Blogolj!

Négy kimenetele lehet az osztrák választásoknak

Szakértők szerint négy koalíciós lehetőség képzelhető el a vasárnapi előrehozott osztrák parlamenti választásokat követően; a felmérések alapján a legvalószínűbb az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) összefogása.

A kutató szerint az első forgatókönyv - amely szinte kizárható -, a jelenlegi nagykoalíció folytatása lenne, de annak éppen azért lett vége, mert a néppártiak "kifaroltak" az Osztrák Szociáldemokrata Párttal (SPÖ) folytatott együttműködésből.

Szintén valószínűtlen, hogy a szociáldemokraták a szabadságpártiakkal álljanak össze - folytatta -, mert rengeteg a témakülönbség a két szervezet között és egy ilyen lépéssel a szociáldemokraták "leírnák magukat" szövetségi szinten.

A harmadik forgatókönyv, amely a legvalószínűbb, a néppárt és a szabadságpárt koalíciója lenne. Jelezte: Sebastian Kurz, az ÖVP vezetője sok témában, a többi között a bevándorlás és a menekültpolitika ügyében is nagyon hasonló célokat fogalmazott meg, mint az FPÖ.

A negyedik pedig, az osztrák és bajor női népviselet színei után "dirndli-koalíciónak" is nevezett összefogás lenne, de ehhez az kellene, hogy a néppárt (amely az eredeti feketéről türkizkékre cserélte a színét) nagyon jó eredményt érjen el, és a Zöldek, valamint a liberális NEOS (rózsaszín) is bejusson a parlamentbe, elérje a 4 százalékos küszöböt.

Forrás: MTI

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43621/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Ausztria,Európa,Sebastian Kurz,választás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?