Blogolj!

A "Soros-terv" fejenként 9 millióval támogatná a migránsok integrációját

Soros György terve alapján két év alatt összességében 30 ezer euróval, vagyis mintegy 9 millió forinttal kellene segíteni fejenként az illegális migránsok integrációját - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az MTI tudósítása szerint.

Hangsúlyozta, az elmúlt másfél-két évben konzervatív becslések szerint is mintegy másfél millió illegális bevándorló érkezett Európába, ami Soros György terve alapján 45 milliárd eurós, az éves magyar GDP 40 százalékának megfelelő költséggel járna. A tervben szereplő összeg a havi nettó bér százhatszorosa, vagyis egy minimálbért kereső magyar ember 9 év alatt kereshet annyit, amennyit Soros György egy migráns integrációjára akar költeni.

Ez a terv nemcsak az abban szereplő magas összeg miatt mellbevágó, hanem azért is, mert annak forrását európai áfaemelésből, a benzinfogyasztás és a turizmus további adóztatásából, valamint az uniós mezőgazdasági és kohéziós források megkurtításából teremtenék elő - fejtette ki a kormányszóvivő. Kovács Zoltán rámutatott arra is, hogy a migrációval szemben kemény álláspontot képviselő Magyarországot érő fenyegetőzések és politikai zsarolások mögött is az a megfontolás áll, hogy az illegális migráció költségeit valahogy elő kell teremteni.

Példaként említette erre, hogy pénteken Viviane Reding korábbi uniós biztos fenyegette meg egy interjújában Magyarországot a kohéziós támogatások csökkentésével, ha az ország nem hajlandó együttműködni a kötelező kvóta ügyében.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, két éve egész Európa nyögi az illegális bevándorlás költségeit. Az előrelátóbbak, köztük Magyarország például a megelőzésre és a határvédelemre költött - fejtette ki, hozzátéve, Németország 2017-ben 19 milliárd eurót irányzott elő az illegális migráció kezelésére, amiből mintegy 4,1 milliárd eurót szántak segélyre, vagyis arra a juttatásra, amelyről részben Soros György is beszél. A kormányszóvivő kitért arra is, hogy Németországban egy sorsa elbírálására váró, illetve különböző programokban részt venni akaró migráns havonta 354 euró, tehát több mint 110 ezer forint juttatásban részesül. Hangsúlyozta, ebből is látszik, hogy óriási költségei vannak az integrációra tett erőfeszítéseknek, és "ne legyenek kétségeink, hogy a valós társadalmi költségei ennél jóval nagyobbak", figyelembe véve Nyugat-Európa biztonsági állapotát és az integráció sikertelenségét.

A magyar kormány mindezekre is tekintettel továbbra is úgy gondolja, hogy az illegális migráció veszélyt jelent, főleg akkor, ha az Európai Unió intézményesített formában, Soros György tervének megfelelően akarja bevezetni azt - mutatott rá Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő aláhúzta, miután a kabinet ebben a kérdésben nem számíthat az ellenzékre, minden magyar embert arra kér, hogy töltse ki és küldje vissza a következő nemzeti konzultáció kérdőíveit, ami nagy segítséget jelenthet a magyar álláspont képviseletében az illegális bevándorlásról folyó "nagyon komoly uniós vitákban".

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42763/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,Kovács Zoltán,kvóta,migráció,migránsok,nemzeti konzultáció,Soros György

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Elkaptak két terroristát Röszkénél!

2018.03.08. 14:25
Pontosabban „a megalapozott gyanú: a terrorizmus finanszírozása”.

ÉLŐ: Kormányinfó 110.

2018.03.01. 13:30
Az első tavaszi fellépés: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

Orbán: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata

2018.02.19. 17:50
Az Európai Uniónak van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szófiában, …

Temesvárról támadnak az embercsempészek

2018.02.18. 13:15
Egyre intenzívebb a teherautós embercsempészet, ráadásul a csempészek egyáltalán nem törődnek az emberek biztonságával.

ÉLŐ: Kormányinfó 109.

2018.02.15. 13:45
Ma sem lesz unalmas a délután: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Lövöldözés és verekedés Calais-ban

2018.02.02. 14:20
Nem csillapodnak a kedélyek a franciaországi Calais-ban. A dzsungelnek is nevezett menekülttáborban csütörtök este tört ki verekedés és lövöldözés több helyszínen.

Orbán: az ENSZ érték, de…

2018.02.02. 09:30
A kormányfő erős párhuzamot lát az ENSZ migrációról szóló szerződéstervezete és a Soros-terv között.

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Ezeket a cikkeket olvastad már?