Blogolj!

Blogstar kávéház

Kérdés

Castingol az ellenzék.

A Hirado.hu cikkéből kiderül, a baloldal nemcsak a tekintetben tanácstalan Botka László bukása után, hogy ki is a vezére.

„Az M1 stábja szerdán arra is kíváncsi volt, hogy Botka László lecserélése után megszűnik-e a szegedi polgármester által meghirdetett média bojkott, Molnár Gyula, az MSZP elnöke azonban maga sem volt biztos benne, hogy válaszolhat-e az M1 kérdéseire. Végül megígérte, hogy a kérdésekre adott választ inkább beleszövi majd a sajtótájékoztatójába, ahol annyit mondott: továbbra is érdekeltek az együttműködésben, az új jelöltről viszont tőle sem tudtunk meg többet.”

Beindult az újabb miniszterelnök-jelölti casting

Ahogy az várható volt, Botka László visszalépése után beindult a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon. Kovács László, az MSZP volt elnöke reggel a Kossuth rádió vendége volt, és neki már van is ötlete, hogy ki lenne a megfelelő jelölt. De nevet egyelőre nem mondott.

Ígéret

Gulyás Márton összeborítaná a balt és a Jobbikot.

Az Origo úgy fogalmaz, Soros egykori kitartottja békés és erőszakmentes őszt ígér, de azért ötvenfős sleppjével nyomást akar gyakorolni a kormányra...

„Gulyás ledobja a politikai atombombát, amikor közli, hogy az általa egyébként éveken keresztül hangosan nácizott, fasisztázott meg antiszemitázott Jobbik jelenléte mostanra nagyon 'fontos' lett a számára, pláne, hogy neki Dúró Dóra jobbikos parlamenti képviselő meg is ígérte, hogy be fognak állni a balos választási törvényjavaslat mögé. A 180 fokban pörgő Gulyás ennyivel nem érzi teljesnek a Jobbik ajnározását és kijelentette, hogy ha Vonáék - ahogyan arra számítanak - valóban csatlakoznak hozzájuk, az bizony mérföldkő.”

Senki se kérte, de Gulyás Marci új feladatra jelentkezett

Jó lenne tudni, hogy mégis mire fel, mindenesetre Gulyás Márton pénz nélkül élő aktivista meglehetősen nagy mellényű interjút adott egy blognak. Soros egykori kitartottja vagy egy tucatszor elismételte, hogy természetesen "békés és erőszakmentes" őszre készülnek, de azért pontosan tudja, hogyan kell a kormányra nyomást gyakorolni, hogy az végül úgy táncoljon, ahogy a senki által meg nem választott Gulyás, meg az ötven fős sleppje fütyül.

Orvoslás

Még mindig drágul a vizes vb.

A 444.hu az Átlátszóra hivatkozva azon értetlenkedik, hogy újabb 79 millióval nőttek a két hónapja zárult esemény költségei.

„Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett. A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t a munkával, de akkor még nem tudhatták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A friss módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, így összesen 943 milliót számlázhat ki a miskolci vállalat a Bp2017-nek.”

Sose lesz vége: ma 79 millióval drágult a két hónapja vége ért vizes vb - 444

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb """váratlan""" költségnövelő tényező tűnt fel a július végén végetért vizes vb beruházásai körül. Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett. A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft.

Közösség

Európa, nemzet és kereszténység napjainkban.

Magyar konzervatív gondolkodók egész sora vitatkozott kontinensünk aktuális kérdéseiről az Európa jövőjéről szóló, Civitas Intézet által szervezett konferencián – tudósít a Mandiner.

„Nincs közös államiság, így közös államiságtudat sem, tisztázatlan a közös értékrend, a közös minimum pedig nagyon kevés és általános, amelyet felülírnak a történelmi ellentétek – fejtegette Botos Máté, hozzátéve: közös ellenség sincs, s a migránsok sem tudják betölteni ezt a szerepet, mivel Nyugat-Európában már hozzászoktak a migránsokhoz. Nincsenek közös külpolitikai érdekek sem, és a szolidaritás sem intézményesült. S ha nem sikerül közös identitást kialakítani, akkor vajon alternatív identitások fogják széttörni a nagy egészet? – tette fel a kérdést Botos Máté. Ha Európa kiüresedik, akkor elfoglalható térré válik egy új identitás számára? Európa kiadó?”

Ki menne ma csatába Európáért? | Mandiner

Mit jelent most Európa? És mit a nemzet? Szüksége van Európának a kereszténységre? Vagy a kereszténységnek a kontinensünkre? Válság van vagy újjászületés? Magyar konzervatív gondolkodók egész sora vitatkozott kontinensünk aktuális kérdéseiről az Európa jövőjéről szóló, Civitas Intézet által szervezett konferencián. Tudósításunk.

Felforgatókönyv

A katalánok 2006-ját láttuk.

Így fogalmaz a Magyar Nemzet Online a véres népszavazásról, melynek során ujjkitörést, szemkilövést, gumibotozást láthattunk, és gumilövedékek nyomait az emberek testén.

„Az autonómiaküzdelem egyelőre jól kimondott, de sikertelen véleményformálás arról, hogy a föderalizmus felé tolt EU-projekt bármikor sérüléseket szenvedhet. A skótok már majdnem beleköhögtek az egyre szorosabb együttműködésként elképzelt integrációba, és a brexittel egy percre felvetődött az északírek távozása is Nagy-Britanniából. A tanulság eddig annyi, hogy az EU-nak a szeparatizmusra nincs semmilyen forgatókönyve, eladható narratívája, annyira bele van gőzölve a központosításba.”

A katalánok 2006-ját láttuk

Riasztó volt nézni a vasárnapi katalán népszavazás rendőri erőszakot mutató képsorait. Paradox módon úgy szoktunk hozzá a menekülő tömeg látványához, hogy a pánikot egy-egy furgonos ámokfutó, fegyveres dzsihádista vagy késsel hadonászó szélsőséges Allah-hívő okozza. Ám most spanyol rendfenntartók vertek, húztak a földön, hurcoltak el szavazni induló katalánokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43207/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ezeket a cikkeket olvastad már?