Blogolj!

Előzetesben a román embercsempész

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a román férfit, aki a múlt hét vasárnap 28 migránst próbált az Európai Unió területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi október 8-án délután 2 órakor hajtott az általa vezetett francia rendszámú kisteherautóval az M43-as autópályán, amikor is a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei leállították. A jármű rakterében az ellenőrzés során megtaláltak 28 személyt, akik irakinak, iráninak, illetőleg afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem rendelkeztek a legális beutazáshoz, illetőleg az országban tartózkodáshoz szükséges feltételekkel.

A nyomozás eddigi adatai szerint a migránsok még Romániában egyeztek meg ismeretlen embercsempészekkel abban, hogy pénzért őket Nyugat-Európába juttatják. Ezért Temesváron összegyűjtötték és a gyanúsított által vezetett kisteherautó rakterében helyezték el őket. A gyanúsított vizeletminta-gyorstesztje kábítószer fogyasztásra utaló adatokat mutatott.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, aminek a nyomozási bíró helyt adott. A bíróság határozata jogerős.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43514/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,embercsempész,migráció,migránsok

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Elkaptak két terroristát Röszkénél!

2018.03.08. 14:25
Pontosabban „a megalapozott gyanú: a terrorizmus finanszírozása”.

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Orbán: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata

2018.02.19. 17:50
Az Európai Uniónak van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szófiában, …

Temesvárról támadnak az embercsempészek

2018.02.18. 13:15
Egyre intenzívebb a teherautós embercsempészet, ráadásul a csempészek egyáltalán nem törődnek az emberek biztonságával.

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Üdítős dobozba rejtették a kábítószert

2018.02.03. 13:05
Több mint egy kilogramm marihuána-gyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban, Röszkén.

Lövöldözés és verekedés Calais-ban

2018.02.02. 14:20
Nem csillapodnak a kedélyek a franciaországi Calais-ban. A dzsungelnek is nevezett menekülttáborban csütörtök este tört ki verekedés és lövöldözés több helyszínen.

Orbán: az ENSZ érték, de…

2018.02.02. 09:30
A kormányfő erős párhuzamot lát az ENSZ migrációról szóló szerződéstervezete és a Soros-terv között.

Ezeket a cikkeket olvastad már?