Blogolj!

Blogstar kávéház

Szimbólum

Gőgös giccs.

A 444.hu szerint a látvány egésze miatt lehetett kínos a Fidesznek a Felcsútra merészkedő delegáció, aligha volt okuk a 18-as választás vagy valami brüsszeli vizsgálat miatt aggódni.

„Nagyon ciki az, ami Felcsúton látható. A szimbóluma annak, hogy milyen távol van a magyar politikai rendszer a polgári demokráciától. Amit ott lehet látni, az úgy néz ki, mint valami keleti önkényuralmi rendszer terméke, vagy még inkább annak paródiája. A főnök nádtetős háza mellett a fából faragott stadion a semmi közepén, és az alatta robogó kisvonat együtt olyan, mint egy óriásira nőtt karikatúra.”

A gőgös giccs miatt lehetett kínos a Fidesznek a Felcsútra merészkedő delegáció - 444

Elképesztő botrányt kerített a magyar kormány abból, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága delegációt küldött a felcsúti kisvonathoz: Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár arról beszélt, hogy a bizottság a beavatkozott a magyar választási kampányba. Lázár János miniszter leveleket írt a bizottság elnökének, hogy lebeszélje a látogatásról.

Leépülés

Titkos, misztikus, utópisztikus.

A Magyar Nemzet Online cikke szerint a „Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot” a nyilvánosság felé kizárólag propagandacélokat szolgáló kommunikációval vezényelné le a kormányzat.

„Magyarország nemzeti melldöngetésben élen járó aktuális vezetői az elmúlt öt évben hagytak leépülni egy alapvető modern állami funkciót, a nemzeti légi szállító képességet. Miközben a miniszterelnök oligarchák üzleti repülőgépein és bérelt járatokon járja a világot, a Malév kezének elengedésével és a honvédség leváltásra régen megérett An–26-os szállítógépflottájának lassú elsorvadásával az állam a földre kényszerült. Nemcsak saját katonáink, vezetőink szuverén szállítására váltunk képtelenné, hanem arra is, hogy bajba jutott állampolgárainkat – lásd hurrikánkatasztrófa, Szent Márton-sziget – kimenekítsük.”

Szárnyaszegett nemzet

Titkos is és misztikus, kissé utópisztikus - a Mézga család örökbecsű mondatrészlete juthat az ember eszébe, ha manapság a Honvédelmi Minisztérium ügyeiben kíván tisztán látni. Egyre több jel mutat ugyanis arra, hogy a harmadik Orbán-kormány a NATO és az Egyesült Államok nyomására meghirdetett „Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot" - mellyel párhuzamosan a védelmi költségvetést 2024-ig a GDP 2 százalékára emelnék - a nyilvánosság felé kizárólag propagandacélokat szolgáló kommunikációval vezényelné le.

Illúzió

A profik félelmei, az amatőrök magabiztossága.

Az egyik legszélesebb skálájú művész, amit számtalan filmszerepe, rádiós, televíziós feladatai és az ország különböző színházaiban megformált színpadi figurái bizonyítanak – az Origo Molnár Piroskával, a Nemzet Színészével közöl nagyinterjút.

„A színészi kettősségről Diderot fogalmazott találóan a Színészparadoxonban. A színésznek hideg fejjel, józan mérlegeléssel kell az érzések, indulatok illúzióját keltenie. A legtökéletesebb nyugalommal kell művészileg a legérzékenyebbnek lennie. Ahogy Diderot mondja: a színésszel madarat lehetne fogatni, ha jól adja a bánatosat.”

A szívben barangoló sebész, a profik félelme és az amatőrök magabiztossága

„Emberi hang" címmel mutatják be önálló estjét a Rózsavölgyi Szalonban. A Kossuth-díjas színésznő, a Nemzet Színésze főként énekelni fog, amire esetében még a világ leghíresebb koncerthelyszínein is volt már példa. Ugyanakkor színészileg is az egyik legszélesebb skálájú művész, amit számtalan filmszerepe, rádiós, televíziós feladatai és az ország különböző színházaiban megformált színpadi figurái bizonyítanak.

Cefreceleb

Előremenekült a műsorvezetőnő.

Demcsák Zsuzsa talán minden idők legrövidebb pályafutását mondhatja magáénak az ATV berkein belül, miután maga mondott fel – írja a Lokál.

„Folyosói pletykák szerint a beszélgetés az ATV vezérigazgatója, Németh Szilárd és Demcsák között igen gyorsan lezajlott. – Szerintem fél óra sem telt el, de nem néztem a pontos időt, amikor Zsuzsa kijött a megbeszélésről. Úgy tudom, több kolléga és ismerős javasolta Zsuzsának, hogy pihenje ki és szedje össze magát – mondta informátorunk. A műsorvezető minden bizonnyal előremenekült azzal, hogy végül inkább ő kérte szerződése felbontását. A korábbi hírek szerint ugyanis csekély esélye volt annak, hogy továbbra is a csatorna egyik vezető arca legyen, így a helyzethez képest emelt fővel távozhatott.”

Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa | Lokál

Negatív rekordokat döntött rövid ATV-s pályafutásával Demcsák Zsuzsa. Szerdán végül elébe ment a kirúgásnak, és egy rövid tárgyalást követően felmondott. Demcsák Zsuzsa a borús, esős idő ellenére napszemüvegben távozott. Demcsák Zsuzsa talán minden idők legrövidebb pályafutását mondhatja magáénak az ATV berkein belül. A műsorvezető tegnap két időpontot is kapott, hogy megjelenjen a csatorna vezérigazgatója, Németh Szilárd előtt.

Megpróbáltatás

Virtuális játszótér.

Számtalan veszély leselkedik a tinikre az internet világában – ezeket összegzi, illetve a védekezés mikéntjéről tájékoztat a Hirado.hu.

„A különböző közösségi média oldalak és internetes játékok a mai virtuális játszóterek. Ez az, ahol sok internetes zaklatás zajlik. Például a gyerekek gúnyolnak valakit a közösségi médiában, vagy az online játékokban. Ők vagy a ’játékos karakterek’ folyamatos támadásnak vannak kitéve, és a játék könnyen megalázó megpróbáltatásokká fajulhat. Gyakorlatilag nem kell hozzá semmilyen különösebb indok a kiközösítéshez, zaklatáshoz, elég lehet bármi, ami eltér a normától, például az, hogy a gyereknek túl sok vagy túl kevés barátja van.”

Hogyan védjük gyermekeinket a virtuális játszótéren?

Számtalan veszély leselkedik a tinikre az internet világában. A Kaspersky víruskereső szoftver tanácsadói 7 pontban szedték össze a gyerekekre leselkedő veszélyeket és a lehetséges megoldásokat. Az internet mára az emberek természetes közegévé vált, az X és az Y generáció pedig azt is megtapasztalhatta, hogy a betárcsázó modemektől hogyan jutottunk el a szélessávú interneten keresztül a mobil technológiákig.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42711/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?