Blogolj!

Blogstar kávéház

Kegyelemdöfés

Botka lelépése a Kádár-rendszer végét idézi.

Az akkori állampártot perspektívák nélkül kormányozták, a vezetők csak egymásra figyeltek – úgy, mint most – mutat rá a HVG Online.

„A 2014-es összefogáskor az éppen mindenkinél népszerűbb Bajnait puccsolták meg, most meg ott volt Botka László hátba szúrni. Következtetés? Az MSZP-nek alighanem vége, a jövő baloldala viszont nem ott van, ahol ledöfték a szegedi vezért. Morál? Francba a reformokkal, ideje újat alkotni a baloldalon.”

Háztáji puccs

Gyógyszerkísérletekhez adunk el állatokat Észak-Koreának, magyar húst vinnének a Fülöp-szigetekre, és az itteni cégek érdekében Közép-Ázsia diktatúráiban is udvarolnak a politikusok.

Kitűző

Vona és Gyurcsány bűnben fogant kézfogása.

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Szóval lehet mondani, hogy külön lista lesz, meg hogy nincs politikai együttműködés, de az embereket hülyének nézni sokáig nem lehet. A Jobbik egykori alapítói pedig már valószínűleg arra sem veszik a fáradságot, hogy visszaköpjenek azokra a gazemberekre, akik most Jobbik-kitűzővel a szívük felett Gyurcsányékkal paroláznak.”

Vona és Gyurcsány kézfogása

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe. Köztük e sorok szerzőjét is Bár sok-sok víz lefolyt már a Dunán, és a pártok mindig a körülményekhez alkalmazkodnak, a társadalmi folyamatokat alakítják és követik, ezért többé-kevésbé változnak is, mégis létezik olyasfajta politikai ethosz (mert van ilyen!), amelynek határait átlépni több mint bűn.

Vészhelyzet

Trumpot is megbuktatná Soros.

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket, és Donald Trump elleni megmozdulásokat szerveznek – olvasható az Origo cikkében.

„A CCCAction olyan Trump-ellenes mozgalmak mögött is ott áll, mint a The Emergent Fund nevű kezdeményezés, amely tavaly év végén jött létre. Arra törekednek, hogy az amerikai elnök mihamarabb megbukjon, mivel szerintük Trump beiktatása óta az USA-ban 'vészhelyzet' alakult ki.”

Soros megint lebukott: most Trump megbuktatására ad pénzt

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket. A CCCAction a pénzből Donald Trump elleni megmozdulásokat szervez. Egy amerikai portál, a The Washington Free Beacon megszerezte a Center for Community Change Action (CCCAction) névre hallgató álcivil szervezet 2015-ös adópapírjait.

Átírás

Függetlenségi láz Európában.

Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak – írja a Hirado.hu.

„Bár az EU elhagyása mellett eltörpülhetnek a különböző autonómiai törekvések, nem szabad figyelmen kívül hagyni a fellángoló érzelmeket, melyek egyre gyakrabban fordítják egymás ellen egy ország politikailag és identitásilag két részre szakadt felét, és amelyek könnyedén az európai határok átírásával végződhetnek.”

Európa fele függetlenségi lázban ég: térképen az összes mozgalom

Bár a brexit volt a 21. század „nagy politikai dobása", Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak. Ezeket a területeket veszi sorra a 2017-es változó világatlasz, amely egy ábrán mutatja be minden Európa összes olyan területét, ahol szeparatista politikai mozgalom vagy politikai mozgalom indult az autonómia megerősödéséért.

Túltolás

A megtorlás vérgőzös kegyetlensége.

Sértett hatalmak torolják meg, ha bántják a túlfejlett önérzetüket, kétségbe vonják uralmuk törvényes voltát, megkérdőjelezik isteni eredetét – fogalmaz a Magyar Nemzet Online az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utáni Habsburg-bosszúról.

„A Habsburgok szégyellték az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc leverése utáni megtorlást. Kínos volt nekik, bár jogosnak tartották, elvégre mégiscsak felségsértés történt. Lehet, hogy a magyaroknak sok mindenben igazuk volt, de felkelni az uralkodó ellen, az semmiképp nem maradhat büntetlenül. Csak egy kicsit túltolták a biciklit – mondhatta volna báró Julius Jacob von Haynau tábornagy, Magyarország teljhatalmú kormányzója, császári 'alteregó', ha a nevezett járművet már feltalálták volna.”

Megtorlás

Baljóslatú kifejezés ez. Az értelmező szótárban a jelentése: az okozott sérelmek hasonlóval való viszonzása. Úgy is mondhatnánk: a jogos, megérdemelt, az elkövetett tettel arányos büntetés. Ha keményebben fogalmazunk, a sokat kárhoztatott talioelvet, a „szemet szemért, fogat fogért" törvényét jelentené. De még ebben is ott van a törekvés az igazságos ítélkezésre.

Ártatlanság

Hujber Feri tágra nyitja a kaput.

A botrányhős színész félvállról veszi, hogy válni készül a felesége, sőt, büszkén hirdeti, hogy a nyitott kapcsolat híve – tárja fel a Lokál Online.

„Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!) pár órát, de nem a pároddal. (…) Mielőtt elkezdesz hazudozni: az is az, mikor szépen felöltözöl, flörtölsz a kollégáddal, vagy csak 'ártatlanul visszanézel' valakire a 'szerelmed' mellől. (…) Nálam minden nőnek kötelező mással is szexelni rajtam kívül, különben nem lehet a párom – írja a színész.”

Hujber Feri: Minden nőnek kötelező mással is szexelni | Lokál

„Akit meg lehet csalni szexuálisan, az egy beteg, önimádó, a szerelemről nyomokban sem tudó icipici egó" - írta szerda este Hujber Feri a közösségi oldalán, miután családi állapotát nyitott kapcsolatra cserélte. Szürreális posztját azonban néhány perccel később egy új bejegyzésben folytatta. - Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!)

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43237/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?