Blogolj!

Négy kimenetele lehet az osztrák választásoknak

Szakértők szerint négy koalíciós lehetőség képzelhető el a vasárnapi előrehozott osztrák parlamenti választásokat követően; a felmérések alapján a legvalószínűbb az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) összefogása.

A kutató szerint az első forgatókönyv - amely szinte kizárható -, a jelenlegi nagykoalíció folytatása lenne, de annak éppen azért lett vége, mert a néppártiak "kifaroltak" az Osztrák Szociáldemokrata Párttal (SPÖ) folytatott együttműködésből.

Szintén valószínűtlen, hogy a szociáldemokraták a szabadságpártiakkal álljanak össze - folytatta -, mert rengeteg a témakülönbség a két szervezet között és egy ilyen lépéssel a szociáldemokraták "leírnák magukat" szövetségi szinten.

A harmadik forgatókönyv, amely a legvalószínűbb, a néppárt és a szabadságpárt koalíciója lenne. Jelezte: Sebastian Kurz, az ÖVP vezetője sok témában, a többi között a bevándorlás és a menekültpolitika ügyében is nagyon hasonló célokat fogalmazott meg, mint az FPÖ.

A negyedik pedig, az osztrák és bajor női népviselet színei után "dirndli-koalíciónak" is nevezett összefogás lenne, de ehhez az kellene, hogy a néppárt (amely az eredeti feketéről türkizkékre cserélte a színét) nagyon jó eredményt érjen el, és a Zöldek, valamint a liberális NEOS (rózsaszín) is bejusson a parlamentbe, elérje a 4 százalékos küszöböt.

Forrás: MTI

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43621/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ausztria,Európa,Sebastian Kurz,választás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

2019.11.06. 10:20
A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében …

Ezeket a cikkeket olvastad már?