Blogolj!

Kiszelly Zoltán: lelassul a Soros-terv megvalósítása

Angela Merkel pártja nyerte a németországi választásokat, de… Nagyon sok kérdés vár tisztázásra az előttünk álló időszakban, hiszen a győztes és a vesztesek is gyengültek, ellenben megjelentek új pártok a palettán. Kiszelly Zoltán politológus elemezte a helyzetet. Blogstar-interjú.

 

Sokan úgy vélik, hogy Merkel győzelmével együtt is instabil lehet a német helyzet és bonyolult időszak jön. Egyetért ezzel?

Egyet kell, mert a nagykoalíció mindhárom pártja meggyengült. Nemcsak a győztes esett vissza, hanem a CSU is régen látott mélypontra került. Ennek pedig Angela Merkel az oka és nemcsak a migránsválság miatt mondom ezt. A kancellár követte a német társadalom véleményközpontját, balra tolódott és magukra hagyta a CDU támogatóit, a középosztályt és a lecsúszókat is. A középréteg tagjai közül sokan a liberálisokban látta az erőt a problémák megoldására, a bajban lévők, akik például munkaerőpiaci konkurenciát látnak a migránsokban inkább az AfD-hez álltak.

Ahhoz a párthoz, amely egyértelműen a bevándorlók ellen van és azonnal be is szólt Merkelnek a választás éjszakáján.

Az AfD korábban eurószekptikus párt volt, vagyis a közös fizetőezköz ellen szólaltak fel, ám ez úgy 5-7 százalékos támogatáshoz volt elég, ám azzal, hogy a bevándorlás kapcsán is határozott véleményük van nagyobb népszerűségre tettek szert. Az útja elején járó pártról beszélünk, amely előbb vélhetően az ellenzék vezére akar lenni, majd pedig kormányt akar alakítani. Egyelőre a protest szavazókat állítják maguk mellé, mindenesetre érdekes lesz, hogy mit tudnak elérni az október 15-i Alsó-szászországi választáson.

Mit jelent Magyarország számára a választás eredménye, illetve a kialakult helyzet?

Senkinek, így nekünk sem jó, ha elhúzódik a kormányalakítás, márpedig sokan azzal számolnak, hogy erre kell készülnünk. A helyzet az, hogy Európa egyik vezető hatalmáról van szó, korántsem mindegy, hogy mi és mennyi idő alatt történik meg, ez nem Belgium, Hollandia, Csehország, vagy Spanyolország. Ugyanakkor nagyon komoly ellentétek vannak a pártok programjai között.

Magyarország számára fontos, hogy Angela Merkel nyert, hiszen ugyanabba a pártcsaládba tartozik, mint a Fidesz, vagyis a magyar kormányzó erő,

Orbán Viktor nem véletlenül mondta a választás előtt, hogy mondjuk el egy csendes imát Merkel sikeréért. Németország és Merkel egységes Európában gondolkodik, míg ugye Macron, a francia elnök szűkebbre szabná az egységet, az északi és a keleti országokat kihagyná a szövetségből.

A választás éjszakáján, a bukott Martin Schulz azonnal beszólt hazánknak. Meglepte?

Nem, de emlékezzünk vissza, hogy mi történt korábban. Orbán Viktor és Angela Merkel különböztek össze 2015-ben. Aztán a kancellár átengedte Magyarország szapulását Schulznak és Jean-Claude Junckernek, miközben ő beállt középre közvetítőnek. Politikus megoldás volt. Merkellel könnyebb megtalálni a hangot, mint Martin Schulz-cal.

Orbán Viktor annyit írt vasárnap a Facebook oldalán, hogy "Budapest gratulál!".

Nagyon jó üzenet volt! A Soros-terv megvalósítása lelassul és nekünk ez jó, már csak azért is, mert a németek többsége a milliárdos betelepítési elképzelései ellen szavazott.

Még a német liberálisok is azt mondták, hogy a háború elől menekülőket vissza kell vinni a hazájukba, ha béke lesz náluk.

És Szíriában már van hét biztonságos zóna. Volt olyan terv is, amely szerint újabb egymillió migránst akartak hozni Európába, mégpedig családegyesítés jelszóval. Most megfontolják, hogy ezt engedik-e. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42838/pics/lead_800x600.jpg
Interjú,Kiszelly Zoltán,migráció,Németország,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-28 17:05:01
Reméljük megbuktatják a Merkel mamát.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Brüsszel továbbra is meghekkelné a magyar migránspolitikát

2020.06.30. 05:10
Bármennyire is kudarcos az Európai Unió bevándorláspolitikája, a balliberális körök annál jobban erőltetik. Magyarországnak résen kell lennie, ha meg akarja védeni …

Kétszáznál is több migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.06.29. 08:15
A jó idő beköszöntével a migráns is útra keltek, számuk pedig ismét egyre nő: csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a …

Az EU-tagok többsége torkig van a kötelező kvótával

2020.06.20. 04:40
Növekvő ellenállás tapasztalható a brüsszeli betelepítési tervekkel kapcsolatban.

Jövő héten kezdik kézbesíteni a nemzeti konzultációs kérdőíveket

2020.06.14. 14:05
A nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése jövő héten kezdődik és várhatóan egy hónapig tart, a válaszok feladási határideje augusztus 15. - …

Nagy István: Fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad, és piacot veszít

2020.06.12. 16:15
Mindig is büszkék voltunk kiváló mezőgazdaságunkra, és most a koronavírus-járvány közepette felértékelődött a hazai termékek fontossága.

Ezeket a cikkeket olvastad már?