Blogolj!

Blogstar kávéház

Kegyelemdöfés

Botka lelépése a Kádár-rendszer végét idézi.

Az akkori állampártot perspektívák nélkül kormányozták, a vezetők csak egymásra figyeltek – úgy, mint most – mutat rá a HVG Online.

„A 2014-es összefogáskor az éppen mindenkinél népszerűbb Bajnait puccsolták meg, most meg ott volt Botka László hátba szúrni. Következtetés? Az MSZP-nek alighanem vége, a jövő baloldala viszont nem ott van, ahol ledöfték a szegedi vezért. Morál? Francba a reformokkal, ideje újat alkotni a baloldalon.”

Háztáji puccs

Gyógyszerkísérletekhez adunk el állatokat Észak-Koreának, magyar húst vinnének a Fülöp-szigetekre, és az itteni cégek érdekében Közép-Ázsia diktatúráiban is udvarolnak a politikusok.

Kitűző

Vona és Gyurcsány bűnben fogant kézfogása.

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Szóval lehet mondani, hogy külön lista lesz, meg hogy nincs politikai együttműködés, de az embereket hülyének nézni sokáig nem lehet. A Jobbik egykori alapítói pedig már valószínűleg arra sem veszik a fáradságot, hogy visszaköpjenek azokra a gazemberekre, akik most Jobbik-kitűzővel a szívük felett Gyurcsányékkal paroláznak.”

Vona és Gyurcsány kézfogása

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe. Köztük e sorok szerzőjét is Bár sok-sok víz lefolyt már a Dunán, és a pártok mindig a körülményekhez alkalmazkodnak, a társadalmi folyamatokat alakítják és követik, ezért többé-kevésbé változnak is, mégis létezik olyasfajta politikai ethosz (mert van ilyen!), amelynek határait átlépni több mint bűn.

Vészhelyzet

Trumpot is megbuktatná Soros.

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket, és Donald Trump elleni megmozdulásokat szerveznek – olvasható az Origo cikkében.

„A CCCAction olyan Trump-ellenes mozgalmak mögött is ott áll, mint a The Emergent Fund nevű kezdeményezés, amely tavaly év végén jött létre. Arra törekednek, hogy az amerikai elnök mihamarabb megbukjon, mivel szerintük Trump beiktatása óta az USA-ban 'vészhelyzet' alakult ki.”

Soros megint lebukott: most Trump megbuktatására ad pénzt

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket. A CCCAction a pénzből Donald Trump elleni megmozdulásokat szervez. Egy amerikai portál, a The Washington Free Beacon megszerezte a Center for Community Change Action (CCCAction) névre hallgató álcivil szervezet 2015-ös adópapírjait.

Átírás

Függetlenségi láz Európában.

Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak – írja a Hirado.hu.

„Bár az EU elhagyása mellett eltörpülhetnek a különböző autonómiai törekvések, nem szabad figyelmen kívül hagyni a fellángoló érzelmeket, melyek egyre gyakrabban fordítják egymás ellen egy ország politikailag és identitásilag két részre szakadt felét, és amelyek könnyedén az európai határok átírásával végződhetnek.”

Európa fele függetlenségi lázban ég: térképen az összes mozgalom

Bár a brexit volt a 21. század „nagy politikai dobása", Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak. Ezeket a területeket veszi sorra a 2017-es változó világatlasz, amely egy ábrán mutatja be minden Európa összes olyan területét, ahol szeparatista politikai mozgalom vagy politikai mozgalom indult az autonómia megerősödéséért.

Túltolás

A megtorlás vérgőzös kegyetlensége.

Sértett hatalmak torolják meg, ha bántják a túlfejlett önérzetüket, kétségbe vonják uralmuk törvényes voltát, megkérdőjelezik isteni eredetét – fogalmaz a Magyar Nemzet Online az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utáni Habsburg-bosszúról.

„A Habsburgok szégyellték az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc leverése utáni megtorlást. Kínos volt nekik, bár jogosnak tartották, elvégre mégiscsak felségsértés történt. Lehet, hogy a magyaroknak sok mindenben igazuk volt, de felkelni az uralkodó ellen, az semmiképp nem maradhat büntetlenül. Csak egy kicsit túltolták a biciklit – mondhatta volna báró Julius Jacob von Haynau tábornagy, Magyarország teljhatalmú kormányzója, császári 'alteregó', ha a nevezett járművet már feltalálták volna.”

Megtorlás

Baljóslatú kifejezés ez. Az értelmező szótárban a jelentése: az okozott sérelmek hasonlóval való viszonzása. Úgy is mondhatnánk: a jogos, megérdemelt, az elkövetett tettel arányos büntetés. Ha keményebben fogalmazunk, a sokat kárhoztatott talioelvet, a „szemet szemért, fogat fogért" törvényét jelentené. De még ebben is ott van a törekvés az igazságos ítélkezésre.

Ártatlanság

Hujber Feri tágra nyitja a kaput.

A botrányhős színész félvállról veszi, hogy válni készül a felesége, sőt, büszkén hirdeti, hogy a nyitott kapcsolat híve – tárja fel a Lokál Online.

„Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!) pár órát, de nem a pároddal. (…) Mielőtt elkezdesz hazudozni: az is az, mikor szépen felöltözöl, flörtölsz a kollégáddal, vagy csak 'ártatlanul visszanézel' valakire a 'szerelmed' mellől. (…) Nálam minden nőnek kötelező mással is szexelni rajtam kívül, különben nem lehet a párom – írja a színész.”

Hujber Feri: Minden nőnek kötelező mással is szexelni | Lokál

„Akit meg lehet csalni szexuálisan, az egy beteg, önimádó, a szerelemről nyomokban sem tudó icipici egó" - írta szerda este Hujber Feri a közösségi oldalán, miután családi állapotát nyitott kapcsolatra cserélte. Szürreális posztját azonban néhány perccel később egy új bejegyzésben folytatta. - Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!)

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43237/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?