Blogolj!

A Semmelweis Egyetem elhatárolódik a homeopátiától: nem adnak helyet az áltudománynak

Az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül – hangsúlyozta a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Szél Ágoston.

A Mokka nemrégi adásában a homeopata oldal képviselője azt állította, homeopátiás licenszvizsgája van a Semmelweis Egyetemről, és azt a hamis látszatot keltette, hogy a homeopátia oktatása elfogadott az orvosi egyetemen. A laikusok számára ez igen erős érv, és könnyedén legitimizálja a homeopátiát a szemükben. De mi a valóság? - teszi föl a kérdést az oldalán dr. Novák Hunor, az ismert, áltudomány-ellenes gyermekorovos.

Mint írja: bár a homeopaták előszeretettel hivatkoznak arra, hogy „hivatalos tantárgy a Semmelweis Egyetemen a homeopátia”, valójában nem az Általános Orvosi Karon (ahol az orvosokat képzik), hanem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán (ahol például a védőnők, dietetikusok képzése zajlik) van egy szabadon választható tantárgy "Bevezetés a homeopátiába" címmel, amely idén szeptemberben is elindult.

Dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora, ezzel kapcsolatban írásban szögezte le:

„Homeopátiás licenszvizsga nincs a Semmelweis Egyetemen. A "Bevezetés a homeopátiába" című szabadon választható tárgyat, kurzust az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének állásfoglalását figyelembe véve pedig nemcsak leállították és törölték, de a jövőben nem is indulhat újra, az oktatás a bizonyítékokon alapuló tudományos megközelítésre épül. Az ügy végére tehát szép kerek pont került, így ezt én is lezártnak tekintem: homeopátiás áltudomány nincs a Semmelweis Egyetemen.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43000/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,homeopátia,semmelweis egyetem

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?