hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapcsolat

Ünnep határokon át.

145 Kárpát-medencei középiskola csaknem nyolcezer diákja utazik legalább egy országhatár átlépésével egy másik magyarlakta területre az október 23-ai rendezvényekre – számol be róla a Hirado.hu.

„Hajnalban például székelyföldi diákok indultak el Budapestre, hogy idén a fővárosban töltsék a nemzeti ünnepet. A Rákóczi Szövetség szervezi a programot. A cél, hogy erősödjön a kapcsolat a különböző országokban élő magyar fiatalok között.”

Csaknem nyolcezer diák utazik határokon keresztül a megemlékezésekre

145 Kárpát-medencei középiskola csaknem nyolcezer diákja utazik legalább egy országhatár átlépésével egy másik magyarlakta területre az október 23-ai rendezvényekre. Hajnalban például székelyföldi diákok indultak el Budapestre, hogy idén a fővárosban töltsék a nemzeti ünnepet. A Rákóczi Szövetség szervezi a programot. A cél, hogy erősödjön a kapcsolat a különböző országokban élő magyar fiatalok között.

Józanság

Apatikusok és fanatikusok.

Az Európai Parlament éves átfogó közvélemény-kutatása szerint egyszerre akarjuk megállítani Brüsszelt, és tartjuk egyre előnyösebbnek európai uniós tagságunkat. Hogy is van ez? – kérdezi a Magyar Nemzet Online.

„Bár politikai fanatikusból nincs hiány idehaza, akadnak azért szép számban olyanok is, akik érthető félelmeik hangoztatása mellett is józanul tudnak ítélkezni, és nem gondolják azt, hogy a Nyugatot, Európát máris temetni kellene. Akik tudnak különbséget tenni a valós kockázatok és a gyűlöletkeltés között. Ezen emberek jelentős része a hazai pártpreferenciákat mérő kutatásokban nem nyilatkozik meg, sokan közölük választani sem mennek el, legalábbis statisztikai alapon ennek így kell lennie. Az apátia okain pedig szintúgy érdemes lenne elgondolkodni. Ne feledjük: ahol sok az apatikus, ott arányaiban több lesz a fanatikus.”

Érdekli a valóság?

Egyszerre akarjuk megállítani Brüsszelt és tartjuk egyre előnyösebbnek európai uniós tagságunkat. Hogy is van ez? Utóbbi megállapítás forrása az Európai Parlament éves átfogó közvélemény-kutatása, amelynek hitelességéhez reményeink szerint nem fér kétség. Legalábbis induljunk most ki ebből, már csak azért is, mert az iménti látszólagos ellentmondást nem is olyan bonyolult feloldani.

Kihívás

Ökológiai katasztrófa fenyeget.

17 évvel a tiszai ciánszennyezés után több tonna mérgező iszap ömlött a nagybozintai derítőből a Lápos folyóba, a nehézfémeket és egyéb mérgező anyagokat tartalmazó víz akár a Szamosba is eljuthat – tudósít a Mandiner.hu.

„Nemrégiben Magyarország felajánlotta, hogy segít megvédeni Románia határait, ha a román hatóságok képtelenek meggátolni, hogy a határain illetéktelenek úgy járjanak át, mint szitán a víz. A környezetvédelmi együttműködésen is elgondolkodhatnánk. Hazánk számára környezetbiztonsági szempontból a román szomszédság legalább annyira nagy kihívás, mint az atomerőművünk.”

Szalma György: Ökológiai katasztrófa fenyeget Erdélyben | Mandiner

A tiszai ciányszennyezés után 17 évvel újabb ökológiai katasztrófa fenyeget Erdélyben. A Máramaros megyei prefektúra beszámolója szerint több tonna mérgező iszap ömlött a nagybozintai derítőből a Lápos folyóba. A nehézfémeket és egyéb mérgező anyagokat tartalmazó víz akár a Szamosba is eljuthat. A jelenlegi eset nem csak a magyarországi érintettség miatt hasonlít kísértetiesen a 2000-es katasztrófára.

Papolás

Békét kötött a világgal.

Ambrus Attila, Pajor Tamás és Peer Krisztián ült le beszélgetni az élet nagy dolgairól, a 24.hu tudósít.

„Én a sorsban hiszek. Büntetlenül semmit nem tehetünk az életben, és azt éreztem, hogy eljött az a pillanat, amikor számot kell adnom, hogy eddig és ne tovább – mondta Ambrus, akinek új könyv és egy akciófilm is érkezik az életéről. Hangsúlyozta, hogy barátok nélkül képtelen lett volna visszailleszkedni a társadalomba 13 év börtön után. Csak nekik köszönheti, hogy most itt ül, mert szerinte a rendszer nincs felkészülve erre a kemény feladatra: sokan úgy papolnak a reintegrációról, hogy nem is ismerik a szó jelentését. Ő például a szabadulása után annyi segítséget kapott, hogy megkapta egy hajléktalanszálló címét.”

A Viszkis megjárta a poklot, de mára megbékélt a világgal

Én nagyon sokat ültem. Nem lehetne esetleg állva interjút adni? - viccelődött Ambrus Attila felütésként, de pillanatok alatt eljutottunk a legkomolyabb témák boncolgatásáig. Ez a kettősség végig megmaradt, így a nézőtéren gyakran megesett, hogy a megrendítő vallomásokat is harsány kacagás szakította meg.

Jelentés

Vegyi támadásokra készülnek.

Európai titkosszolgálatok olyan értesülések birtokába jutottak, hogy az Iszlám Állam mérgező gázokkal megtöltött bombák bevetését tervezi a kontinensen – írja a 888.hu.

„Ami még aggasztóbb az európai szolgálatok számára, hogy a jelentésekben olyan anyagok szerepelnek, amelyek könnyen hozzáférhetőek, előállíthatóak, mint például a hidrogén-szulfid. A terroristák olyan, veszélyes anyagokat is felhasználnának a támadásaikhoz, mint a klórgáz, vagy zárt terek esetén savat is bevetnének. Habár eddig Európában nem volt olyan savtámadás, amely az Iszlám Államhoz köthető, az ilyen típusú támadások száma nagyon elszaporodott, főként az Egyesült Királyságban.”

Mérgező gázt használnának a dzsihadisták Európában

Halálra gázoltak egy férfit Halálra gázolt egy férfit egy furgon, majd elhajtott a helyszínről szombat reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encs és Gibárt közötti úton. A rendőrség a baleset ügyében a lakosság segítségét kéri és szemtanúk jelentkezését várja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?