Blogolj!

Blogstar kávéház

Pintér M. Lajos

Esély

Tovább nőtt a Fidesz-fölény.

A ZRI Závecz Research Intézet friss felmérése szerint ismét emelkedett a Fidesz tábora, a Jobbik támogatottsága kicsit csökkent, az MSZP stagnál – az eredményeket a Népszava ismerteti.

„A Fidesz jelentős előnnyel vezeti a pártok rangsorát, egymillió kétszázezer fővel nagyobb a tábora, mint a második helyen álló Jobbiknak. Ugyanakkor – amint azt az előző havi felmérésünkből tudjuk – a kormányváltást óhajtók csoportja népesebb, mint a kormány maradását támogatóké (43-32%). Ebben a sajátos politikai helyzetben izgalmas kérdés, hogy a választópolgárok látják-e esélyét a hatalomváltásnak a jövő évi parlamenti választáson. Az emberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy 2018-ban leváltható a Fidesz, míg csaknem ennyien, 37 százaléknyian azt feltételezik, hogy ennek nincsen esélye. A megosztottság mögött a politikai táborok karakteresen eltérő álláspontja található.”

Legyőzhető-e a Fidesz? - Itt a friss felmérés

Kis változások történtek a pártok támogatottságában az elmúlt egy hónapban. A Fidesznek egy hajszállal ismét nőtt a tábora, 26-ról 27 százalékra. A Jobbiknak kissé csökkent a támogatottsága, 13-ról 12 százalékra. Az elmúlt hónapok visszaesése után az MSZP táborának mérete most nem változott, a választópolgárok 10 százaléka áll mögötte.

Kiesés

Odavert az eső Gulyás Mártonéknak.

Nincsen szerencséje az ország leglelkesebb választójogi think-tankjének, az időjárás ugyanis markánsan a Közös Ország Mozgalom ellen fordult, emiatt immár programok sora marad el – írja a PestiSrácok.

„Az eső semmi jelét nem mutatja, hogy az elkövetkező napokban elálljon. Ha viszont a kis szakértő csipet-csapat nem akar elállni a tervétől, miszerint október 23-ra új választójogi törvényjavaslattal rukkol elő, akkor bele kell húznia, mert az egyhetes kiesés még nem túl feszített programnál is gondokat okozhat.”

Elmossa az eső az új választási törvényt

Nincsen szerencséje az ország leglelkesebb választójogi think-tankjének, az időjárás ugyanis markánsan a Közös Ország Mozgalom ellen fordult. Emiatt immár programok sora marad el, amit akár úgy is értelmezhetünk, hogy főpróbát tartanak a polgári engedetlenséggel együtt járó munkabeszüntetésre. Elképzelhető, hogy sokan nem tudják, mi az a Közös Ország Mozgalom, és mit kíván eladni a választópolgároknak.

Lehetetlen

Simicska futása.

Egy amerikai közvetítővel tárgyal teljes, súlyosan veszteséges médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd – dobja fel a témát az Origo.

„Úgy tudjuk, hogy Simicska azután döntött médiabirodalma eladásáról, hogy a Jobbik a plakátkampány ellenére nemhogy erősödött, hanem gyengült, Vona Gábor pedig képtelen úrrá lenni a párton belüli válságon. Leváltása mindennapos ügy Simicskának, viszont egyértelművé vált számára: lehetetlen megnyerni a tavaszi választásokat. Ismerősei körében egyre többször kerül szóba, hogy a választási kudarc után Amerikába költözik.”

Simicska menekül?

Egy amerikai közvetítővel tárgyalt teljes médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd. Ő egyébként a Simicska-féle Index egyik igazgatósági tagja. Egy budapesti kávézóban találkoztak. Úgy tudjuk, Simicska könyörgött, hogy ne nyilvános helyen legyen a találkozó, de az amerikai közvetítő nem akart Simicska veszprémi házában tárgyalni.

Térhódítás

Újjászületett az Aczél-kor.

Elszomorító látni, hogy a valaha lelkesen panelprolizó Fidesz-közeli kultúrfelfogás mára milyen örömmel lakja be a késő kádári, kinyúlt zöld melegítős házmester-esztétika üresen hagyott játékterét – fogalmaz a Magyar Nemzet Online.

„Írhatnám, hogy szavazzunk bizalmat a következő éveknek, amikor a térhódítás után majd bekövetkezik a kulturális konszolidáció annak minden áldásával – az Esterházy- és Nádas-műveket zárójelbe tevő súlyos regényekkel, az Alföldy-féle nemzetis korszakot a feledés homályába utaló virágzó 'konzervatív' színházzal. Ám félő, sokkal inkább arra van esély, hogy komolyabb vízió hiányában a jelenlegi helyzet konzerválódik csak. De lehetne rosszabb is. Mondjuk ha Andy Vajna úgy dönt, inkább már csak a plázák népének meg a plebejus örömöknek hódoló egykori konzervatív gondolkodóknak készülnek a filmek.”

Új Aczél-kor

Ezt mondta nemrégiben Békés Márton, a már egyre kevésbé ifjú konzervatívok emblematikus alakja, jelenleg a Terror Háza munkatársa a forradalmi fesztelenség általa elképzelt sajátos dinamikájáról a 888.hu oldalon: „De lehetünk a rend lázadói is. Mondok egy példát. A 444-en, a HVG-n és az Indexen nagyon egyszerre jelent meg egy-egy sárga földbe döngölő kritika a Pappa Pia!

Ígéret

Szakított és összeomlott.

Mármint Demcsák Zsuzsa, aki a Rádió1-en mesélt arról, hogy magánélet válsága okozott nála munkahelyi krízist – számol be róla a Lokál.

„Zsuzsa elmondta azt is, hogy amikor először ment az ATV-hez, még a szerelmével érkezett, aki arra kérte, ne vállalja túl magát. 'Mindenhova elkísért, ott mondtam, hogy figyelj, én ezt nem fogom bírni. Ő mondta, hogy álljunk meg, beszéljük át, még nincs aláírt szerződés, szállj ki belőle. De mondtam, hogy nem lehet, mert megígértem' – állt elő a furcsa indokkal Zsuzsa.”

Szakítás miatt omlott össze Demcsák | Lokál

Demcsák Zsuzsa ezek után mély magánéleti válságába is beavatta a hallgatókat. Mint mondta, pont az első reggeli műsor előtt volt párja miatt sírta át az éjszakát. „Szakítottak velem. Nem gondoltam, hogy ez ennyire megvisel. A válásom nem viselt meg ennyire, mint ennek az embernek az elvesztése".

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42745/pics/lead_800x600.gif

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Nicolas Sarkozy őrizetben

2018.03.20. 08:00
Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki Nicolas Sarkozy volt francia elnököt –  jelentette egy francia bírósági forrásra hivatkozva a Reuters.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Tovább tombol a tél: sok településen nincs áram

2018.03.19. 11:30
Húsz településen még mindig nincs áram Hajdú-Biharban, de Debrecenben legalább jár a villamos.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Ezeket a cikkeket olvastad már?