Blogolj!

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról szóló vita lassan "okafogyottá válik", mert kedden lejár az azt előíró határozat hatálya.

Völner Pál hangsúlyozta: épp az unió szeptember 4-ei jelentéséből válik nyilvánvalóvá, hogy nem teljesül az eredeti célkitűzés.

"Brüsszelben vannak olyan hangok, amelyek szerint szeptember 26. után is érvényben marad a mechanizmus, tehát továbbra is el kell osztani a betelepülőket"

- mondta.

Az államtitkár szerint ez ellentmond a kvótáról szóló határozatnak és az Európai Bíróság döntésének.

Erre utal az Európai Bizottság szóvivője, Tove Ernst hétfői nyilatkozata, amely szerint a mechanizmus érvényben van, és felhívta a tagországok figyelmét, tegyenek eleget vállalt feladataiknak és kötelezettségeiknek az áthelyezéseket illetően. De ebbe a sorba illeszkedik Dimitrisz Avramopulosz bevándorlási ügyekben illetékes uniós biztos korábbi kijelentése is, "aki továbbra is állandó kvótákat szeretne" - mondta Völner Pál.

Majd azzal folytatta, hogy a tényleges számok azt igazolják, hogy

a kötelező betelepítési kvóta "okafogyottá vált", Magyarország ellen mégis kötelezettségszegési eljárás zajlik, és lehetséges, hogy az Európai Unió Bizottsága keresetet indít az uniós bíróság előtt Magyarország ellen.

Minderre nem lenne szükség, ha a tervek között nem szerepelne Soros György eredeti víziójának megfelelően az állandó, kötelező és felső határ nélküli betelepítési kvóta - tette hozzá az államtitkár.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42875/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,betelepítés,Brüsszel,kvóta,Soros-terv,Völner Pál

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?