Blogolj!

Terrortámadás New Yorkban

Egy autós hajtott biciklisek közé kedden, helyi idő szerint délután három óra körül New Yorkban.

A New York-i rendőrség megerősítette, hogy 8 halott és 11 sérült van. Az esetet a hatóságok terrortámadásként kezelik. Az elkövetőt a rendőrök meglőtték és kórházba szállították. 2001. szeptember 11. óta ez az első terrortámadás New Yorkban.

A videó közvetlenül a baleset után készült, látni, hogy a sérültek a földön fekszenek. 

Bill de Blasio, New York polgármestere fokozott óvatosságra figyelmeztetett, főleg azért. A támadóról egyelőre annyit tudni, hogy egy üzbég származású huszonkilenc éves férfiról van szó.

A férfi a szemtanúk szerint először egy autóval a biciklisek közé hajtott, több embert elgázolt, majd továbbhajtott és egy iskolabuszba csapódott. Ekkor az elkövető kiszállt a kocsiból és egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott, majd egy rendőr ekkor lőtte meg.

Információk szerint a támadó magányos elkövető volt. Sayfullah Saipov 2010-ben érkezett Amerikába, New Jersey államban, Petersonban élt, ahol a helyi muszlim közösség tagja és a helyi mecset rendszeres látogatója volt. A mecset 2006 óta - a muzulmán közösségeket megfigyelő kormányzati program keretében - már a rendőrség célkeresztjébe került, ám 2014-ben a megfigyelési programot felfüggesztették. 

Videón látható a rendőrségi beavatkozás.

Később kiderült, hogy egy paintball puska volt nála, amivel valószínűleg el akarta érni, hogy lelőjék. A férfit ezután kórházba szállították és őrizetbe vették.

Trump: "Elég volt!"

Donald Trump Twitteren reagált a támadásra: "Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket!"

Donald Trump kedden a késő esti órákban újabb Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. 

Utoljára 2006-ban volt gázolásos támadás az Egyesült Államokban, akkor kilenc sérült volt, de nem halt meg senki.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44251/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gázolás,lövöldözés,New York,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2017-11-01 20:03:51
Az eseménnyel kapcsolatban olvasható:
"A politikai korrektség remek dolog, de nem ebben az esetben "

Vegyük már észre, hogy a leg inkorrektebb narratívát hogyan adja el a liberális média "korrekt" jelzővel. A legalantasabb, legordasabb aljasságokra süti rá a liberális meg baloldali média a "korrektség" jelzőt, és ettől kezdve még a jobboldal is korrektként idézi, annak az ódiumnak a vállalásával, hogy a jobboldalt titulálja inkorrekt politikával az olvasó.

Ez hiba.
Ezen túl kell lépni, és részletes alapos, kimerítő elemzésekkel rá kell mutatni a tisztességtelen, inkorrekt liberális meg baloldali politikai közbeszédre.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nevezzük nevükön a tényeket!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Elkezdődött a nyári pihenő a Budapesti Operettszínházban

2020.07.01. 14:00
Bár a színház szűk két hónapra bezárta kapuit, ez korántsem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk.

Blogstar kávéház

2020.07.01. 05:15
Az Európai Unió határnyitása, a baloldal hírhamisítási botrányai, az álcivilek lelepleződése, a globális közösségi média cenzúrája és Puskás Peti pálfordulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.30. 04:35
Orbán Viktor oktatása, Karácsony Gergely meghátrálása, a korrupció kiszűrése, a Sargentini-jelentés hazugsága és Bodrogi Gyula várva várt visszatérése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.29. 05:20
A magyar orvosok menekülése, a szolnoki baloldal széthullása, a Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjárata, Bécs isztambulosodása és Hunyadi Donatella egzotikus szépsége hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?