Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapcsolat

Ünnep határokon át.

145 Kárpát-medencei középiskola csaknem nyolcezer diákja utazik legalább egy országhatár átlépésével egy másik magyarlakta területre az október 23-ai rendezvényekre – számol be róla a Hirado.hu.

„Hajnalban például székelyföldi diákok indultak el Budapestre, hogy idén a fővárosban töltsék a nemzeti ünnepet. A Rákóczi Szövetség szervezi a programot. A cél, hogy erősödjön a kapcsolat a különböző országokban élő magyar fiatalok között.”

Csaknem nyolcezer diák utazik határokon keresztül a megemlékezésekre

145 Kárpát-medencei középiskola csaknem nyolcezer diákja utazik legalább egy országhatár átlépésével egy másik magyarlakta területre az október 23-ai rendezvényekre. Hajnalban például székelyföldi diákok indultak el Budapestre, hogy idén a fővárosban töltsék a nemzeti ünnepet. A Rákóczi Szövetség szervezi a programot. A cél, hogy erősödjön a kapcsolat a különböző országokban élő magyar fiatalok között.

Józanság

Apatikusok és fanatikusok.

Az Európai Parlament éves átfogó közvélemény-kutatása szerint egyszerre akarjuk megállítani Brüsszelt, és tartjuk egyre előnyösebbnek európai uniós tagságunkat. Hogy is van ez? – kérdezi a Magyar Nemzet Online.

„Bár politikai fanatikusból nincs hiány idehaza, akadnak azért szép számban olyanok is, akik érthető félelmeik hangoztatása mellett is józanul tudnak ítélkezni, és nem gondolják azt, hogy a Nyugatot, Európát máris temetni kellene. Akik tudnak különbséget tenni a valós kockázatok és a gyűlöletkeltés között. Ezen emberek jelentős része a hazai pártpreferenciákat mérő kutatásokban nem nyilatkozik meg, sokan közölük választani sem mennek el, legalábbis statisztikai alapon ennek így kell lennie. Az apátia okain pedig szintúgy érdemes lenne elgondolkodni. Ne feledjük: ahol sok az apatikus, ott arányaiban több lesz a fanatikus.”

Érdekli a valóság?

Egyszerre akarjuk megállítani Brüsszelt és tartjuk egyre előnyösebbnek európai uniós tagságunkat. Hogy is van ez? Utóbbi megállapítás forrása az Európai Parlament éves átfogó közvélemény-kutatása, amelynek hitelességéhez reményeink szerint nem fér kétség. Legalábbis induljunk most ki ebből, már csak azért is, mert az iménti látszólagos ellentmondást nem is olyan bonyolult feloldani.

Kihívás

Ökológiai katasztrófa fenyeget.

17 évvel a tiszai ciánszennyezés után több tonna mérgező iszap ömlött a nagybozintai derítőből a Lápos folyóba, a nehézfémeket és egyéb mérgező anyagokat tartalmazó víz akár a Szamosba is eljuthat – tudósít a Mandiner.hu.

„Nemrégiben Magyarország felajánlotta, hogy segít megvédeni Románia határait, ha a román hatóságok képtelenek meggátolni, hogy a határain illetéktelenek úgy járjanak át, mint szitán a víz. A környezetvédelmi együttműködésen is elgondolkodhatnánk. Hazánk számára környezetbiztonsági szempontból a román szomszédság legalább annyira nagy kihívás, mint az atomerőművünk.”

Szalma György: Ökológiai katasztrófa fenyeget Erdélyben | Mandiner

A tiszai ciányszennyezés után 17 évvel újabb ökológiai katasztrófa fenyeget Erdélyben. A Máramaros megyei prefektúra beszámolója szerint több tonna mérgező iszap ömlött a nagybozintai derítőből a Lápos folyóba. A nehézfémeket és egyéb mérgező anyagokat tartalmazó víz akár a Szamosba is eljuthat. A jelenlegi eset nem csak a magyarországi érintettség miatt hasonlít kísértetiesen a 2000-es katasztrófára.

Papolás

Békét kötött a világgal.

Ambrus Attila, Pajor Tamás és Peer Krisztián ült le beszélgetni az élet nagy dolgairól, a 24.hu tudósít.

„Én a sorsban hiszek. Büntetlenül semmit nem tehetünk az életben, és azt éreztem, hogy eljött az a pillanat, amikor számot kell adnom, hogy eddig és ne tovább – mondta Ambrus, akinek új könyv és egy akciófilm is érkezik az életéről. Hangsúlyozta, hogy barátok nélkül képtelen lett volna visszailleszkedni a társadalomba 13 év börtön után. Csak nekik köszönheti, hogy most itt ül, mert szerinte a rendszer nincs felkészülve erre a kemény feladatra: sokan úgy papolnak a reintegrációról, hogy nem is ismerik a szó jelentését. Ő például a szabadulása után annyi segítséget kapott, hogy megkapta egy hajléktalanszálló címét.”

A Viszkis megjárta a poklot, de mára megbékélt a világgal

Én nagyon sokat ültem. Nem lehetne esetleg állva interjút adni? - viccelődött Ambrus Attila felütésként, de pillanatok alatt eljutottunk a legkomolyabb témák boncolgatásáig. Ez a kettősség végig megmaradt, így a nézőtéren gyakran megesett, hogy a megrendítő vallomásokat is harsány kacagás szakította meg.

Jelentés

Vegyi támadásokra készülnek.

Európai titkosszolgálatok olyan értesülések birtokába jutottak, hogy az Iszlám Állam mérgező gázokkal megtöltött bombák bevetését tervezi a kontinensen – írja a 888.hu.

„Ami még aggasztóbb az európai szolgálatok számára, hogy a jelentésekben olyan anyagok szerepelnek, amelyek könnyen hozzáférhetőek, előállíthatóak, mint például a hidrogén-szulfid. A terroristák olyan, veszélyes anyagokat is felhasználnának a támadásaikhoz, mint a klórgáz, vagy zárt terek esetén savat is bevetnének. Habár eddig Európában nem volt olyan savtámadás, amely az Iszlám Államhoz köthető, az ilyen típusú támadások száma nagyon elszaporodott, főként az Egyesült Királyságban.”

Mérgező gázt használnának a dzsihadisták Európában

Halálra gázoltak egy férfit Halálra gázolt egy férfit egy furgon, majd elhajtott a helyszínről szombat reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encs és Gibárt közötti úton. A rendőrség a baleset ügyében a lakosság segítségét kéri és szemtanúk jelentkezését várja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/43919/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?