hirdetés
Blogolj!

Magyarok rekedtek Dominikán a hurrikán miatt

Kecskés István

Maria lecsapott a Dominikai Köztársaságra is, ahol ebben az időszakban is sokan nyaralnak és köztük bőséggel van magyar. Közülük többen is már itthon lennének, ha a hurrikán nem, vagy csak később csap le az országra. Balogh Gergő és családja is kénytelen meghosszabbítani a külföldön tartózkodását Punta Canan, pedig már javában úton lehetnének hazafelé.

"Nem mondom, néha tele volt a nadrág… Repkedtek a cserepek, a kókuszdiók, dőltek a pálmafák. Olyan hangokat hallottunk, mint még soha. Félelmetes volt. Reggel már lehetett tudni, hogy baj lesz, de egy rossz szavunk sem lehet a szálloda vezetésére. Kaptunk egy dokumentációt arról, hogy mi vár ránk és mi a teendő ebben a helyzetben.

Össze kellett csomagolnunk az értékeinket egy szatyorba és üldögéltünk a recepciónál.

Annyit mondtak, hogy az utcán még lehet sétálni, de már nem ajánlották."

A magyar család szobája a földszinten volt, ám a hotelben figyeltek arra is, hogy ne legyenek fokozottan kitéve a hurrikán veszélyeinek.

"Beköltöztettek minket egy emeleti szobába, ahol viszont már nem volt se víz, se villany. Sajnos a helyzetünket nehezítette, hogy a gyermekünknek magas láza lett, így orvosi segítség kellett, de az is volt a szállodában, sőt még egy újabb, az orvoshoz és a recepcióhoz közelebbi szobát is adtak nekünk. Nagyon korrektek voltak. Közben persze találkoztunk az utazási iroda képviselőjével is, aki azt mondta, hogy nincs itt semmi gond, érezzük jól magunkat. Azért ez nem volt könnyű…"

Aztán megjött a vihar, a már említett tombolással.

"Délután kezdődött komolyabbra fordulni a helyzet. Este az étteremben műanyag tányérban kaptunk vacsorát,

de mondták, hogy már mindenki maradjon a szobájában, ott biztonságos.

Éjfélkor érkezett meg az igazi hurrikán és az eső. Nagy volt a tombolás."

Az esőnek nem tudott megálljt parancsolni a szálloda sem, hiszen a szobák beáztak, a folyosókon is állt a víz.

"Folyamatosan takarítanak és fertőtlenítenek. Az utcán bokáig állt a víz, a folyosó is patak szerű, a szobánk is beázik. Van itt 50-100 magyar, de egyikünknek sem kellett aggódnia, mert az itteniek profik az ilyen helyzetek kezelésében. Tőlünk 30 kilométerre rosszabb volt a helyzet, ott ki is kellett telepíteni az embereket."

A kérdés persze az, hogy mikor lehet hazatérni Dominikáról. A hurrikán miatt lezárták a repteret, így egyelőre se ki, se be senki.

"Vis major helyzet van, vagyis nem kell fizetnünk a plusz éjszakákért és a repülőjegyek átírásáért sem.

Most csütörtök délután annyit tudunk, hogy 48 órán belül biztosan nem indulhatunk el haza. Majd szólnak…"

Áll a víz a folyosón

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42735/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.24. 00:00
Dobrev Klára, Berki Krisztián és Márki-Zay Péter. Mi a közös bennük? Szerepelnek a keddi lapszemlében, mert olyan okos dolgot tettek.

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.23. 00:00
Nyár van, van itt minden… Nem kezdődik el a Szentendrei út felújítása, vérrel utazik az angol királynő, kevesebben láthatják az RTL Klubot és még Berki Krisztián is fényezi magát.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Változásra van szükség, de von der Leyen nyit Közép-Európa felé

2019.07.21. 16:25
Hidvéghi Balázs szerint nagyon fontos, hogy az Európai Bizottság új elnöke szerint csak akkor lehet erőssé tenni az EU-t, ha minden tagállammal szemben egyenlő …

Ne reménykedjünk, a héten tovább tombol a hőség

2019.07.21. 15:35
A hétvégi hidegfront után ismét felmelegszik az idő a következő napokban, sok lesz a napsütés és helyenként lehetnek csak záporok.

Induljon időben, ha kocsival utazna Szerbiába, vagy Romániába

2019.07.21. 10:55
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, több órát kell …

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?