Blogolj!

Már vesztegetés gyanúja miatt is eljárást indítottak Botka ellen

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt - közölte Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője hétfőn a Gyulai Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Majd kifejtette, ő már hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy nem csak hűtlen kezelés, hanem vesztegetés alapos gyanúja miatt is eljárást kellene indítani, ami végül szeptember 25-én meg is történt.

Hozzátette: néhány nappal az eljárás megindítása után Botka László bejelentette visszalépését a miniszterelnök-jelöltségtől. A szocialista politikus “saját korrupciós botrányaiba fulladt bele” – fogalmazott.

Szabó Bálint úgy véli, hogy felesleges hétfőn és szerdán a Gyulai Járásbíróságon meghallgatni a szegedi parkolóbérletek ügyében az érintetteket, Botka Lászlónak kellene vállalnia a felelősséget.

Az ügyvéd elmondta, mivel a szegedi polgármester nem válaszolt érdemben a korábbi ultimátumára, - miszerint le kell mondania a városvezetésről, - hétfőn összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Botka Lászlóval szemben. Azt kérvényezi, hogy a soron következő közgyűlés október végén, november elején olyan módon hívja vissza a polgármestert, hogy kezdeményezze önmaga feloszlatását, így megnyitva az meg az utat az időközi választások kiírásának.

Ezzel párhuzamosan Szeged 18 pontján aláírásgyűjtésbe is kezdenek. Egy erre vonatkozó kérdésére válaszolva elmondta, ez egyfajta népi kezdeményezés, “amelynek nem titkolt célja, hogy az ügy, ha kell, az Országgyűlés elé kerüljön”.

A szegedi parkolóbérletek ügyében indult büntetőperben a vádirat szerint a vádlottak – mások mellett Botka László kabinetfőnöke, általános helyettese és Szeged címzetes főjegyzője – 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Ezzel mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okozva a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43647/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Botka László,eljárás,nyomozás,Szeged,ügyészség,vesztegetés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.20. 04:25
A választási visszaélések robbanása, a főváros cinkos hallgatása, Soros és Timmermans mesterkedése, a svéd integráció kudarca és Emily Ratajkowski brutális villantása szerdai online lapszemlénkben.

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019.11.19. 12:25
A Munkaerőpiaci reformprogrammal már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában tavaly augusztus óta. Ez nagyban …

Már 50 ezer halottja van az Iszlám Államnak

2019.11.19. 09:00
Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van.

Izrael elfogott négy rakétát, amelyet Szíriából indítottak el felé

2019.11.19. 08:35
Az izraeli hadsereg közlése szerint légvédelmük kedd hajnalban négy rakétát is elfogott, amelyeket Szíriából indítottak el az ország felé.

Blogstar kávéház

2019.11.19. 05:00
Budapest keserves illemhelyhelyzete, az ellenzéki áskálódás bukása, a liberális elit uniformizáltsága, az őshonos közösségek forradalma és Kelemen Anna brutális villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.18. 05:15
A háborús bűnök eltussolása, az érdekkoalíció hatalomvágya, a honi balliberálisok magyarellenessége, a karácsony kopogtatása és Csűrös Karola fájdalmas szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.11.17. 17:15
Tovább fokozódik az izgalom és jövő héten is lesz miért játszani, ugyanis most nem vitte el senki a főnyereményt a hatos lottón.

Blogstar kávéház

2019.11.17. 02:05
A Balaton önvédelmi háborúja, Hadházy Ákos károgása, az anarchisták fosztogatása, Bihács forrongása és Kulcsár Edina gender partija vasárnapi online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat az ötöslottón

2019.11.16. 20:10
Ma sem volt szerencséje senkinek, jövő hétre csúszik az esetleges telitalálat az ötöslottón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?