Blogolj!

Szabálytalanságok miatt megszűnhet a Jobbik?

Továbbra is nagy a káosz a Jobbik plakátkampánya körül és ez még sokba kerülhet a mozgalomnak. 

"Példátlan, amit művel a Jobbik" – mondta Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, az M1 hírcsatorna reggeli műsorában. 

A szakember a Jobbik plakátkampányáról, illetve az ezzel kapcsolatos lépésekről beszélt. Mint ismeretes: gyanúsan törvénysértő a párt legújabb kampányénak finanszírozása, hiszen gyanúsan olcsón szerezte meg a Jobbik a felületeket. 

Kovács István elmondta, hogy azért példátlan a párt mostani tevékenysége, mert nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel az ellenőrzés lebonyolításában, az nem megoldás, hogy az összegyűjtött iratokat beviszik. 

"Nem lehet azt csinálni, hogy eltűnnek az iratok, majd amikor mi úgy gondoljuk, hogy megvannak, akkor beszaladgálunk, ez nem így megy" – fogalmazott az igazgató, aki ennél keményebb dolgokat is mondott. 

"Nagyon komoly szerepe van az ügyészségnek, a Jobbik számára itt már tényleg a lét a tét, mert az ügyésznek van joga arra, hogy kezdeményezze a párt megszűntetését a bíróságon. Nyilván az ügyészségnek kell döntenie ebben a kérdésben, egy idő után el kell gondolkodnia, hogy ha a párt nem változtat a magatartásán, akkor lépnie kell" – nyilatkozta Kovács István. 

Hozzátette: Vona Gábornak nyilvánosságra kellene hozni a kampánnyal kapcsolatos számokat, vagy ha ezt üzleti titoknak minősíti, akkor is tájékoztatnia kell az ÁSZ-t. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43211/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-10-06 15:03:18
A Jobbik még kis pártnak is szégyen,
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Rendkívüli főkapitányi értekezletet tartott a belügyminiszter

2020.01.21. 18:55
Rendkívüli rendőrfőkapitányi értekezletet tartott Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn Bácsalmáson, a Magyarország schengeni határszakaszán felerősödött …

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Vigyázat, durva köd nehezíti a közlekedést!

2020.01.20. 19:55
Nehéz éjszakára kell felkészülnünk az utakon is.

Se kiköpni, le lenyelni nem tudja a Néppárt a Fideszt?

2020.01.20. 17:40
Nincs egyezség a néppárti bölcsek között a Fidesz sorsáról. Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén nem kerül napirendre a Fidesz tagságának kérdése, …

Erdő Péter nyitotta meg a Boldog Özséb emlékévet

2020.01.20. 12:50
Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos rend alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik a rend, a szerzetes halálának 750. évfordulóján. Ez alkalomból az idei évet Boldog …

A cirkuszművészet nemzetközi nagykövete lett Fekete Péter

2020.01.20. 04:40
Az európai cirkuszművészet megújításáért, a művészeti ág társadalmi üzeneteinek kidolgozásáért, a cirkuszpedagógiai programok kitalálásáért kapta meg az elismerést.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?