Blogolj!

Blogstar kávéház

Malom

Botka a pácban.

Galló Béla politológus az M1-en úgy fogalmazott: könnyen előfordulhat, hogy Botka Lászlónak még idén távoznia kell a miniszterelnök-jelölti posztról – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Előállhat az a helyzet, hogy a DK nagyon megközelíti az MSZP-t. És akkor ott lesz két magát baloldalinak tartó párt. Hogy aztán az aktuális MSZP élén akkor ki lesz, azt nem merném megjósolni. Nem biztos, hogy Botka – mondta a politológus. Hozzátette: a mostani vita éppen Gyurcsány Ferenc malmára hajtja a vizet, az MSZP-nek ugyanis 2018-ban csakis a DK-val lehet esélye.”

Még idén távozhat Botka?

Hiller István szerint még van esély arra, hogy megszülessen a választási összefogásról szóló megállapodás az MSZP és a DK között - erről azután beszélt a szocialisták választmányi elnöke, hogy a hétvégén Botka László ismét leszögezte: nem fog össze Gyurcsány Ferenccel. Hiller István a Kossuth Rádióban azt mondta: Botka László szombati beszéde nem döntött el semmit.

Vadállat

Szanyi, a kerítésszaggató.

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta az Inforádióban, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó – írja az Origo.

„Azt is mondta, hogy sajnálja a sok pénzt, amit Magyarország a határvédelemre költött, ezért nem bontaná le teljesen a kerítést, csak felszabdalná, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. 'Szépen megszabdalnám, átjárhatóvá tenném, hogy szabadon járhasson át rajta a vadállomány, az őzek, meg a földikutyák' – mondta.”

Szanyi Tibor felszabdalná a magyar határkerítést

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Ezért felszabdalná azt, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. Szanyi Tibor az Inforádió Aréna című műsorában beszélt a migrációs helyzetről - írja a 888.

Feladat

Elpárolgó milliárdok nyomában.

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége, a delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje – fogalmaz a Népszava, mely emlékeztet, a kormány azzal is vádolta az érkezőket, hogy az ellenzéket segítik.

„Hatalmas félreértésről van szó'– erősítette meg tegnap lapunknak korábbi nyilatkozatát Ingeborg Grässle. A képviselő hangsúlyozta, szerinte az a fontos, hogy teljes mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal és a kormánnyal. 'Remélem, hogy az ittlétünk is meggyőzi a magyar képviselőket, hogy ez csak egy félreértés volt. Mi nem vádolunk senkit, mi csak jövünk, ellenőrizünk, ez a mi feladatunk' – szögezte le lapunknak.”

Bottal ütik az uniós pénz nyomát

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége. A delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje. Kis balesettel indult a Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak (CONT) magyarországi terepszemléje: a Gellért-téri megállóban a négyes metró gyorsan záródó ajtaja rácsukódott a küldöttség néhány tagjára.

Futás

Stratégiai fideszes fúrás.

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években – összegez a Magyar Nemzet Online annak kapcsán, hogy úgy tűnik, a kormánypárt elgáncsolja Vágó Gáborék korrupciós népszavazási akcióját is.

„Szégyen a futás, de hasznos – Orbán Viktornak és pártjának ez az egyik alapvető tudása. Azokat, akik hajlamosak messzemenő következtetéseket levonni a lépten-nyomon hangoztatott harcias szólamokból, ez meg is lepheti. Holott megáll. Félreértés ne essék, szemernyi gyávaság sincs ezekben a futásokban. Nem győzöm ismételgetni: a politika matematika és stratégia. Amikor felvetődik – nem csak úgy a levegőből: számítások utalnak erre –, hogy az ellenfél felülkerekedhet, akkor tilos bizonytalan kimenetelű csetepatékba bonyolódni.”

Menekülőpolitika

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években. A legkevésbé tipikus a minősített trollkodás esete volt, amikor egy hajviseleti alapon azonosítható kommandó fizikailag akadályozta meg szegény árva szocialisták kérdésének benyújtását. Ezt a módszert - ott talán mégsem tart még ez a sokat szenvedett kis ország alapon - nem alkalmazhatták visszatérően.

Lételem

Méltó búcsú.

Koltai Róbert a Batang felé… című színdarab kapcsán mesél a Lokálnak családjáról, időskorról, túlélésről és megbocsátásról.

„A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában – amit rendeztem és játszottam is – azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől. Egy gyönyörű hasonlattal írja le, hogy – bár szerettei sosem szenvedtek hiányt semmiben – bármennyire fájó is, de a család nem volt számára annyira fontos, mint az írás.”

Koltai Róbert: Nem voltam mintaapa | Lokál

A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában - amit rendeztem és játszottam is - azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42635/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?