Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Hatalom

Szégyent vallott Magyarország.

Mert gyakorlatilag semmilyen előrelépést nem tett 2005 és 2015 között a nemek közötti egyenlőségért folytatott harcban, és a 28 EU-tagállam közül Görögország előtt az utolsó helyen áll – a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete jelentését a 24.hu ismerteti.

„Óriási visszaesés történt a magánéletre jutó idő kitöltésében, aminek egyik oka, hogy az uniós átlaghoz képest a magyar nők jóval kevesebbet foglalkoznak gyermekeikkel, unokáikkal, az idősekkel, illetve a fogyatékkal élő emberekkel. Ami még érdekes, hogy a férfiaknak kevesebb lehetősége adódik heti rendszerességgel sportrendezvényekre, kulturális eseményekre járnia, mint a nőknek, holott az EU-ban az arány épp fordítva van. A leszereplés legfőbb oka pedig az, hogy itthon a nők nem kerülhetnek a hatalom közelébe.”

Szégyent vallott Magyarország hatalmi rendszere

Magyarország gyakorlatilag semmilyen előrelépést nem tett 2005 és 2015 között a nemek közötti egyenlőségért folytatott harcban, és a 28 EU-tagállam közül Görögország előtt az utolsó helyen áll - derül ki a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete (EIGE) által szerdán közzétett jelentésből. Az esélyegyenlőtlenségi index uniós átlaga egy évtized alatt mindössze négy pontot emelkedett, így 66,2 a 100-as skálán.

Szavak

A Soros-terv nyomában.

Szél Bernadett, Mirkóczi Ádám és Molnár Zsolt is kételkedik a Soros-terv létezésében – számol be róla a Magyar Idők Online.

„Segítünk a tisztelt képviselő asszonynak, kollégáinak, sőt magának a Jobbiknak is. Nagy tisztelettel ajánljuk figyelmükbe Lovas István sorozatát: melyet 'Igenis van Soros-terv' címmel publikált a Magyar Időkben, magyarra fordítva az eredeti szöveget. Soros György saját szavai talán érthető lesz még nekik is.”

Szél Bernadett Lovas István cikkeit szeretné olvasni | Magyar Idők

Az LMP országgyűlési képviselőjelöltje, immár miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett közérdekűadat-igénylést nyújtott be, mondván, „szeretné tudni, valóban létezik-e a Soros-terv". Szél Bernadett nagy ötlete nem példa nélküli, a jobbikos Mirkóczki Ádám szintén kétkedik a Soros-terv létezésében, maga a Jobbik pedig egyenesen feljelentést tett, hogy kiderüljön, létezik-e a Soros-terv!

Jelleg

Sutba vágott hagyományok.

Kellemetlen meglepetések érik a látogatót a külföldi magyar éttermekben – a Magyar Nemzet Online összeállítása.

„Csíki Sándor gasztronómiai szakíró szerint ha egy olasz ellátogat Magyarországra, és megkóstolja a carbonarát vagy a bolognai spagettit, lehet, ugyanúgy nem ismer rá hazája ételére, mint ahogy sok esetben mi sem, ha külföldre utazunk. Ennek legékesebb és leggyakoribb példájaként az a fogalmi zavar említhető, mely a pörköltre és a gulyásra, illetve azok felcserélésre jellemző. Az sem megy ritkaságszámba a szakértő szerint, hogy a helyi ízléshez igazítják az ételeinket, melyek élvezeti értéke így gyakran csorbát szenved, de legalábbis elveszíti hagyományos jellegét. Ennek érdekében például sokszor csempésznek ketchupot az ételekbe, és teszik túl paradicsomossá azt, ami nem az.”

A gulyásból még lehet divat, a körözöttes tésztából nem

Ha külföldre megy a magyar, szeret számára többé-kevésbé új, helyi specialitást megkóstolni. Ám adódhatnak olyan helyzetek, amikor mégiscsak valami hazaira fáj a fogunk, ezért felkeressük az ottani magyar éttermet. Az ilyen próbálkozásoknak gyakran kellemetlen meglepetés lehet a vége. Gondolta volna például, hogy a nem is olyan távoli Prágában milyen egyedien készítik a túrós csuszát?

Lélek

Férje szellemébe kapaszkodik.

Halott párja fényképétől kér segítséget Aradszky László özvegye – közli a Lokál.

„Esténként, bármennyire is furcsán hangzik, Laci fényképéhez beszélek, és kérem, adjon erőt nekem és a családunknak a következő időszakhoz. Rettenetesen sokat segít, érzem, hogy valahol itt van velem, és tartja bennem a lelket – mesélte könnyeivel küszködve az özvegy.”

Férje szelleme tartja a lelket Aradszky özvegyében | Lokál

Egyik sírásroham jön a másik után, próbálom lefoglalni magam, de még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy ilyen hirtelen hagyott itt. Sosem beszéltünk a halálról, de nem készültünk rá, a gondolatát is hárítottam. Nem tudok aludni éjszakánként, az utcára sem tudok kimenni, egyszerűen nem vagyok még kész arra, hogy emberek közé menjek.

Lény

Pápai Joci nagylelkűsége.

Már előre minden jegy elkelt, telt ház várta Pápai Jocit a MOM Kulturális központban, ahol az eurovízós hangszerét is átadta a szerencsés nyertesnek – írja a Blikk Online.

„Évek óta tudom, hogy ha egyszer ismert lesz a nevem, akkor ezt az ajándékot egy fontos ügyre szeretném fordítani. Elérkezett a pillanat, és szeretném a bántalmazott gyerekek javára fordítani a kanna árverése során befolyt összeget. Régóta szívügyem a gyerekek sorsa, ők a legtisztább, legvédtelenebb kis lények a bolygón, bízom benne, hogy a Kék vonal alapítványon keresztül segíthetünk a rászorulóknak.”

Fantasztikus koncert: telt ház előtt, személyesen adta át az árverésre bocsátott Eurovíziós hangszert Pápai Joci - fotók

Budapest - Már előre minden jegy elkelt, telt ház várta Pápai Jocit (36) a MOM Kulturális központban, ahol az Eurovízós hangszerét is átadta a szerencsés nyertesnek. - Évek óta tudom, hogy ha egyszer ismert lesz a nevem, akkor ezt az ajándékot egy fontos ügyre szeretném fordítani.

Pólus

A Barca és a függetlenség.

A világ egyik legnépszerűbb futballklubját és futballistáját is komolyan érintheti, ha Katalónia függetlenné válik. Hogyan nézne ki egy Barcelona nélküli spanyol bajnokság – ezt járja körül az Index.

„Ha a spanyol bajnokság egypólusúvá válna, akkor az anyagiakban is megnyilvánulna: nem lennének a legsúlyosabb eurótízmilliókat hozó El Clasicók, azaz Barca-Real-meccsek, az évi százmilliós közvetítési díjak ennek megfelelően csökkennének, és csökkenne az érdeklődés is úgy egészében a spanyol futball iránt. Az eddigi pénznek a töredéke lenne az egészben, vagyis a Barca távozásán/kitiltásán mindenki veszítene, de leginkább a csapat helyi szurkolói. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy Spanyolországnak megérne párszáz millió eurót, hogy legalább egy-két szezonra kitiltsa a Barcát, azaz Katalóniát az országból.”

Kicsinálná-e a Barcát a katalán elszakadás?

Hamarosan kikiálthatja a függetlenségét Katalónia, hogy utána mi lesz, hogyan megy tovább a folyamat politikailag, csak sejteni lehet, de érdemes ránézni a helyzetre sportszempontból is. Mert az elszakadás egyik főszereplője az FC Barcelona, ahol e kettő áll egymással szemben: sport és politika.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43532/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?