Blogolj!

Blogstar kávéház

Kivándorlás

Száguldó Szlovákia.

Több mint harmincezer forinttal lesz jövőre magasabb a minimálbér Szlovákiában, mint Magyarországon, északi szomszédunk tehát faképnél hagy bennünket – mutatja be a Magyar Nemzet Online.

„Az elemző szerint mivel a szlovák életszínvonal és az ottani átlagkeresetek magasabbak a magyarországinál, arányaiban sokkal kevesebben vándoroltak ki. – Sőt, északi szomszédunk egyfajta befogadó országként viselkedik a régióban, sok magyar is Szlovákiában vállalt munkát – tette hozzá Virovácz Péter. Nagy kérdés ugyanakkor, hogyan tudják a vállalatok kigazdálkodni a minimálbér-emeléssel kapcsolatos pluszköltségeket, bár kétség sem férhet hozzá, könnyebben, mint a hazai vállalkozások.”

Bérek: elhúzott mellettünk Szlovákia

Több mint harmincezer forinttal lesz jövőre magasabb a minimálbér Szlovákiában, mint Magyarországon, miután a pozsonyi kabinet úgy döntött, hogy bruttó 480 euróra emeli. Ezzel a legalacsonyabb nettó bérek északi szomszédunknál 124 ezer forintra nőnek, míg hazánkban 92 ezer forint lesz a 2018-tól érvényes minimálbér.

Rovás

Szocialista szalámi.

A Demokratikus Koalíció tovább dolgozik a szocialisták „ledarálásán” – elemez a Magyar Hírlapban Kiszelly Zoltán politológus.

„A múlt héten Gyurcsány Ferenc adott kosarat nekik, mondván, se közös listát, se közös miniszterelnök-jelöltet nem akar. Folytatódik az MSZP leszalámizása – fogalmazott a szakértő, aki szerint a bukott kormányfő az egységes baloldal vezetője akar lenni, jelenleg ezen dolgozik. Kiszelly szerint ugyanakkor a balos ellenzéki térfélről összességében elmondható: mindenki önállóan készül, miközben meg akar egyezni. Szakpolitikáról, programról továbbra sem beszélnek, csupán arról, hogy kormányváltást akarnak, ám az eszközük ehhez nincs meg. Ráadásul csak egymás rovására tudnak erősödni a különböző pártok – erősítette meg.”

Kiszelly: Ragadós a magyar példa

Simicska Lajos miatt hiteltelen a korrupcióellenes kiállás, míg a migránskérdésben saját táborukkal mentek szembe Vona Gáborék - mondta a Jobbikról lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. Kitért arra is, hogy a baloldalon folytatódik az MSZP leszalámizása.

Kényszer

Muszlim Budapest.

10 ezer muszlim él a magyar fővárosban – az Index riportja szerint a Sétaműhely és a Magyarországi Muszlimok Egyházának közös városi sétája többek között a terrorizmusparával csúcsra járatott gyanakvást is próbálja oldani.

„Nem bánjuk persze, ha többen vagyunk, de mi nem akarunk téríteni. A Koránban van egy szúra arról, hogy nincs kényszer a vallásban. Különben meg nem is akar senki hozzánk jönni, mindenki Németországba meg Svédországba menne azok közül, akik az elmúlt két évben nekiindultak – ezt már Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke mondja.”

10 ezer muszlim él Budapesten, nem akarnak téríteni

Az ott a sarokban a szószék, arabul minbár. Könnyű megjegyezni, olyan mint a minibár - mondja a derékig érő hajú raszta muszlim lány/nő/anya/irodalmár, katolikus nagykátai származék, és már töltik is ki nekünk a forró teát a Bartók Béla úti mecsetben a datolya mellé, azt eszegetjük, amíg a böjti szabályokba kapunk bevezetést.

Megsemmisítés

Atomfegyverkezési verseny.

Oroszország és az Egyesült Államok képtelen abbahagyni a rivalizálást, a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás – így a Hirado.hu.

„Kis-Benedek József szerint meg kellene újítani az atomcsend egyezményt meg kell újítani, azonban valószínűleg Korea és Izrael is ki fogja magát húzni alóla. Habár az atomfejek 90 százaléka a két nagyhatalom kezében van, a szerződés lejár a jövő év elején, és a szakértő szerint az oroszok és az amerikaiak nincsenek olyan viszonyban, hogy meg tudjanak egyezni. Hozzáfűzte: nemhogy ebben, hanem ennél kisebb kérdésekben sem találják a kompromisszumot, és egy egymás kölcsönös megsemmisítéséről egyik fél sem akar lemondani.”

Atomfegyverkezési verseny indult Oroszország és az Egyesült Államok között

Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás - mondta biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. A világban jelenleg mintegy 15 ezer atomfej van, és ezek 90 százaléka ennek a két országnak a birtokában van, hangsúlyozta a szakértő.

Üzenet

Dagad a szexbotrány.

Úgy tűnik, a kedélyek egyáltalán nem csillapodnak, Sárosdi Lilla nem lélegezhetett fel azután sem, hogy Marton László végre beismerte tettét és bocsánatot kért – állítja a Lokál.

„Egészen elképesztő üzeneteket kapok. A minap épp egy ilyet: Te sátánista büdös k.rva! Te is meg a férjed is, hogy dögölnétek már meg! Vagy akár olyat, amelyben számon kérik, hogy hogy merem bemocskolni Marton nevét. Te moslék, okádék k.rva, nem sz.ptál még eleget, az a bajod? Van pofád egy ilyen szakembert meghurcolni, mert épp olyan kedved van? – idézett néhány megdöbbentő privát üzenetet Lilla.”

Nem csitul a botrány: fenyegetik Sárosdi Lillát | Lokál

Úgy tűnik, a kedélyek egyáltalán nem csillapodnak, Sárosdi Lilla nem lélegezhetett fel azután sem, hogy Marton László végre beismerte tettét és bocsánatot kért. Sokak szerint ezt is csak Lilla kényszerítette ki a neves rendezőből, ahogy szerintük arról is a színésznő tehet, hogy a Vígszínház levette repertoárjáról a Vadkacsát.

Hitelesség

Szexfüggő sztárok.

Az ismert csillagok közt is vannak, akik képtelenek lemondani a szexről, sokaknak a házassága is ráment a szexfüggőségre, a kalandok hajkurászására – az Origo megmutatja, kik azok a hírességek, akik nem bírják kontrollálni vágyaikat.

„Az asszony állítólag ultimátumot adott Duchovnynak, hogy azonnal kezdjen el egy terápiát, különben elhagyja. A színész többször hangoztatta a nyilvánosság előtt, hogy nem volt szó megcsalásról, szenvedélybetegsége kimerült az internetespornó-függésben, ez azonban vélhetően nem volt igaz, ugyanis a válás mellett döntöttek. Érdekesség, hogy a színész a Kaliforgia című sorozatban épp egy ilyen hedonista, szexmániás (és amúgy piás, drogos) karaktert alakított éveken át, meggyőző hitelességgel.”

Sztárok, akik nem bírtak leállni a szexszel

A sztárok közt is vannak, akik képtelenek lemondani a szexről, sokaknak a házassága is ráment a szexfüggőségre, a kalandok hajkurászására. De mi is ez a függőség pontosan, mik a tünetei, hogy kezelik, és kik azok a hírességek, akik nem bírják kontrollálni vágyaikat? Mostanában több, szexuális zaklatással kapcsolatos ügyről lehet olvasni itthon és külföldön egyaránt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44190/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?