hirdetés
Blogolj!

A Semmelweis Egyetem elhatárolódik a homeopátiától: nem adnak helyet az áltudománynak

Az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül – hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Szél Ágoston.

A Mokka nemrégi adásában a homeopata oldal képviselője azt állította, homeopátiás licenszvizsgája van a Semmelweis Egyetemről, és azt a hamis látszatot keltette, hogy a homeopátia oktatása elfogadott az orvosi egyetemen. A laikusok számára ez igen erős érv, és könnyedén legitimizálja a homeopátiát a szemükben. De mi a valóság? - teszi föl a kérdést az oldalán dr. Novák Hunor, az ismert, áltudomány-ellenes gyermekorovos.

Mint írja: bár a homeopaták előszeretettel hivatkoznak arra, hogy „hivatalos tantárgy a Semmelweis Egyetemen a homeopátia”, valójában nem az Általános Orvosi Karon (ahol az orvosokat képzik), hanem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán (ahol például a védőnők, dietetikusok képzése zajlik) van egy szabadon választható tantárgy "Bevezetés a homeopátiába" címmel, amely idén szeptemberben is elindult.

Dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora, ezzel kapcsolatban írásban szögezte le:

„Homeopátiás licenszvizsga nincs a Semmelweis Egyetemen. A "Bevezetés a homeopátiába" című szabadon választható tárgyat, kurzust az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének állásfoglalását figyelembe véve pedig nemcsak leállították és törölték, de a jövőben nem is indulhat újra, az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül. Az ügy végére tehát szép kerek pont került, így ezt én is lezártnak tekintem: homeopátiás áltudomány nincs a Semmelweis Egyetemen.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43000/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,homeopátia,semmelweis egyetem
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?