Blogolj!

A Siemensszel bővült a Nemzeti Beszállítói Program

A Knorr Bremse, a GE Hungary és a Bosch után a Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához -  az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Budapesten.

Az eseményen Varga Mihály méltatta a Siemenst, mely az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. Kiemelte, a 130 éve magyar piacon lévő vállalat tevékenységével szinte minden területen hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez. Ez tetten érhető a folyamatos beruházásokban és fejlesztésekben, a hazánkban megvalósított kutatás-fejlesztésben, az egyetemeinkkel kialakított együttműködésben, a két évtizede működő duális képzésekben valamint nem utolsósorban a magyar beszállítók magas számában.

Elhangzott: Siemens és a magyar kormány együttműködése az elmúlt években elmélyült, 2013-ban stratégia partnerséget kötöttek. 

A tárcavezető szerint azt kell elérnünk, hogy gazdasági életünk minden szereplőjének lehetősége legyen a jövő technológiáinak elsajátítására és alkalmazására. A kormányzati program – fejtette ki a miniszter – olyan ismeretek elsajátításában segíti a hazai vállalkozásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy beszállítóként nagy értékláncokhoz csatlakozzanak. A már beszállítóként működő vállalkozásoknak pedig azért kedvező, mert ez által még magasabb színvonalon végezhetik tevékenységüket. Varga Mihály úgy fogalmazott, a magyar gazdaság fejlődésének felgyorsítása érdekében szükség van a kormány és a vállalatok közötti együttműködésre, és ebben a munkában kiemelkedően fontos partner a Siemens cégcsoport, mely a Knorr Bremse, a GE Hungary és a Bosch után negyedikként csatlakozott a kormány beszállító-fejlesztési programjához.

Dale A. Martin elnök-vezérigazgató elmondta: a Siemens hosszú idő óta nemcsak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Hozzátette, a cégcsoport hosszú távon is kiszámítható, megbízható üzleti partnerségre törekszik magyar partnereivel, ennek keretében erősíti a magyar kis- és középvállalkozások régiós pozíciót is.

A Siemens egyébként mintegy 3000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, beszállítóik 82 százaléka magyar vállalkozás, a beszerzett volumenérték mintegy 60 százaléka több mint 2000 magyar cégtől származik. A 2000 magyar beszállító cég közül 500 magyar partnerük rendelkezik a globális szállítóvá váláshoz szükséges minősítéssel, a 2016-os üzleti évben a magyar cégek 85 millió euró értékben exportáltak Siemens érdekeltségeknek világszerte - ismertette az elnök-vezérigazgató.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43368/pics/lead_800x600.jpg
gazdaság,Magyarország,Siemens,varga mihály

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Cseresnyés Péter: Foglalkoztatásban az EU-átlag fölött vagyunk

2018.03.06. 15:05
Látványosan csökkent a munkanélküliség Magyarországon 2010 óta, miközben a foglalkoztatás a különböző kormányzati intézkedések következtében fokozatosan nő …

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

2018.01.29. 20:05
16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, …

Orbán: Magyarország továbbra sem fogad be egyetlen bevándorlót sem

2018.01.19. 16:25
A magyar kormány migrációs politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít le az országba - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök …

Szinte példátlan állami segítség a keresztény értékek fennmaradásához

2018.01.17. 16:45
A kereszténység, a keresztény kultúra értékeinek fennmaradását kívánja szolgálni a kormány azzal, hogy három év alatt több mint …

Orbán: ha az unió nem segít, Kínához fordulunk

2018.01.10. 18:05
Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a …

Meglepően vagyonos a magyar!

2018.01.10. 13:05
Gondolták volna, hogy háromszor akkora vagyona van a magyaroknak, mint a lengyeleknek, és azt, hogy a posztkommunista országok között a második leggazdagabbak vagyunk?

Hivatalosan is az EU bírósága elé került Magyarország az elutasított menekültkvóta miatt

2018.01.04. 13:05
Hivatalosan is beérkezett az Európai Bizottság keresete, és ezzel az Európai Bíróság elé került az uniós …

Orbán: A közép-európai gazdasági modell példaértékű

2018.01.03. 15:05
Kétoldalú megbeszélést folytatott Budapesten a magyar és a lengyel miniszterelnök, gazdasági kérdések mellett szó esett a migrációról és az Európai Unió jövőjéről is.

Magyarország újabb támadás előtt áll!

2017.12.22. 10:35
Újabb támadás előtt áll Magyarország, mert akik kötelező betelepítési kvótát akarnak Európában, jövőre újra próbálkozni fognak, miután a decemberi uniós csúcstalálkozón erről nem született …

A magyar kormányprogram köszön vissza Ausztriában

2017.12.18. 21:20
Adósságfék és családi adókedvezmény is jöhet – Orbán Viktor nyomdokain Sebastian Kurz. Kormányváltásnál több, rendszerváltásnál kevesebb történt a sógoroknál.

Ezeket a cikkeket olvastad már?