Blogolj!

Blogstar kávéház

Malom

Botka a pácban.

Galló Béla politológus az M1-en úgy fogalmazott: könnyen előfordulhat, hogy Botka Lászlónak még idén távoznia kell a miniszterelnök-jelölti posztról – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Előállhat az a helyzet, hogy a DK nagyon megközelíti az MSZP-t. És akkor ott lesz két magát baloldalinak tartó párt. Hogy aztán az aktuális MSZP élén akkor ki lesz, azt nem merném megjósolni. Nem biztos, hogy Botka – mondta a politológus. Hozzátette: a mostani vita éppen Gyurcsány Ferenc malmára hajtja a vizet, az MSZP-nek ugyanis 2018-ban csakis a DK-val lehet esélye.”

Még idén távozhat Botka?

Hiller István szerint még van esély arra, hogy megszülessen a választási összefogásról szóló megállapodás az MSZP és a DK között - erről azután beszélt a szocialisták választmányi elnöke, hogy a hétvégén Botka László ismét leszögezte: nem fog össze Gyurcsány Ferenccel. Hiller István a Kossuth Rádióban azt mondta: Botka László szombati beszéde nem döntött el semmit.

Vadállat

Szanyi, a kerítésszaggató.

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta az Inforádióban, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó – írja az Origo.

„Azt is mondta, hogy sajnálja a sok pénzt, amit Magyarország a határvédelemre költött, ezért nem bontaná le teljesen a kerítést, csak felszabdalná, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. 'Szépen megszabdalnám, átjárhatóvá tenném, hogy szabadon járhasson át rajta a vadállomány, az őzek, meg a földikutyák' – mondta.”

Szanyi Tibor felszabdalná a magyar határkerítést

Az MSZP brüsszeli EP-képviselője, Szanyi Tibor azt mondta, már nincs szükség Magyarországon határkerítésre, mert szerinte az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Ezért felszabdalná azt, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon. Szanyi Tibor az Inforádió Aréna című műsorában beszélt a migrációs helyzetről - írja a 888.

Feladat

Elpárolgó milliárdok nyomában.

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége, a delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje – fogalmaz a Népszava, mely emlékeztet, a kormány azzal is vádolta az érkezőket, hogy az ellenzéket segítik.

„Hatalmas félreértésről van szó'– erősítette meg tegnap lapunknak korábbi nyilatkozatát Ingeborg Grässle. A képviselő hangsúlyozta, szerinte az a fontos, hogy teljes mértékben együttműködnek a magyar hatóságokkal és a kormánnyal. 'Remélem, hogy az ittlétünk is meggyőzi a magyar képviselőket, hogy ez csak egy félreértés volt. Mi nem vádolunk senkit, mi csak jövünk, ellenőrizünk, ez a mi feladatunk' – szögezte le lapunknak.”

Bottal ütik az uniós pénz nyomát

Uniós közpénztemető beruházásokat látogat végig Magyarországon az Európai Bizottság küldöttsége. A delegáció vezető rutinlátogatásról beszélt, de a vizitnek nagy a politikai tétje. Kis balesettel indult a Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak (CONT) magyarországi terepszemléje: a Gellért-téri megállóban a négyes metró gyorsan záródó ajtaja rácsukódott a küldöttség néhány tagjára.

Futás

Stratégiai fideszes fúrás.

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években – összegez a Magyar Nemzet Online annak kapcsán, hogy úgy tűnik, a kormánypárt elgáncsolja Vágó Gáborék korrupciós népszavazási akcióját is.

„Szégyen a futás, de hasznos – Orbán Viktornak és pártjának ez az egyik alapvető tudása. Azokat, akik hajlamosak messzemenő következtetéseket levonni a lépten-nyomon hangoztatott harcias szólamokból, ez meg is lepheti. Holott megáll. Félreértés ne essék, szemernyi gyávaság sincs ezekben a futásokban. Nem győzöm ismételgetni: a politika matematika és stratégia. Amikor felvetődik – nem csak úgy a levegőből: számítások utalnak erre –, hogy az ellenfél felülkerekedhet, akkor tilos bizonytalan kimenetelű csetepatékba bonyolódni.”

Menekülőpolitika

Az ellenzéki népszavazási kezdeményezésekre reagáló Fidesz négyféle taktikát alkalmazott az elmúlt években. A legkevésbé tipikus a minősített trollkodás esete volt, amikor egy hajviseleti alapon azonosítható kommandó fizikailag akadályozta meg szegény árva szocialisták kérdésének benyújtását. Ezt a módszert - ott talán mégsem tart még ez a sokat szenvedett kis ország alapon - nem alkalmazhatták visszatérően.

Lételem

Méltó búcsú.

Koltai Róbert a Batang felé… című színdarab kapcsán mesél a Lokálnak családjáról, időskorról, túlélésről és megbocsátásról.

„A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában – amit rendeztem és játszottam is – azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől. Egy gyönyörű hasonlattal írja le, hogy – bár szerettei sosem szenvedtek hiányt semmiben – bármennyire fájó is, de a család nem volt számára annyira fontos, mint az írás.”

Koltai Róbert: Nem voltam mintaapa | Lokál

A művészsors elképesztően nehéz, erőn felül kell teljesíteni és sokszor olyan döntést kell meghozni, amire csak az képes, akinek a színház és a film, az alkotás ugyanannyira lételeme, mint mondjuk a levegő. Móricz Zsigmond Naplószilánkokjában - amit rendeztem és játszottam is - azt írja, hogy bocsánatot kér mindenért a feleségétől és a gyerekeitől.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42635/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Magyar szemtanúja is volt a bejrúti robbanásnak

2020.08.05. 07:45
Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak, amelynek több ezer sebesültje és már több tucat halottja van.

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?