Blogolj!

Blogstar kávéház

Holtpont

Merkel állandósága.

E viharos időkben a németek benne látták a stabilitás garanciáját, ugyanakkor nagy elődei közül Adenauer az egységes Európa atyjaként, Kohl pedig a német egység megteremtőjeként írta be nevét a történelembe, Merkel viszont ilyen tettet nem tud felmutatni – elemez a Magyar Nemzet Online.

„A britek kilépésével már végképp Németország maradt az Európai Unió meghatározó hatalma, ami nemcsak lehetőség, de hatalmas felelősséggel is jár. Amennyiben nem sikerül kimozdítani a megbicsaklott, belső törésvonalaktól megosztott integrációt a holtpontról, s az EU-ban a széttartás erősödik tovább, akkor azt Merkelhez köti az utókor. Éppen ezért aligha valószínű, hogy Berlin felsorakozzon Macron elitista víziói mögé, s ebben a formában támogassa a 'mag-Európa' gondolatát.”

Kohl nyomában

Történelmi távlatok nyílnak meg a pártja magabiztos győzelme után negyedik ciklusára készülő Angela Merkel előtt. Immár nemcsak az első nő és az első keletnémet a kancellári székben, de a kormányfőként eltöltött idő tekintetében is nemsokára utolérheti a német kereszténydemokrácia két legendáját, Konrad Adenauert és Helmut Kohlt.

Ráció

Kezdet lehetne, de mégsem az.

A PestiSrácok szerint a kilencvenes évek balhés vidéki diszkóinak hangulatát idézte az összellenzéki összeborulás.

„Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője fogalmazta meg talán a legjobban az Agórában zajló eseményt, amikor úgy jellemezte az aláíró ceremóniát, mint 'fapados körülmény'. Szerencsére ha már más nem is, legalább Molnár Gyula, az MSZP elnöke rendelkezett annyi rációval, hogy beismerte: nem kergeti magát illúziókba, a jövő évi választásokon is marad a jelenlegi választási rendszer. Viszont nyerni fognak.”

A kilencvenes évek balhés vidéki diszkóinak hangulatát idézte az összellenzéki összeborulás (PS-videó)

Magyarország Alaptörvényét tagadó bekiabáló zavarta meg Gulyás Marci Közös Ország Mozgalmának rendezvényét tegnap este az Agórában. Az eseményen részt vett a DK, az Együtt, az LMP, a Korszakváltók, a Liberálisok, MSZP, a Momentum valamint a Párbeszéd is, hogy "fapados körülmények között" írják alá az "új és igazságos választási rendszerről" szóló memorandumot, amely lehetne akár valaminek ...

Formáció

Beindul a fütyülős.

Tárgyalásokat kezdeményez az új pólus pártjaival Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki hónapok óta beszél arról, az LMP, a Momentum, az Együtt és a Párbeszéd együttműködésével le lehetne váltani a kormányt – tájékoztat a HVG Online.

„Pártlisták szintjén csak velük működne együtt, olyanokkal nem, amelyek 2010 előtt kormányoztak, az egyéni jelöltek szintjén a többi baloldali párttal is koordinálni kell. Juhász jövő héten keresi meg a felsorolt pártok vezetőit. Kérdés, mennyire jár sikerrel, a Momentum korábban közölte, egyedül indul, az LMP sem igazán támogat egy pont ilyen formációt, bár az újonnan csatlakozó Demeter Márta új hangot ütött meg.”

Juhász Péter is aktivizálta magát

Tárgyalásra hívja a szövetségesnek gondolt pártok vezetőit.

Arcvesztés

Fogságba esett a magyar ellenzék.

A Jobbikot egy hazai milliárdos mozgatja, a balliberális politikusok George Soros kottájából játszanak – fejtegeti a Magyar Hírlapban Deák Dániel politológus, a Nézőpont Intézet elemzője.

„Így ahhoz hasonlóan, ahogy a bevándorlást álproblémának, a kötelező betelepítési kvótát kitalációnak nevezték, most a Soros-terv létezését tagadják – hangsúlyozta Deák Dániel. Ahogy idővel mindenki számára egyértelművé vált, hogy a bevándorlás Európát évtizedekig meghatározó probléma, ahogy Brüsszel mindent megtesz a kényszerbetelepítés érdekében, úgy a Soros-terv létezését sem tudják arcvesztés nélkül tagadni a baloldali politikusok – jegyezte meg.”

Fogságban a Jobbik

Simicska Lajos nyomásának köszönhető, hogy száznyolcvan fokos fordulatok sorozatát hajtotta végre Vona Gábor pártja, mely már nem is tekinthető jobboldalinak, sőt igyekszik a balliberális pártokhoz simulni - mondta lapunknak Deák Dániel politológus. A Jobbik már nem is kívánja leplezni Simicska Lajos befolyását, a párt látványosan a milliárdos oligarcha elvárásai szerint politizál - mondta lapunknak Deák Dániel politológus.

Genetika

Unatkozó politikusfeleség.

A Jobbik elnökének neje, Vona-Szabó Krisztina megmutatta, hogyan kell egy kis hétköznapi rasszizmust becsempészni a legártatlanabb, csajosnak szánt bejegyzésbe – számol be róla az Origo.

„A parádés sorok után mindeni számára világos lesz, hogy a Vonáék világában minden színes bőrű zenésznek mikrofonfrizurája van. Genetikailag.”

Vona felesége szerint az afroamerikai énekesek genetikailag mikrofonfejűek

Nem egyszerű az unatkozó politikusfeleségek sorsa, most Vona-Szabó Krisztina mutatta meg, hogyan kell egy kis hétköznapi rasszizmust becsempészni a legártatlanabb, csajosnak szánt bejegyzésbe. Mikor hajkoronájának állapotáról értekezett a közösségi oldalán, fontosnak tartotta kiemelni, hogy „azzal a boglyával, amely úgy ugrik össze kunkori kis drótszálakká már a zuhanypermet párájától is, mint egy afrozenekar frontemberéé, aki pedig genetikailag bír mikrofonfejjel."

Horkolás

Megürült a hitvesi ágy.

Pápai Jociéknál a gyermekek érkezése borította fel a rendet – avat be a családi titkokba a Lokál.

„Amióta megvannak a gyerekek, nem aludtunk együtt, Anita mindig a srácokkal alszik, én a szobánkban. Hamarosan elérik a gyerekek azt a kort, amikor már igénylik a külön teret és 'ciki' lesz anyuval egy szobában aludni, úgyhogy akkor meg fogjuk próbálni az együtt alvást, bár nem tudom, hogy tudunk-e majd egy ágyban aludni a feleségemmel. Nagyon fura lesz, mert már megszoktam, hogy kedvemre lustálkodhatok és horkolhatok.”

Pápai Jociék nem tudnak egy ágyban aludni | Lokál

A gyerekek születése óta nem aludt egy ágyban a feleségével Pápai Joci. Bár a kicsik hamarosan kinövik az anyukájukkal való együtt alvást, az énekes még nem tudja, vajon meg tudja-e szokni majd, hogy Anita mellett tölti az éjszakákat. Sokakat meglepett, hogy a bevallottan tériszonnyal, klausztrofóbiával és egyéb félelmekkel küszködő Joci elvállalta feleségével, Anitával együtt a TV2 sikerműsora, a Drágám, add az életed!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42828/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?