Blogolj!

Blogstar kávéház

Félelem

A kormánysajtó nyugodtan terjeszthet rémhíreket.

Ezt állapítja meg a rendőrséggel folytatott levelezését követően a HVG Online, mely az országban állítólag rettegő nyugdíjasok ügyében tett fel több körben kérdéseket.

„Bevalljuk töredelmesen, hogy egy kérdésünkkel bosszantottuk is az ORFK-t. Megkérdeztük, hogy nem hibázott-e a rendőrség, hogy hagyta idáig fajulni a dolgokat. Még egyszer: az emberek százezreit elérő Origo és a saját számai alapján legnézettebb kereskedelmi televízió azt állította, hogy Magyarországon rettegnek a nyugdíjasok, és megváltoztatják életmódjukat félelmükben. Ez közvetve azt jelenti, hogy számukra a rendőrségbe vetett bizalom megszűnt. És volt egy utolsó kérdésünk: Amennyiben nem osztják az Origo és a TV2 helyzetleírását, indult-e eljárás rémhírterjesztés miatt?”

Miért hagyja futni a rendőrség Vona Gábort?

Lehet-e Magyarországon büntetlenül rombolni az emberek közbizalomba vetett hitét? Ennek próbáltunk utánajárni, amikor a rendőrségnek feltettünk pár kérdést az országban állítólag rettegő nyugdíjasok ügyében. Mint kiderült, a kormánysajtótól ezt is eltűri az ORFK. Aggasztó eseményekről számolt be lassan három hete az Origo és nyomában a TV2.

Elvárás

Botka ütötte ki a civil jelöltet.

Közel egy éven át adott tanácsokat az MSZP felső vezetésének Tarjányi Péter, őt bízták meg azzal, hogy egy sokoldalúan képzett, civil miniszterelnök-jelöltet válasszon ki a párt számára a 2018-as választáshoz – erősíti meg a korábbi sajtóértesüléseket a Magyar Nemzet Online.

„Három férfit és egy nőt tudott felmutatni Molnár Gyuláéknak, akik életkor, képzettség, nyelvtudás tekintetében is megfeleltek az elvárásoknak – állítja Tarjányi. A Zoom vezetője szerint a szocialisták ekkor értesítették először Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét is a tervről, egyeztettek a többi ellenzéki párt vezetőjével is. A későbbi válogatások során végül Lattmann Tamás maradt képben, és novemberben az Együtt, a Párbeszéd, az MSZP és a DK közös jelöltjeként tartották számon.”

Tarjányi Péter: Felépítettünk egy civil jelöltet, aztán jött Botka

Közel egy éven át adott tanácsokat az MSZP felső vezetésének Tarjányi Péter, őt bízták meg azzal, hogy egy sokoldalúan képzett, civil miniszterelnök-jelöltet válasszon ki a párt számára a 2018-as választáshoz - erről beszélt szerdán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Zoom.hu ügyvezető-tulajdonosa.

Mese

Gyurcsány már a spájzban van.

Bár Botka László többször is kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kíván együttműködni, Molnár Gyula MSZP-elnök szerdán már úgy fogalmazott: az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Idők.

„Ez a korábbi kategorikus elutasítás után azért egy teljesen új irány. Úgy is mondhatnánk, hogy Gyurcsány, akárcsak a mesebeli farkas, betette a lábát az MSZP házikójába. Vajon, hogy fog végződni a mese?”

Gyurcsány betette a lábát | Magyar Idők

Bár Botka László többször is kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenccel nem kíván együttműködni, Molnár Gyula MSZP-elnök szerdán már úgy fogalmazott: az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak. Molnár Gyula szerint erre akkor kerülhet sor, ha az ellenzéki összefogásba meghívott hat párt számára megfelel Gyurcsány Ferenc személye a ...

Felajánlás

Brüsszel nem tett le a kvótáról.

Egy nappal a 120 ezres kötelező kvóták lejárta után újabb kvótarendszer bevezetésére tett javaslatot az Európai Bizottság – írja a Hirado.hu.

„További 50 ezer ember betelepítését javasoljuk, ehhez 500 millió euró támogatást nyújtunk a tagállamoknak. Számítok rá, hogy komoly felajánlásokat tesznek – fogalmazott a Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős biztos, aki abban bízik, hogy a 2019 októberéig tartó rendszer – mivel nem lesz kötelező – népszerűvé válik a tagállamok között. A Líbiából, Egyiptomból, Nigerből, Szudánból, Csádból és Etiópiából útra kelők kaphatnának legális lehetőséget az Európába költözésre.”

További 50 ezer ember betelepítését javasolja az Európai Bizottság

Egy nappal a 120 ezres kötelező kvóták lejárta után újabb kvótarendszer bevezetésére tett javaslatot az Európai Bizottság. Ezúttal legkevesebb 50 ezer menedékkérőt akarnak az Unión kívülről Európába hozni, és a tagállamokba költöztetni. Emellett a két éve elindított, és a számok alapján sikertelen kötelező szétosztást is folytatni akarják a következő hónapokban, és megint megerősítette az uniós biztos, hogy dolgoznak egy állandó kvótarendszeren.

Terjedés

Felnőtteket támad a vírus.

Sokszorosára emelkedett a légúti betegek száma az elmúlt napokban, általában nagyon erős torokfájás, hőemelkedés, vizes orrfolyás és fülfájás jellemzi a betegséget – áll az Origo összefoglalójában.

„A háziorvos szerint ez a járvány ilyenkor, szeptember végén, október elején tipikus, ugyanis ősz elején mindenki visszatér a szabadságáról, az aktív felnőttek újra dolgoznak, sokan egy irodában. Az időjárás pedig kedvező a vírusok terjedésének – reggel hűvös van, délre kicsit melegebb, de páradús a levegő. Az emberek pedig nem tudják, hogyan öltözködjenek: kabátot vesznek, de délre melegük lesz, leveszik, aztán kabát nélkül fáznak. Így rövid időn belül meghűlnek, elkapják a vírust, és pillanatok alatt megfertőzik a munkatársaikat, családtagjaikat.”

Megfázásos tüneteket okozó vírus terjed

Sokszorosára emelkedett a légúti betegek száma az elmúlt napokban. Általában nagyon erős torokfájás, hőemelkedés, vizes orrfolyás és fülfájás jellemzi a betegséget. A járványt az úgynevezett rhinovírusok okozzák, amelyekből körülbelül 200-féle létezik - vagyis, aki ezen a héten elkapott egyfajta vírust, két hét múlva akár újra elkaphat egy hasonlót.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/42925/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?