Blogolj!

Blogstar kávéház

Malom

Botka a pácban.

Galló Béla politológus az M1-en úgy fogalmazott: könnyen előfordulhat, hogy Botka Lászlónak még idén távoznia kell a miniszterelnök-jelölti posztról – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Előállhat az a helyzet, hogy a DK nagyon megközelíti az MSZP-t. És akkor ott lesz két magát baloldalinak tartó párt. Hogy aztán az aktuális MSZP élén akkor ki lesz, azt nem merném megjósolni. Nem biztos, hogy Botka – mondta a politológus. Hozzátette: a mostani vita éppen Gyurcsány Ferenc malmára hajtja a vizet, az MSZP-nek ugyanis 2018-ban csakis a DK-val lehet esélye.”

Még idén távozhat Botka?

Hiller István szerint még van esély arra, hogy megszülessen a választási összefogásról szóló megállapodás az MSZP és a DK között - erről azután beszélt a szocialisták választmányi elnöke, hogy a hétvégén Botka László ismét leszögezte: nem fog össze Gyurcsány Ferenccel. Hiller István a Kossuth Rádióban azt mondta: Botka László szombati beszéde nem döntött el semmit.

Vadállat

Szanyi, a kerítésszaggató.

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta az Inforádióban, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó – írja az Origo.

„Azt is mondta, hogy sajnálja a sok pénzt, amit Magyarország a határvédelemre költött, ezért nem bontaná le teljesen a kerítést, csak felszabdalná, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. 'Szépen megszabdalnám, átjárhatóvá tenném, hogy szabadon járhasson át rajta a vadállomány, az őzek, meg a földikutyák' – mondta.”

Szanyi Tibor felszabdalná a magyar határkerítést

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Ezért felszabdalná azt, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. Szanyi Tibor az Inforádió Aréna című műsorában beszélt a migrációs helyzetről - írja a 888.

Feladat

Elpárolgó milliárdok nyomában.

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége, a delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje – fogalmaz a Népszava, mely emlékeztet, a kormány azzal is vádolta az érkezőket, hogy az ellenzéket segítik.

„Hatalmas félreértésről van szó'– erősítette meg tegnap lapunknak korábbi nyilatkozatát Ingeborg Grässle. A képviselő hangsúlyozta, szerinte az a fontos, hogy teljes mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal és a kormánnyal. 'Remélem, hogy az ittlétünk is meggyőzi a magyar képviselőket, hogy ez csak egy félreértés volt. Mi nem vádolunk senkit, mi csak jövünk, ellenőrizünk, ez a mi feladatunk' – szögezte le lapunknak.”

Bottal ütik az uniós pénz nyomát

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége. A delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje. Kis balesettel indult a Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak (CONT) magyarországi terepszemléje: a Gellért-téri megállóban a négyes metró gyorsan záródó ajtaja rácsukódott a küldöttség néhány tagjára.

Futás

Stratégiai fideszes fúrás.

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években – összegez a Magyar Nemzet Online annak kapcsán, hogy úgy tűnik, a kormánypárt elgáncsolja Vágó Gáborék korrupciós népszavazási akcióját is.

„Szégyen a futás, de hasznos – Orbán Viktornak és pártjának ez az egyik alapvető tudása. Azokat, akik hajlamosak messzemenő következtetéseket levonni a lépten-nyomon hangoztatott harcias szólamokból, ez meg is lepheti. Holott megáll. Félreértés ne essék, szemernyi gyávaság sincs ezekben a futásokban. Nem győzöm ismételgetni: a politika matematika és stratégia. Amikor felvetődik – nem csak úgy a levegőből: számítások utalnak erre –, hogy az ellenfél felülkerekedhet, akkor tilos bizonytalan kimenetelű csetepatékba bonyolódni.”

Menekülőpolitika

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években. A legkevésbé tipikus a minősített trollkodás esete volt, amikor egy hajviseleti alapon azonosítható kommandó fizikailag akadályozta meg szegény árva szocialisták kérdésének benyújtását. Ezt a módszert - ott talán mégsem tart még ez a sokat szenvedett kis ország alapon - nem alkalmazhatták visszatérően.

Lételem

Méltó búcsú.

Koltai Róbert a Batang felé… című színdarab kapcsán mesél a Lokálnak családjáról, időskorról, túlélésről és megbocsátásról.

„A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában – amit rendeztem és játszottam is – azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől. Egy gyönyörű hasonlattal írja le, hogy – bár szerettei sosem szenvedtek hiányt semmiben – bármennyire fájó is, de a család nem volt számára annyira fontos, mint az írás.”

Koltai Róbert: Nem voltam mintaapa | Lokál

A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában - amit rendeztem és játszottam is - azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42635/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?