Blogolj!

Orbán Viktor: Magyarország nem bevándorló ország

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak az Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai eredményekről és a migrációs válságról.

Gazdaság- és családpolitika

Orbán Viktor a magyar gazdaság helyzetéről beszélt: elmondta, az államadósság 74% alá csökkent, az államháztartás 3,2%-os növekedést produkált.Kijelentette, hogy a munkaalapú gazdaság felépítése sikerült.

Szóbahozta az ukrán döntést is, ami Magyarországot fájdalmasan érinti, hiszen ez a politikai döntés megfosztja a magyar gyermekeket a magyar nyelvű oktatásról a felső tagozattól kezdve. Itthon viszont fontos a kárpátaljai magyarság helyzete; ezer kárpátaljai magyar és ötszáz ukrán gyermek és családjuk táborozhatott Zánkán, az Erzsébet táborok jóvoltából.

Emellett iskolafejlesztéseket tervez a kormány, egymilliárd forintnyi összeget szánnak helyi iskolák renoválására,  

A családpolitika tehát központi jelentőségű marad a kormány számára.

Migrációs válság

Orbán Viktor elmondta, hogy a népvándorlás egybe esik az iszlám támadásaival, amire  Európa rendre elhibázott válaszokat ad. Közölte, hogy

a NATO legújabb jelentései alapján 2020-ig 60 millió ember fog megmozdulni Afrikában, így az eddigi helyzet csak „bemelegítés” volt.

Ebből következik az, hogy egy új választóvonal jött létre: a bevándorló és nem bevándorló országok. A bevándorló országokban már kevert a népesség és a keresztények száma is jelentősen csökkent.

Magyarország nem bevándorlóország, amely szeretné megőrizni biztonságát, életformáját illetve kulturális identitását a jövőben is.

Magyar Magyarországot, és sóhajtva tesszük hozzá Európai Európát szeretnénk.

A miniszterelnök elmondta, hogy a bevándorló országok úgy akarják megoldani a problémákat, hogy a nem bevándorló országokat bevándorló országokká akarják alakítani.

És ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket.

Erről szól a kötelező kvóta, ami Soros György terve, ő fogalmazta meg és tette közzé - tette hozzá a miniszterelnök. Emiatt a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción való részvételre buzdított.  

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42616/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,családpolitika,gazdaság,migráció,Orbán Viktor,országgyűlés

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?