Blogolj!

Terrortámadás New Yorkban

Egy autós hajtott biciklisek közé kedden, helyi idő szerint délután három óra körül New Yorkban.

A New York-i rendőrség megerősítette, hogy 8 halott és 11 sérült van. Az esetet a hatóságok terrortámadásként kezelik. Az elkövetőt a rendőrök meglőtték és kórházba szállították. 2001. szeptember 11. óta ez az első terrortámadás New Yorkban.

A videó közvetlenül a baleset után készült, látni, hogy a sérültek a földön fekszenek. 

Bill de Blasio, New York polgármestere fokozott óvatosságra figyelmeztetett, főleg azért. A támadóról egyelőre annyit tudni, hogy egy üzbég származású huszonkilenc éves férfiról van szó.

A férfi a szemtanúk szerint először egy autóval a biciklisek közé hajtott, több embert elgázolt, majd továbbhajtott és egy iskolabuszba csapódott. Ekkor az elkövető kiszállt a kocsiból és egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott, majd egy rendőr ekkor lőtte meg.

Információk szerint a támadó magányos elkövető volt. Sayfullah Saipov 2010-ben érkezett Amerikába, New Jersey államban, Petersonban élt, ahol a helyi muszlim közösség tagja és a helyi mecset rendszeres látogatója volt. A mecset 2006 óta - a muzulmán közösségeket megfigyelő kormányzati program keretében - már a rendőrség célkeresztjébe került, ám 2014-ben a megfigyelési programot felfüggesztették. 

Videón látható a rendőrségi beavatkozás.

Később kiderült, hogy egy paintball puska volt nála, amivel valószínűleg el akarta érni, hogy lelőjék. A férfit ezután kórházba szállították és őrizetbe vették.

Trump: "Elég volt!"

Donald Trump Twitteren reagált a támadásra: "Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket!"

Donald Trump kedden a késő esti órákban újabb Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. 

Utoljára 2006-ban volt gázolásos támadás az Egyesült Államokban, akkor kilenc sérült volt, de nem halt meg senki.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44251/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gázolás,lövöldözés,New York,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2017-11-01 20:03:51
Az eseménnyel kapcsolatban olvasható:
"A politikai korrektség remek dolog, de nem ebben az esetben "

Vegyük már észre, hogy a leg inkorrektebb narratívát hogyan adja el a liberális média "korrekt" jelzővel. A legalantasabb, legordasabb aljasságokra süti rá a liberális meg baloldali média a "korrektség" jelzőt, és ettől kezdve még a jobboldal is korrektként idézi, annak az ódiumnak a vállalásával, hogy a jobboldalt titulálja inkorrekt politikával az olvasó.

Ez hiba.
Ezen túl kell lépni, és részletes alapos, kimerítő elemzésekkel rá kell mutatni a tisztességtelen, inkorrekt liberális meg baloldali politikai közbeszédre.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nevezzük nevükön a tényeket!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.06.26. 04:30
Aggasztó vallási diszkriminációk, a zöld őrület vallása, a baloldali értelmiség pánikja, Tarlós István rátermettsége és Szandi légtornája szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.25. 05:05
Az előválasztás rekordjai, az ellenzék roncsderbije, Tarlós István hasítása, Nagypál Krisztina természetes szépsége és Lady Gaga meglepetése keddi online lapszemlénkben.

Szerdától drágábban tankolhatunk

2019.06.24. 14:05
Az utóbbi hetekben "megszokott" csökkenés után most drágulásra számíthatunk a kutakon, ugyanis a Mol 3 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn …

Blogstar kávéház

2019.06.24. 04:30
Az előválasztás szabadfogású birkózása, a nemzetietlen ellenállás derékhada, Románia kettős mércéje, megkoronázott szépségek és Kiss Ramóna boldogító igenje hétfői online lapszemlénkben.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

Kisebb földrengés volt Heves megyében

2019.06.23. 19:00
Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében vasárnap délután.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.23. 16:50
Ma senkinek nem volt szerencséje, nem volt telitalálat a hatos lottón, ötösökből viszont akadt bőven.

Kánikula váltja a viharos időjárást

2019.06.23. 14:50
Kellett ez a kis szusszanás, már ami a lehűlést és az esőt illeti, ám nem sokáig fog ez tartani, jövő héttől újabb hőségre lehet számítani.

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

2019.06.23. 08:30
Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?