Blogolj!

Blogstar kávéház

Eszme

Protestáns legendák.

A reformáció folyamatát szokás úgy jellemezni, hogy az egyház újabb szakadását, a vallási egység felbomlását eredményezte – olvasható a Magyar Nemzet Online ünnepi cikkében.

„Azon túl, hogy a Jézus-hívők egysége soha nem valósult meg, érdemes megjegyezni, hogy mire a protestáns felekezetek szervezetei és tantételei kialakultak, a katolikus egyház is megújult, és annak ellenére, hogy elveszítette európai hívei harmadát, megerősödött. Akkoriban nyert sajátos értelmet a 'kereszténység' kifejezés, mint az egymástól élesen elkülönülő, Krisztust követő felekezetek közös elnevezése. Azokban az időkben született meg Európának mint kulturális egységnek az eszméje is."

Protestáns legendák

Ötszáz éve, 1517 mindenszentek vigíliáján (október 31-én) Luther Márton, a Szent Ágoston-rendi remeték közé tartozó jámbor szerzetes kiszögezte 95 tételben megfogalmazott vitairatát a wittenbergi vártemplom (kastélykápolna) kapujára. 1667-ben II. János György szász választófejedelem elrendelte, hogy a reformáció születésének ünnepét ezen a napon és erre a cselekedetre emlékezve üljék meg az országában.

Túlkínálat

Balázs pávatánca.

A volt külügyminiszter nem lenn az MSZP kormányfőjelöltje – számol be róla a 24.hu.

"Közölte is, csak az ellenzéki összefogásnak lenne jelöltje, nem egy-két pártnak. Miniszteri posztot is vállalna. Balázs már egy hete is arról beszélt az ATV-n, miután megszellőztette egy blog a nevét, hogy 'túlkínálat' van kormányfőjelöltekből az ellenzékben, ő pedig nem akarna egy újabb név lenni, az MSZP-DK közös jelöltje.”

Aknára lépett az MSZP, Balázs Péter nem lenne a kormányfőjelöltjük

A volt külügyminiszter csak az ellenzék közös jelöltje lenne. A szocik állítják, megkeresték őt ezzel, de Balázs cáfolta ezt. Fura pofonba szaladt bele a 10 százalék körül stagnáló MSZP hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Tóth Bertalan frakcióvezető kijelentette, hogy a szocialisták el tudnák képzelni a múlt héten már többször emlegetett Balázs Pétert kormányfőjelöltnek.

Tülekedés

Szocialista porta.

Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója és az újabb történelmi mélypontra jutott (a legfrissebb kutatás szerint már a parlamenti küszöb is kezd túl magasan lenni) szocialisták újra toborzásba fogtak – véli a Magyar Hírlap Online.

„A súlyos csomagjáról elhíresült Bokros Lajos statisztikailag mérhetetlen pártjával már felsorakozott az általa az ellenzék vezető erejévé előléptetett DK mellé, az éppen csak mérhető Liberálisok pedig ott 'tülekednek' az MSZP portája előtt. Az embernek Móricz Zsigmond Hét krajcárja jut az eszébe: Ekkor (Móricz édesanyja) egy pillanatra megállt, aztán nagyot, nagyot kacagott. Jókor van együtt a pénz, hiszen ma már nem moshatok. Setét van, oszt lámpaolajam sincs.”

Setét van, oszt lámpaolajam sincs

Álláspont. Fontos üzenetet hordozott az idén október 23-a. Hiller Istvántól, a szocialisták választmányi elnökétől tudtuk ezt meg Az MSZP ugyanis megannyi interpretáció után, amelynek sorában volt már bérmálkozós szónoklat is Nagy Imréhez, végre rátalált az igazira: „Bátor fiatalok forradalma volt 1956, ez az MSZP álláspontja, véleménye a forradalomról" - jelentette ki.

Névválasztás

Veszélyes jövő.

A 21. század végére Afrika lakossága eléri a négymilliárdot, ami tovább eszkalálhatja a tömeges bevándorlás okozta krízishelyzetet – fogalmaz a Hirado.hu.

„A múlt héten az Egyesült Királyság statisztikai hivatala bejelentette, hogy ebben az évben újszülött fiúk között a Muhammad volt az egyik legnépszerűbb név, és messze a legnépszerűbb, ha különböző írásmódokat mind figyelembe vesszük. Ugyanez igaz Hollandia négy legnagyobb városában. Norvégia fővárosában, Oslóban a Mohammed nemcsak az újszülött fiúk, hanem a férfiak körében is a legnépszerűbb név, ami sokkal többet mond az országok demográfiai helyzetéről, mint a névválasztási tendenciáiról.”

Európa jövője a növekvő népességű országoktól függ

A 21. század végére Afrika lakossága eléri a négymilliárdot, ami tovább eszkalálhatja a tömeges bevándorlás okozta krízishelyzetet. Az ENSZ jelentése szerint Európa összesen százmillió embert „veszíthet el" a következő század beköszöntéig, így várhatóan a növekvő népességű államok döntenek arról, hogy Európát milyen kontinenssé változtatják a következő században.

Gondolat

Meleg helyzet.

Miközben a Jobbik a melegektől is várja a szavazatokat a jövő évi választáson, a párt az utóbbi években folyamatosan alázta, sértegette a homoszexuálisokat – idézi fel az Origo.

„Jobbikos politikusok emellett többször is kijelentették, hogy betiltanák a Pride-ot. A témával kapcsolatban Dúró Dóra 2011-ben például 'külföldi homokosokról' és 'deviáns magamutogatókról' beszélt a parlamentben, akik 'kutyával fajtalankodást imitálnak' szerinte a melegfelvonuláson. Utóbbi gondolatok ma sem állnak távol Dúró Dórától.”

Megalázta a melegeket a Jobbik | Lokál

Sokan talán elfelejtik, de a Jobbik 2012-ben egy törvényjavaslatot is benyújtott a parlamentben, amely szerint börtönnel kellene sújtani a melegeket. Ebben „szexuális magatartászavarnak", illetve „fajtalanságnak" nevezték a homoszexuális kapcsolatot. A jelenleg is a párt szóvivőjeként dolgozó Mirkózcky Ádám javaslata szerint azokat sújtották volna börtönnel, akik „népszerűsítik" a meleg kapcsolatokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44227/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?