Blogolj!

Blogstar kávéház

Altatás

A feudális viszonyok ellenére nem lesz éhséglázadás.

A kormány érezhetően menekül minden szociális probléma elől, abban bízik, hogy a gyűlöletkampány elfedi ezeket a kérdéseket – nyilatkozza Ferge Zsuzsa szociológus a Népszavának.

„Az országos 'altatás-program' működik, hiszen egy pozitív álomvilággal szemben nagyon nehéz azzal érvelni, hogy a szegényeknek is adni kell valamit. A legszegényebbek nem mennek el szavazni, a jobb helyzetben lévőket pedig meg kellene győzni a szolidaritás fontosságáról, de ezt senki nem vállalja fel.”

Ferge Zsuzsa: nem lesz éhséglázadás

Közeledünk a feudális örökléshez, a vagyon a vagyonnal házasodik, a nincstelennek a gyereke is nyomorog - hangzik Ferge Zsuzsa keserű helyzetértékelése. A Széchenyi-díjas szociológus szerint a kormány érezhetően menekül minden szociális probléma elől, abban bízik, hogy a gyűlöletkampány elfedi ezeket a kérdéseket. - Sokféle megközelítésben lehet adatokat sorolni, hogy mekkora egy társadalomban a szegények aránya.

Előzés

Propaganda versus igazságszolgáltatás.

A Bajnai-kormány úgy működött, mintha a Fidesz előretolt kampánykommandója lett volna. Szenzációs leleplezések sorozatával morzsolta szét a balliberális koalíció maradékait, és építgette a Fidesz kétharmados diadalát – tekint vissza és elemez a Hagyó-ügyben született ítélet kapcsán a Magyar Nemzet Online.

„Hagyóék ártatlannak vallják magukat, s lehet, valóban nincs is más bűnük, mint az, hogy megelőzték korukat, s már a balliberális kormányzás idején megvalósították a Fidesz – Lánczi András által közreadott – politikai stratégiáját: amit ma korrupciónak hiszünk, az nem más, mint a Fidesz politikája.”

Ennyi

A Bajnai-kormány úgy működött, mintha a Fidesz előretolt kampánykommandója lett volna. Szenzációs leleplezések sorozatával morzsolta szét a balliberális koalíció maradékait, és építgette a Fidesz kétharmados diadalát. A közbűntényes ügyekben indított vizsgálatok - a Sukoró-ügytől kezdve a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladásán át a Hagyó-féle „bűnszervezetig" - harsogó politikai visszhangot keltettek, lényegesen jobban növelve a Fidesz népszerűségét, mint korábban a 14.

Donor

Apja nyomdokain halad Alexander Soros.

Eddig nem nagyon volt aktív a nonprofit világban Alexander Soros, azonban a baloldali politikai csoportok támogatásával most mégis apja nyomdokaiba léphet – írja amerikai lapokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

„Az ifjabb Soros sokáig a milliárdos aranyifjak életét élte a portál szerint, a 2016-os amerikai elnökválasztáson azonban belépett a nagypályás liberális politikai donorok klubjába. Több mint négy és fél millió dollárt költött a demokraták kampányaira, miközben két évvel korábban csak négyszázezret áldozott hasonló célra. Még nem tudni, mekkora befolyással lesznek Soros fiai a nemzetközi liberális politikában a következő években, de ha Alexander 2017-es költekezéséből indulunk ki, a jövőben exponenciálisan nőhet ez a befolyás.”

George Soros fia is a baloldalt pénzeli

Eddig nem nagyon volt aktív a nonprofit világban Alexander Soros, azonban a baloldali politikai csoportok támogatásával most mégis apja nyomdokaiba léphet - írta a The Washington Free Beacon cikkére hivatkozva a Capital Research portál George Soros fiáról. Összeállításuk szerint ifjabb Soros idén máris lehagyta apját éves politikai hozzájárulásaiban.

Veszteség

A németek is helyeslik a magyar határvédelmet.

A németországi voksolás eredménye egyben a magyar és a lengyel bevándorláspolitika győzelmét is jelzi – a Hirado.hu Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Csoport vezetőjével beszélget.

„Magyarország, Lengyelország és Németország választóinak jelentős része ugyanúgy gondolkodik: a tudatos betelepítést ellenzik, a kötelező kvótát a magyar és a lengyel kormányhoz hasonlóan nem tartják működőképesnek, s a magyar határvédelmet helyeslik – jelentette ki. Az elemző rávilágított: Angela Merkel jelentős számú, 2 és félmillió szavazót veszített 2013-hoz képest. Ezek a polgárok az Alternatíva-párthoz vagy a szabaddemokratákhoz pártoltak át – mindkettő élesen bírálta az elmúlt időszakban a kancellár bevándorláspárti döntéseit.”

A német választók jelentős része helyesli a magyar határvédelmet

Konferenciát tartott a Nézőpont Intézet a németországi választási eredményekről. Az eseményen egyebek mellett szóba került, hogy a voksolás eredménye egyben a magyar és a lengyel bevándorláspolitika győzelmét is jelzi, Angela Merkel pártjának mélyrepülését pedig azzal magyarázták, hogy nem hallotta meg a választók hangját.

Zászlóshajó.

Nem Hosszú Katinkáról szól a magyar úszósport.

A magyar úszósport nem az Iron Ladyről szól, de segíteni kell mindenben, ha bármilyen kérdése van, azt meg kell hallgatni – Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség új elnöke a Digi Sportnak adott interjúját az Origo szemlézi.

„Hosszú Katinka még mindig a zászlóshajója a magyar úszósportnak, ezért segíteni kell mindenben, ha bármilyen kérdése van, azt meg kell hallgatni. Számítunk arra, hogy ő is segítse a mi munkánkat. De a magyar úszósport nem Katinkáról szól elsősorban, hanem a teljes tagságról. Nekünk az a küldetésünk, a kötelességünk, hogy őket szolgáljuk és képviseljük.”

Wladár: a magyar úszósport nem Hosszú Katinkáról szól

Wladár Sándor napi 14-16 órákat dolgozik, amióta megválasztották a Magyar Úszó Szövetség elnökének, és mint a DIGI Sport híradójának elárulta: lényeges cél, hogy a szervezet balhémentes és kikezdhetetlen legyen, míg Hosszú Katinkával kapcsolatban elmondta, hogy a magyar úszósport nem az Iron Ladyről szól, de segíteni kell mindenben, ha bármilyen kérdése van, azt meg kell hallgatni.

Humbug

Agykontrollal lett milliomos.

Nyolcmillió forinttal lett gazdagabb a fiatal táncos, Tóth-Bucsek Bence az Áll az alkuban, titkát a Lokálnak árulja el.

„Sokan kuruzslásnak, vagy humbugnak hihetik, de az egyik titok, hogy három ujjunkat össze kell kulcsolni, ettől egy különleges alfa szintre tud lemenni az ember. Bevallom, használtam ezt akkor is, amikor én játszottam a műsorban. Lehet, hogy sokan nem hisznek benne, nekem korábban is és most is bevált.”

Áll az alku: Agykontrollal nyert nyolcmilliót Bence | Lokál

Az igazgató úr nagyon szerethető, humoros, bár olykor fukar figura - kezdte nevetve Bence a Lokálnak. A fiatal fiú több héten keresztül várt arra, hogy végre megmérettesse magát a TV2 Áll az alku című műsorában, közben pedig úgy érzi, igazi barátokra tett szert a forgatások alatt. - Nagyon szerencsés vagyok.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43004/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?