Blogolj!

Terrortámadás New Yorkban

Egy autós hajtott biciklisek közé kedden, helyi idő szerint délután három óra körül New Yorkban.

A New York-i rendőrség megerősítette, hogy 8 halott és 11 sérült van. Az esetet a hatóságok terrortámadásként kezelik. Az elkövetőt a rendőrök meglőtték és kórházba szállították. 2001. szeptember 11. óta ez az első terrortámadás New Yorkban.

A videó közvetlenül a baleset után készült, látni, hogy a sérültek a földön fekszenek. 

Bill de Blasio, New York polgármestere fokozott óvatosságra figyelmeztetett, főleg azért. A támadóról egyelőre annyit tudni, hogy egy üzbég származású huszonkilenc éves férfiról van szó.

A férfi a szemtanúk szerint először egy autóval a biciklisek közé hajtott, több embert elgázolt, majd továbbhajtott és egy iskolabuszba csapódott. Ekkor az elkövető kiszállt a kocsiból és egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott, majd egy rendőr ekkor lőtte meg.

Információk szerint a támadó magányos elkövető volt. Sayfullah Saipov 2010-ben érkezett Amerikába, New Jersey államban, Petersonban élt, ahol a helyi muszlim közösség tagja és a helyi mecset rendszeres látogatója volt. A mecset 2006 óta - a muzulmán közösségeket megfigyelő kormányzati program keretében - már a rendőrség célkeresztjébe került, ám 2014-ben a megfigyelési programot felfüggesztették. 

Videón látható a rendőrségi beavatkozás.

Később kiderült, hogy egy paintball puska volt nála, amivel valószínűleg el akarta érni, hogy lelőjék. A férfit ezután kórházba szállították és őrizetbe vették.

Trump: "Elég volt!"

Donald Trump Twitteren reagált a támadásra: "Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket!"

Donald Trump kedden a késő esti órákban újabb Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. 

Utoljára 2006-ban volt gázolásos támadás az Egyesült Államokban, akkor kilenc sérült volt, de nem halt meg senki.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44251/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gázolás,lövöldözés,New York,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2017-11-01 20:03:51
Az eseménnyel kapcsolatban olvasható:
"A politikai korrektség remek dolog, de nem ebben az esetben "

Vegyük már észre, hogy a leg inkorrektebb narratívát hogyan adja el a liberális média "korrekt" jelzővel. A legalantasabb, legordasabb aljasságokra süti rá a liberális meg baloldali média a "korrektség" jelzőt, és ettől kezdve még a jobboldal is korrektként idézi, annak az ódiumnak a vállalásával, hogy a jobboldalt titulálja inkorrekt politikával az olvasó.

Ez hiba.
Ezen túl kell lépni, és részletes alapos, kimerítő elemzésekkel rá kell mutatni a tisztességtelen, inkorrekt liberális meg baloldali politikai közbeszédre.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nevezzük nevükön a tényeket!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.07. 01:55
Ángyán József veszprémi borítása, az MSZP beismert hazugsága, a győri késelés pszichológiája, Kisó durva csattanásai és Hódi Pamela habos-babos esküvője szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.06. 05:20
Horváth Csaba trükkös garázsadója, a brit választás kiszámíthatatlansága, Franciaország lebénulása, az Európai Unió válsága és Palvin Barbi őrjítő idomai pénteki online lapszemlénkben.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Blogstar kávéház

2019.12.05. 02:55
A Nemzeti Kulturális Alap kivégzése, Gothár Péter bújtatása, Niedermüller Péter könyörgése, Gyurcsány Ferenc keresztapasága és Hosszú Katinka kálváriája csütörtöki online lapszemlénkben.

Egy majdnem száz méter hosszú szerelvény vonul át a fél országon

2019.12.04. 15:25
A 95 méter hosszú és 309 tonnás szerelvény szerda éjjeltől péntek hajnalig vonul végig Győr mellől Tiszaújvárosba. Lezárásokra kell számítani.

Blogstar kávéház

2019.12.04. 04:20
A NATO belháborúja, a Soros-blog hisztériája, a bunda büntetése, a transzgenderizmus gondolatrendőrsége és Voksán Virág anyai ajándéka szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.03. 05:10
Karácsony behavazódása, a Médiatanács fideszes megszállása, a Momentum elbaltázott taktikázása, a nemi identitás listázása és Szabó Zsófi anyai lelkiismeret-furdalása keddi online lapszemlénkben.

Tovább folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában

2019.12.02. 20:20
Olyan elkeserítő hírekről számolt be Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, miszerint folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában, a legszerényebb …

Blogstar kávéház

2019.12.01. 22:00
Brüsszel durva példastatuálása, a bevándorlók beözönlése, Európa kincses felelőssége, Izrael drónrobbanása és Bocskor Bíborka adventi áldása online lapszemlénkben.

Szakadékba zuhant egy busz Tunéziában, legalább 22-en meghaltak

2019.12.01. 18:55
A tunéziai hatóságok vasárnapi közlése szerint szakadékba zuhant egy turistabusz, a balesetben legkevesebb 22 ember életét vesztette és 21-en pedig megsérültek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?