Blogolj!

A Semmelweis Egyetem elhatárolódik a homeopátiától: nem adnak helyet az áltudománynak

Az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül – hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Szél Ágoston.

A Mokka nemrégi adásában a homeopata oldal képviselője azt állította, homeopátiás licenszvizsgája van a Semmelweis Egyetemről, és azt a hamis látszatot keltette, hogy a homeopátia oktatása elfogadott az orvosi egyetemen. A laikusok számára ez igen erős érv, és könnyedén legitimizálja a homeopátiát a szemükben. De mi a valóság? - teszi föl a kérdést az oldalán dr. Novák Hunor, az ismert, áltudomány-ellenes gyermekorovos.

Mint írja: bár a homeopaták előszeretettel hivatkoznak arra, hogy „hivatalos tantárgy a Semmelweis Egyetemen a homeopátia”, valójában nem az Általános Orvosi Karon (ahol az orvosokat képzik), hanem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán (ahol például a védőnők, dietetikusok képzése zajlik) van egy szabadon választható tantárgy "Bevezetés a homeopátiába" címmel, amely idén szeptemberben is elindult.

Dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora, ezzel kapcsolatban írásban szögezte le:

„Homeopátiás licenszvizsga nincs a Semmelweis Egyetemen. A "Bevezetés a homeopátiába" című szabadon választható tárgyat, kurzust az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének állásfoglalását figyelembe véve pedig nemcsak leállították és törölték, de a jövőben nem is indulhat újra, az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül. Az ügy végére tehát szép kerek pont került, így ezt én is lezártnak tekintem: homeopátiás áltudomány nincs a Semmelweis Egyetemen.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43000/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,homeopátia,semmelweis egyetem
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?