Blogolj!

Blogstar kávéház

Profit

Összefogás helyett szétesés a baloldalon.

Botka László nem tudott eredményeket felmutatni, akit ő választott, nem kért belőle, a DK és az LMP hét végi bejelentésével tovább aprózódott az ellenzéki oldal – elemez a Magyar Hírlapban Kiszelly Zoltán politológus.

„Az LMP a hétvégi kongresszusán egyértelművé tette a külön listát, egyelőre azonban még csak arról van szó, hogy Gémesi György pártjával, az Új Kezdettel fogjanak össze. A DK bejelentésével ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy tovább aprózódik az ellenzéki oldal, és ezzel a Lattmann Tamásék által elképzelt terv megbukott. A DK áttolta Fekete Pétert az MSZP-hez, és azt gondolják, hogy ők profitálhatnak a szocialisták zuhanásából.”

Összefogás helyett szétesés a baloldalon

A DK és az LMP hét végi bejelentésével tovább aprózódott az ellenzéki oldal, a Jobbik pedig beleragadt egy kilencvenes évekbeli rögeszmébe - mondta hétértékelőjében Kiszelly Zoltán politológus. Egyértelmű helyzetet teremtett a baloldalon a DK, amely szombaton bejelentette, hogy megelégelve az MSZP követhetetlen álláspontját, külön listát állít a jövő évi választáson - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Hűségnyilatkozat

Molnár Zsolt most épp Botka mellett.

Biztonságpolitikai kérdésekben továbbra is együttműködik Tarjányi Péterrel, ám a Botka Lászlót bíráló kijelentéseivel nem ért egyet – vázolja a Népszavának adott interjúban Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke.

„Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Továbbra is abban hiszek, és azt támogatom, hogy Botka László vezetésével a legteljesebb körű összefogás győzze le a Fideszt, s buktassa meg a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (NER). Fogalmam sem volt arról, hogy Tarjányi Péternek ez az álláspontja, s ilyen bejelenteni valója lesz, ebben nem értek vele egyet.”

Molnár Zsolt: ebben nem értek egyet Tarjányival

Biztonságpolitikai kérdésekben továbbra is együttműködik Tarjányi Péterrel, ám a Botka Lászlót érintő kijelentéseivel nem ért egyet - mondta lapunknak Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke. - Egyetért Tarjányi Péterrel abban, hogy Botka László megbukott? - Egyáltalán nem. Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Becsületszerződés

Elfogyott a Momentum.

Fekete-Győr Andrásék újra kitelepülnének az utcákra, de az Origo szerint nincs elég jelentkező, ezért a passzivitást látva a viccpárt vezetősége egy félig könyörgő, félig számon kérő levelet írt a tagságnak, amelyben felszólítottak mindenkit, hogy aktivizálják magukat.

„Az Origót úgy tájékoztatták momentumos források, hogy a párt arra készül, hogy egy ún. becsületszerződést köt azokkal, akik szóba állnak velük. Ebben a Momentum elszámoltatást ígér, az aláíró pedig azt vállalja, hogy elmegy szavazni 2018-ban. Fekete-Győrék e mellett matricázásba is kezdenek, illetve azt tervezik, hogy az október elejétől kipostázott nemzeti konzultációs ívek közül minél többet összegyűjtsenek.”

Teljes szétesés: elfogytak a Momentum emberei

Miután a korrupcióellenes aláírásgyűjtéssel nagyon csúnyán lyukra futott a Momentum Mozgalom, Fekete-Győr Andrásék hétfőtől újra „kitelepülnének" az utcára. Az idézőjel azért indokolt, mert jelenleg úgy áll a helyzet, hogy összesen 14 aktivista jelzett vissza, hogy hajlandó beállni a momentumos pultok mögé.

Zsiger

Vadítás az éterben.

A közösségi médiából jól ismert szélsőkormánypárti vagy vadellenzéki toposzok – a Magyar Nemzet Online három betelefonálós rádióműsort vesz górcső alá, a Megbeszéljüket, a Lecsót és a Palávert.

„A Paláver tökéletes rádióműsor: egy egészen pontosan meghatározott célcsoport jól felmért igényeit elégíti ki maradéktalanul. Olyan, mint a hangos Facebook: a közösségi oldalról jól ismert szélső-kormánypárti toposzok, mániák és dörgedelmek köszönnek vissza itt nagy töménységben, hangalámondással. A híveket összetartja, az egyszerű érdeklődőt ideig-óráig szórakoztatja, a korunkat majdan szemügyre vevő társadalomkutatót pedig bőségesen ellátja anyaggal, amelyből kiderül, hová jut egy magát valaha polgárinak mondó közösség akkor, ha a józan ész helyett jóformán csak a zsigerekre játszik.”

Ez megy az éterben: három betelefonálós műsort hallgattunk meg

Bolgár György minden túlzás nélkül a betelefonálós műsorok élő legendája. Van ugyanis egy olyan titka, amit műsorvezetőtársai csak keresgélnek. Nem, nem arra a tíz évvel ezelőtti afférra gondolok, hogy egy névtelen betelefonáló segítségével megpróbált bemártani egy testvérpárt, amelyet 2006-ban alaptalanul vertek meg a rendőrök október 23-án.

Nyereg

Bud Spencer-szobrok Magyarországon.

A Corvin Sétányra tervezett Bud Spencer-szobron kívül még két, a színészt ábrázoló művet készíthet a jövőben Tasnádi Szandra szobrászművész, az egyik alkotás Budapesten, a másik Kazincbarcikán kaphat helyet – írja a Lokál.

„A szobron a színész egy nyerget visz a vállán, amit Terence Hill barátja temetésén elmondott gyászbeszéde ihletett. – Azt mondta, ő biztos benne, ha találkoznak a mennyben, a barátja majd nyereggel a hátán fog közeledni felé és azt mondja, hogy mi soha nem veszekedtünk – utalt Terence Hill Az ördög jobb és bal keze 2. című film ikonikus jelenetére.”

Újabb Bud Spencer-szobrok készülhetnek | Lokál

„Thank you, Tasnadi Szandi", vagyis „Köszönjük, Tasnádi Szandi". Ezzel a szöveggel került fel Bud Spencer közösségi oldalára a színészt ábrázoló szobor fényképe. Az alkotást október 31-én, a tavaly elhunyt legenda születésének évfordulóján avatják fel a Corvin Sétányon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43086/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?