Blogolj!

Józsefváros nyerésre áll a drogdílerekkel szemben

Minden városnak megvannak a rossz környékei. Talán még Lhászában is volt/van olyan hely amit érdemes elkerülni. A jelenlegi rossz hírű környék Budapesten a Hős utca. Amelynek egy része ugyan Józsefvároshoz tartozik, ám ez a szakasz kulturált lakóparkokkal van tele, nem ez okozza a bajt. Viszont a közelmúltban a Hős utca másik fele, a X. kerületi szakasz a legsötétebb időket idézi: drog, erőszak, bűnözés. Mivel a két városrészt csupán a a Hungária körút választja el, nem túl nagy a földrajzi távolság, aminek "köszönhetően" a közelmúltban sajnos néhány droghasználó a nagy mámorban áttévedt a Józsefvárosi részre. Ezt szeretné a jövőben elkerülni a kerület vezetése, és a mai napon egy bejáráson Molnár Gábor rendőr alezredes, a VIII. kerületi kapitányság vezetője tájékoztatta Kocsis Mátét, a kerület polgármesterét a tervekről.

- Augusztus közepén egyre több lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz arról, hogy drogosok kószálnak a Százados negyedben és zaklatják az ott lakókat. A Hős utca X. kerületi oldalán régóta gondot okoznak a drogosok és a kábítószer-kereskedelem, mostanra azonban a probléma sokkal nagyobb lett, a villamosmegállónak már a közelébe sem mertek menni a környéken élők, ezért a rendőrég segítségét kértem.

Ennek pedig szerencsére eredménye is lett. 

- A Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszul 2017. augusztus 22-től állandó rendőri jelenlétet biztosít a Hős utcában és környékén, Józsefváros Százados negyedére kiterjedően is. A rendőrség tájékoztatása szerint kezdetben nappal 40–50, éjszaka 30–40 rendőr vigyázta a környéket, azóta naponta elemzik, értékelik, hogy mekkora mértékű rendőri jelenlétre van szükség.   

Értelemszerűen a rendőrök nem csupán megjelentek, de akcióba is léptek a környéken. 

- Az akció első napjaiban a BRFK rendőrei a Hős utca környékén elfogtak 23 személyt bűncselekmény gyanúja, illetve körözés miatt, 17 személyt pedig kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő. Azóta 63 emberrel szemben rendeltek el nyomozást kábítószer-birtoklás miatt. Az egy hónapja tartó rendőrségi akció a lakossági visszajelzések alapján eredményes, a megerősített rendőri jelenlét révén az érintett területen jelentősen nőtt a közbiztonság és az ott élők biztonságérzete.

Erről pedig ma saját szemével is meggyőződött a kerület polgármestere Kocsis Máté. 

- A mai bejárás is jó tapasztalat arra, hogy sokat változtak a körülmények egy hónap alatt. A helyzet mostanra jelentősen javult, de ha szükséges, további közbiztonsági intézkedéseket teszünk. A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerület közbiztonságára, s a folyamatos javulás mellett fontos az azonnali és határozott fellépés a Hős utcaihoz hasonló, közrendet veszélyeztető cselekményekkel szemben is.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42699/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-21 22:10:11
Megemlítem régen a 8.kerületben rendes emberek éltek,a nagyszüleim is ott éltek és még az ajtók is nyitva voltak,akkor mi lett belőle?Igen a Polgármester törödik vele de az kevés amit tenni tud,én hiába lakom a Fővárosban soha nem megyek be abban a kerületben.
Válaszolok
Éva 2017-09-21 15:55:13
Hős utca=no go zóna. Falvainkban is vannak ilyen utcák. Panelházakban elszórva pedig lakások.Keressük meg az okokat és változtassunk, nem tuduk.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Nicolas Sarkozy őrizetben

2018.03.20. 08:00
Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki Nicolas Sarkozy volt francia elnököt –  jelentette egy francia bírósági forrásra hivatkozva a Reuters.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Tovább tombol a tél: sok településen nincs áram

2018.03.19. 11:30
Húsz településen még mindig nincs áram Hajdú-Biharban, de Debrecenben legalább jár a villamos.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Ezeket a cikkeket olvastad már?