hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kegyelemdöfés

Botka lelépése a Kádár-rendszer végét idézi.

Az akkori állampártot perspektívák nélkül kormányozták, a vezetők csak egymásra figyeltek – úgy, mint most – mutat rá a HVG Online.

„A 2014-es összefogáskor az éppen mindenkinél népszerűbb Bajnait puccsolták meg, most meg ott volt Botka László hátba szúrni. Következtetés? Az MSZP-nek alighanem vége, a jövő baloldala viszont nem ott van, ahol ledöfték a szegedi vezért. Morál? Francba a reformokkal, ideje újat alkotni a baloldalon.”

Háztáji puccs

Gyógyszerkísérletekhez adunk el állatokat Észak-Koreának, magyar húst vinnének a Fülöp-szigetekre, és az itteni cégek érdekében Közép-Ázsia diktatúráiban is udvarolnak a politikusok.

Kitűző

Vona és Gyurcsány bűnben fogant kézfogása.

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Szóval lehet mondani, hogy külön lista lesz, meg hogy nincs politikai együttműködés, de az embereket hülyének nézni sokáig nem lehet. A Jobbik egykori alapítói pedig már valószínűleg arra sem veszik a fáradságot, hogy visszaköpjenek azokra a gazemberekre, akik most Jobbik-kitűzővel a szívük felett Gyurcsányékkal paroláznak.”

Vona és Gyurcsány kézfogása

Amikor manapság egy-egy alkalommal a jobbikosok a gyurcsányisták tenyerébe csapnak, voltaképp az egykori alapítókat köpik szembe. Köztük e sorok szerzőjét is Bár sok-sok víz lefolyt már a Dunán, és a pártok mindig a körülményekhez alkalmazkodnak, a társadalmi folyamatokat alakítják és követik, ezért többé-kevésbé változnak is, mégis létezik olyasfajta politikai ethosz (mert van ilyen!), amelynek határait átlépni több mint bűn.

Vészhelyzet

Trumpot is megbuktatná Soros.

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket, és Donald Trump elleni megmozdulásokat szerveznek – olvasható az Origo cikkében.

„A CCCAction olyan Trump-ellenes mozgalmak mögött is ott áll, mint a The Emergent Fund nevű kezdeményezés, amely tavaly év végén jött létre. Arra törekednek, hogy az amerikai elnök mihamarabb megbukjon, mivel szerintük Trump beiktatása óta az USA-ban 'vészhelyzet' alakult ki.”

Soros megint lebukott: most Trump megbuktatására ad pénzt

Kiszivárogtak egy amerikai nem kormányzati szervezet adópapírjai, amelyekből kiderült, hogy más milliárdosok mellett Soros György pénzeli őket. A CCCAction a pénzből Donald Trump elleni megmozdulásokat szervez. Egy amerikai portál, a The Washington Free Beacon megszerezte a Center for Community Change Action (CCCAction) névre hallgató álcivil szervezet 2015-ös adópapírjait.

Átírás

Függetlenségi láz Európában.

Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak – írja a Hirado.hu.

„Bár az EU elhagyása mellett eltörpülhetnek a különböző autonómiai törekvések, nem szabad figyelmen kívül hagyni a fellángoló érzelmeket, melyek egyre gyakrabban fordítják egymás ellen egy ország politikailag és identitásilag két részre szakadt felét, és amelyek könnyedén az európai határok átírásával végződhetnek.”

Európa fele függetlenségi lázban ég: térképen az összes mozgalom

Bár a brexit volt a 21. század „nagy politikai dobása", Európa-szerte egyre több országrész fontolgatja a leszakadást az anyaországról, mások Nagy-Britanniához hasonlóan már az unióból való kilépéssel is kacérkodnak. Ezeket a területeket veszi sorra a 2017-es változó világatlasz, amely egy ábrán mutatja be minden Európa összes olyan területét, ahol szeparatista politikai mozgalom vagy politikai mozgalom indult az autonómia megerősödéséért.

Túltolás

A megtorlás vérgőzös kegyetlensége.

Sértett hatalmak torolják meg, ha bántják a túlfejlett önérzetüket, kétségbe vonják uralmuk törvényes voltát, megkérdőjelezik isteni eredetét – fogalmaz a Magyar Nemzet Online az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utáni Habsburg-bosszúról.

„A Habsburgok szégyellték az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc leverése utáni megtorlást. Kínos volt nekik, bár jogosnak tartották, elvégre mégiscsak felségsértés történt. Lehet, hogy a magyaroknak sok mindenben igazuk volt, de felkelni az uralkodó ellen, az semmiképp nem maradhat büntetlenül. Csak egy kicsit túltolták a biciklit – mondhatta volna báró Julius Jacob von Haynau tábornagy, Magyarország teljhatalmú kormányzója, császári 'alteregó', ha a nevezett járművet már feltalálták volna.”

Megtorlás

Baljóslatú kifejezés ez. Az értelmező szótárban a jelentése: az okozott sérelmek hasonlóval való viszonzása. Úgy is mondhatnánk: a jogos, megérdemelt, az elkövetett tettel arányos büntetés. Ha keményebben fogalmazunk, a sokat kárhoztatott talioelvet, a „szemet szemért, fogat fogért" törvényét jelentené. De még ebben is ott van a törekvés az igazságos ítélkezésre.

Ártatlanság

Hujber Feri tágra nyitja a kaput.

A botrányhős színész félvállról veszi, hogy válni készül a felesége, sőt, büszkén hirdeti, hogy a nyitott kapcsolat híve – tárja fel a Lokál Online.

„Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!) pár órát, de nem a pároddal. (…) Mielőtt elkezdesz hazudozni: az is az, mikor szépen felöltözöl, flörtölsz a kollégáddal, vagy csak 'ártatlanul visszanézel' valakire a 'szerelmed' mellől. (…) Nálam minden nőnek kötelező mással is szexelni rajtam kívül, különben nem lehet a párom – írja a színész.”

Hujber Feri: Minden nőnek kötelező mással is szexelni | Lokál

„Akit meg lehet csalni szexuálisan, az egy beteg, önimádó, a szerelemről nyomokban sem tudó icipici egó" - írta szerda este Hujber Feri a közösségi oldalán, miután családi állapotát nyitott kapcsolatra cserélte. Szürreális posztját azonban néhány perccel később egy új bejegyzésben folytatta. - Intenzíven kell szexelni vagy szexuális tevékenységet végezni napi (!)

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43237/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?