Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyüzsgés

Ellenőrök szállták meg Felcsútot.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága Magyarországon vizsgálódó delegációja a hírhedt kisvasutat látogatta meg, a Magyar Nemzet Online is elkísérte őket.

„Felcsúton több turistát nem láttunk, ennél azonban meglepőbb, hogy a delegáció iránti érdeklődést sem érzékeltük, csak az uniós küldöttség látogatása miatt érkező újságírók nyüzsögtek a Fejér megyei apró faluban. Belőlük pedig már szemmel láthatóan elegük van a felcsútiaknak. Arról ugyan nincs szó, hogy zsurnalisztákat ne szolgálnának ki a stadionhoz közeli kocsmában, de már a bejárati ajtónál rajzok igazítják el a médiamunkásokat: ha bent forgatni vagy kérdezősködni akarnak, jobb, ha be se térnek!”

A nap, amikor csak ellenőrök utaztak a felcsúti kisvasúton

Úgy tűnt, mintha nem is a miniszterelnök, valamint a példátlan ütemben gyarapodó Mészáros Lőrinc hihetetlen fejlődést mutató falujában, Felcsúton járnánk. Ugyanolyan volt minden, mint bármelyik kedd délelőtt egy csendes kisvárosban, csak az eső csordogált csendesen. A helyiek tették a dolgukat, még a főutcán haladó csettegőre (kis motoros teherjármű) és a belsejéből figyelő kiskutyára sem kapták fel a fejüket.

Bélyeg

Kiakasztotta a muszlimokat a miniszterelnök.

Az iszlám vallás világoffenzívájáról beszélt a Parlamentben Orbán Viktor, ez a magyar iszlám jogvédők szerint megbélyegző és a gyűlöletkeltésre alkalmas – írja a HVG Online.

„Tisztelettel kérjük a Miniszterelnök Urat, ne általánosítson ily módon, ne bélyegezzen meg egy világvallást, nehogy szavait ellenségkép kreálásaként értelmezzék. Kérjük, ítélje el a sértően megbélyegző, alaptalanul leegyszerűsítő és a hazai muszlim közösséggel szembeni gyűlöletkeltésre is alkalmas megnyilvánulásokat, politikai oldaltól függetlenül. Minden politikai szereplőt arra kérünk, hogy kerülje az olyan kijelentéseket, amelyek egy vallás követőit egy 'világoffenzíva' kollektív bűnösséggel vádolható elemének tekintik.”

Megint kiakasztott valakiket Orbán a hétfői beszédével

A miniszterelnök az iszlám vallás világoffenzívájáról beszélt, ez a magyar iszlám jogvédők szerint megbélyegző és a gyűlöletkeltésre alkalmas.

Elvárás

Az erőszak magyarázata.

Védelmébe vette az olasz tengerparton erőszakoskodó afrikai bevándorlókat egy olasz ügyvédnő, akinek abszurd kijelentése alaposan kiütötte a biztosítékot az olasz Felsőház alelnökénél – tudósít a Hirado.hu.

„A bevándorlók nem tudják, hogy nem szabad erőszakoskodniuk – idézte a migránsok erőszakos cselekedeteit magyarázó Carmen di Genio ügyvédnőt az ANSA.it hírportál vasárnapi cikkében. Az ügyvédnő, aki a Salernói Fellebbviteli Bíróság Esélyegyenlőségi Bizottságának tagja egyben kijelentette: Nem várhatjuk el, hogy egy afrikai tisztában legyen azzal, hogy Olaszországban, egy strandon nem erőszakoskodhat. Valószínűleg nem ismeri ezt a törvényt.”

„Nem várhatjuk el a migránsoktól, hogy ne erőszakoskodjanak"

Védelmébe vette az olasz tengerparton erőszakoskodó afrikai bevándorlókat egy olasz ügyvédnő. Abszurd kijelentése alaposan kiütötte a biztosítékot az olasz Felsőház alelnökénél, aki attól tart, hogy az ilyen nyilatkozatok hatására lassan már a migránsok által elkövetett nemi erőszak is elfogadottá válik.

Üzenet

Új munkát kereshet Demcsák?

Letiltották a képernyőről és akár ki is rúghatják az ATV-től Demcsák Zsuzsát botrányos pénteki interjúja után, mivel keddi meghallgatására sem ment el – ezt botránynak minősíti a Lokál.

„Tegnap meg kellett volna jelennie a munkaadói előtt, de végül nem ment el. Ma újra várják, erről írásos üzenetet is kapott, ám kérdés, hogy ezúttal elmegy-e.”

Botrány az ATV-ben: Nem ment el saját meghallgatására Demcsák | Lokál

Letiltották a képernyőről és akár ki is rúghatják az ATV-től Demcsák Zsuzsát botrányos pénteki interjúja után. Kedden hiába várták a székházban a műsorvezetőt, nem ment el saját meghallgatására, mára újra kapott időpontot, kérdés, hogy megjelenik-e. Demcsák azzal magyarázta a szürreális interjút, hogy évek óta nem pihent és magánéleti gondokkal küzd.

Hadüzenet

Mintaszerű trumpizusok bushi felütésekkel.

Donald Trump elmondta el az első nagy beszédét az ENSZ-ben, a 24.hu pedig az amerikai elnök újabb politikai átalakulását véli felfedezni öt hadüzenettel.

„A beszédben az is érdekes volt, hogy mennyire furcsa látni, amikor Trumpnak előre megírják a beszédeit. Mind hallottuk már az új elnököt beszélni, nem ez a legállamférfibb vagy kifinomultabb élmény valaha. A mostani beszéd viszont egy teljesen korrekt, határozott, komolyan vehető 41 perces előadás volt, amibe szinte mintaszerűen szúrtak bele trumpizmusokat (néha veszteseztek), de egyébként tényleg elmondhatta volna akár George Bush is.”

Trump öt országnak üzent ma hadat

Donald Trump fantasztikus fordulatokon megy keresztül az elmúlt pár hétben. Ezeknek a fordulatoknak nem biztos, hogy örülni fog az a bázis, ami segített megválasztani, de simán lehet, hogy a pártjának hagyományosabb része értékelni fogja. Az egész azzal kezdődött, hogy Trump megszüntette a gyerekkorukban Amerikába érkezettek helyzetének rendezésére kitalált elnöki rendeletet, a DACA-t.

Mintakép

Életre kelnek a döglött akták.

Egy új technológia lehetővé teszi, hogy pusztán a DNS-mintából hozzávetőleges személyleírást lehet készíteni valakiről, a módszerrel az USA-ban sikerült megtalálni egy 25 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét.

„A Parabon NanoLabs nevű cég már több olyan ügyben készített DNS-minta alapján képeket, ahol hosszú évek óta elakadt a nyomozás, de még egyik esetben sem hozott megoldást a segítségük. Ahogy a Fox News beszámolt róla, most történt meg először, hogy egy 25 éve megoldatlan gyilkosság tettesét a DNS-minta nyomán közzétett képnek köszönhetően fogták el. Ez új lendületet ad a Parabon NanoLabs munkatársainak, hogy további 'döglött akták' esetében is munkába kezdjenek.”

25 évvel később, de meglett a gyilkos

Még 1992-ben történt, hogy megerőszakolták és megölték Lisa Ziegertet. A bűntett helyszínén sikerült DNS-mintát gyűjteni a gyilkostól, de 25 évig nem volt mivel összevetni. Egy új technológia már azt is lehetővé teszi, hogy pusztán a DNS-mintából hozzávetőleges személyleírást lehet készíteni valakiről. Az új módszerrel sikerült megtalálni Lisa Ziegert gyilkosát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42679/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.13. 04:25
A koronavírus erősödő fenyegetése, Soros György hálózatépítése, a Momentum bohócosodása, a Tisza hulladékmentesítése és Pokorny Lia szerelmi tragédiája csütörtöki online lapszemlénkben.

22 fővel emelkedett a fertőzöttek száma itthon

2020.08.12. 10:00
Ezzel 4768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3529-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?