért látogatott el a Jobbik siófoki kihelyezett ülésére, hogy találkozzon a párt értelmiségi holdudvarával, de nem járt sikerrel.

„A Jobbik értelmiségi hátországa továbbra is ugyanott van elrejtve, ahol Gyurcsány Ferenc szakdolgozata és az ugyanezen a szakdolgozattal felszerelt szlovák hadsereg, de hinnünk kell a létezésében, mert besza-behu-eskü a legjobb, de nem mutiból készült. Megtudtuk, hogy az értelmiségi holdudvar már összeállt, méghozzá olyan minőségű csapat képében, amiért bármelyik párt összetehetné a két kezét. Kilétüket azonban – a pártok gondolkodói közül egyedüliként – nem merik felvállalni, a civil életükben elszenvedhető megtorlástól tartva.”

Majdnem találkoztunk a jobbikos fehér bálnával, de aztán mégsem - Ott sem volt, de meg sem mutatták volna

Hirtelen ötlettől vezérelve pattantunk az újságíró típusú kocsiba, miután a Magyar Idők megszellőztette, hogy a Jobbik őszi ülésszakra felkészülő, Siófokra kihelyezett frakcióülésén előkerülhetnek a párt új holdudvarát képező értelmiségiek. Rettentően kíváncsiak lettünk, hogy kik lehetnek azok, akiknek a munkássága egyelőre kifejezetten nem tűnik fel a párt tevékenységén, de állítólag már léteznek.

Hitélet

Nem kérnek a katolikus stadionból.

Mármint Csepelen – a HVG Online szerint kormányhatározat alapján épülne 5 milliárdból multifunkcionális sportcsarnok, ám a katolikusok a „stadiontemplom” beruházása helyett műemléki védettségű egyházi ingatlanokat újítanának inkább fel.

„Ahogy arról a HVG beszámolt, már a sportcsarnok építésének az igénye sem egyházi körökben fogalmazódott meg. A kormány az olimpiához, majd a pályázat visszavonása után a 2023-as atlétikai vébéhez kapcsolódó stadionépítés költségét próbálta ily módon hitéleti célú beruházásként feltüntetni. Ehhez kapóra jött, hogy 2020-ban Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Az egyhetes rendezvény helyszíne azonban a Hungexpo, illetve a Puskás Stadion lesz.”

Mégsem épül katolikus stadion Csepelen

Nem kérnek belőle.

Vírus

Egyre közelebb hazánkhoz a veszély.

Rejtélyes, trópusi vírusok bukkantak fel Európa országaiban – számol be róla az Origo, kiemelvén, hogy Olaszországban rejtélyes módon a malária is megjelent, és valószínűleg migránsok hurcolták be.

„Anzióban négy, Rómában három embert kezelnek kórházban a chikungunya-vírus tüneteivel. Az olasz fővárostól 60 kilométerre található Anzióban már múlt péntektől egy hónapra betiltották a véradást, amely az Anzióban élőkre, valamint a tengerparti üdülőhelyen megfordult turistákra is érvényes.”

Egyre közelebb Magyarországhoz a veszélyes vírusok

Egy trópusi betegség miatt Olaszország jelentős részén, köztük Rómában is megtiltották a véradást. Magyarországon 30 napig nem adhatnak vért, azok akik Ausztriában, Franciaországban vagy Romániában töltöttek legalább egy napot. Horvátországban is felütötte a fejét a vírus, egy 80 éves nőt ápolnak intenzív osztályon. Olaszországban rejtélyes módon a malária is megjelent, a sajtó szerint valószínűleg migránsok hurcolták be.

Küzdelem

Kokó jótékonykodik.

Az olimpiai bajnok ökölvívó ma este újabb félmillió forintot adományoz a szívbeteg gyerekek megsegítésére, amiben menyasszonya, Katalin is támogatja – jelenti a Lokál.

„Megindító látni ezeket a gyerekeket, akiknek a gyógyulásáért kiváló orvosok küzdenek, miközben sok esetben a központ napi működése is veszélybe kerül az alacsony költségvetés miatt, nem beszélve az életmentő műtétekről. Itt végzik el a legfontosabb gyermekszívműtétek közel 90 százalékát.”

10 milliót költ jótékonykodásra Kokó | Lokál

Az utóbbi években több mint tízmillió forintot jótékonykodott el saját pénzéből Kovács Kokó István. A volt bokszoló ma este újabb félmillió forintot adományoz a szívbeteg gyerekek megsegítésére, amiben menyasszonya, Katalin is támogatja. Igazán megható pillanatnak lehetnek szem- és fültanúi ma este az M4 Sport nézői, ugyanis a Félix-gála egyik szünetében az olimpiai és világbajnok ökölvívó Kovács István jelentős összeget adományoz szívbeteg gyerekeknek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42461/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?