hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kérdés

Castingol az ellenzék.

A Hirado.hu cikkéből kiderül, a baloldal nemcsak a tekintetben tanácstalan Botka László bukása után, hogy ki is a vezére.

„Az M1 stábja szerdán arra is kíváncsi volt, hogy Botka László lecserélése után megszűnik-e a szegedi polgármester által meghirdetett média bojkott, Molnár Gyula, az MSZP elnöke azonban maga sem volt biztos benne, hogy válaszolhat-e az M1 kérdéseire. Végül megígérte, hogy a kérdésekre adott választ inkább beleszövi majd a sajtótájékoztatójába, ahol annyit mondott: továbbra is érdekeltek az együttműködésben, az új jelöltről viszont tőle sem tudtunk meg többet.”

Beindult az újabb miniszterelnök-jelölti casting

Ahogy az várható volt, Botka László visszalépése után beindult a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon. Kovács László, az MSZP volt elnöke reggel a Kossuth rádió vendége volt, és neki már van is ötlete, hogy ki lenne a megfelelő jelölt. De nevet egyelőre nem mondott.

Ígéret

Gulyás Márton összeborítaná a balt és a Jobbikot.

Az Origo úgy fogalmaz, Soros egykori kitartottja békés és erőszakmentes őszt ígér, de azért ötvenfős sleppjével nyomást akar gyakorolni a kormányra...

„Gulyás ledobja a politikai atombombát, amikor közli, hogy az általa egyébként éveken keresztül hangosan nácizott, fasisztázott meg antiszemitázott Jobbik jelenléte mostanra nagyon 'fontos' lett a számára, pláne, hogy neki Dúró Dóra jobbikos parlamenti képviselő meg is ígérte, hogy be fognak állni a balos választási törvényjavaslat mögé. A 180 fokban pörgő Gulyás ennyivel nem érzi teljesnek a Jobbik ajnározását és kijelentette, hogy ha Vonáék - ahogyan arra számítanak - valóban csatlakoznak hozzájuk, az bizony mérföldkő.”

Senki se kérte, de Gulyás Marci új feladatra jelentkezett

Jó lenne tudni, hogy mégis mire fel, mindenesetre Gulyás Márton pénz nélkül élő aktivista meglehetősen nagy mellényű interjút adott egy blognak. Soros egykori kitartottja vagy egy tucatszor elismételte, hogy természetesen "békés és erőszakmentes" őszre készülnek, de azért pontosan tudja, hogyan kell a kormányra nyomást gyakorolni, hogy az végül úgy táncoljon, ahogy a senki által meg nem választott Gulyás, meg az ötven fős sleppje fütyül.

Orvoslás

Még mindig drágul a vizes vb.

A 444.hu az Átlátszóra hivatkozva azon értetlenkedik, hogy újabb 79 millióval nőttek a két hónapja zárult esemény költségei.

„Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett. A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t a munkával, de akkor még nem tudhatták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A friss módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, így összesen 943 milliót számlázhat ki a miskolci vállalat a Bp2017-nek.”

Sose lesz vége: ma 79 millióval drágult a két hónapja vége ért vizes vb - 444

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb """váratlan""" költségnövelő tényező tűnt fel a július végén végetért vizes vb beruházásai körül. Ezúttal a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatairól derült ki utólag, hogy többe kerül, mint azzal előzetesen számolni lehetett. A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft.

Közösség

Európa, nemzet és kereszténység napjainkban.

Magyar konzervatív gondolkodók egész sora vitatkozott kontinensünk aktuális kérdéseiről az Európa jövőjéről szóló, Civitas Intézet által szervezett konferencián – tudósít a Mandiner.

„Nincs közös államiság, így közös államiságtudat sem, tisztázatlan a közös értékrend, a közös minimum pedig nagyon kevés és általános, amelyet felülírnak a történelmi ellentétek – fejtegette Botos Máté, hozzátéve: közös ellenség sincs, s a migránsok sem tudják betölteni ezt a szerepet, mivel Nyugat-Európában már hozzászoktak a migránsokhoz. Nincsenek közös külpolitikai érdekek sem, és a szolidaritás sem intézményesült. S ha nem sikerül közös identitást kialakítani, akkor vajon alternatív identitások fogják széttörni a nagy egészet? – tette fel a kérdést Botos Máté. Ha Európa kiüresedik, akkor elfoglalható térré válik egy új identitás számára? Európa kiadó?”

Ki menne ma csatába Európáért? | Mandiner

Mit jelent most Európa? És mit a nemzet? Szüksége van Európának a kereszténységre? Vagy a kereszténységnek a kontinensünkre? Válság van vagy újjászületés? Magyar konzervatív gondolkodók egész sora vitatkozott kontinensünk aktuális kérdéseiről az Európa jövőjéről szóló, Civitas Intézet által szervezett konferencián. Tudósításunk.

Felforgatókönyv

A katalánok 2006-ját láttuk.

Így fogalmaz a Magyar Nemzet Online a véres népszavazásról, melynek során ujjkitörést, szemkilövést, gumibotozást láthattunk, és gumilövedékek nyomait az emberek testén.

„Az autonómiaküzdelem egyelőre jól kimondott, de sikertelen véleményformálás arról, hogy a föderalizmus felé tolt EU-projekt bármikor sérüléseket szenvedhet. A skótok már majdnem beleköhögtek az egyre szorosabb együttműködésként elképzelt integrációba, és a brexittel egy percre felvetődött az északírek távozása is Nagy-Britanniából. A tanulság eddig annyi, hogy az EU-nak a szeparatizmusra nincs semmilyen forgatókönyve, eladható narratívája, annyira bele van gőzölve a központosításba.”

A katalánok 2006-ját láttuk

Riasztó volt nézni a vasárnapi katalán népszavazás rendőri erőszakot mutató képsorait. Paradox módon úgy szoktunk hozzá a menekülő tömeg látványához, hogy a pánikot egy-egy furgonos ámokfutó, fegyveres dzsihádista vagy késsel hadonászó szélsőséges Allah-hívő okozza. Ám most spanyol rendfenntartók vertek, húztak a földön, hurcoltak el szavazni induló katalánokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43207/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?