Blogolj!

Terrortámadás New Yorkban

Egy autós hajtott biciklisek közé kedden, helyi idő szerint délután három óra körül New Yorkban.

A New York-i rendőrség megerősítette, hogy 8 halott és 11 sérült van. Az esetet a hatóságok terrortámadásként kezelik. Az elkövetőt a rendőrök meglőtték és kórházba szállították. 2001. szeptember 11. óta ez az első terrortámadás New Yorkban.

A videó közvetlenül a baleset után készült, látni, hogy a sérültek a földön fekszenek. 

Bill de Blasio, New York polgármestere fokozott óvatosságra figyelmeztetett, főleg azért. A támadóról egyelőre annyit tudni, hogy egy üzbég származású huszonkilenc éves férfiról van szó.

A férfi a szemtanúk szerint először egy autóval a biciklisek közé hajtott, több embert elgázolt, majd továbbhajtott és egy iskolabuszba csapódott. Ekkor az elkövető kiszállt a kocsiból és egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott, majd egy rendőr ekkor lőtte meg.

Információk szerint a támadó magányos elkövető volt. Sayfullah Saipov 2010-ben érkezett Amerikába, New Jersey államban, Petersonban élt, ahol a helyi muszlim közösség tagja és a helyi mecset rendszeres látogatója volt. A mecset 2006 óta - a muzulmán közösségeket megfigyelő kormányzati program keretében - már a rendőrség célkeresztjébe került, ám 2014-ben a megfigyelési programot felfüggesztették. 

Videón látható a rendőrségi beavatkozás.

Később kiderült, hogy egy paintball puska volt nála, amivel valószínűleg el akarta érni, hogy lelőjék. A férfit ezután kórházba szállították és őrizetbe vették.

Trump: "Elég volt!"

Donald Trump Twitteren reagált a támadásra: "Nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen, vagy belépjen az országunkba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőztük őket!"

Donald Trump kedden a késő esti órákban újabb Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. 

Utoljára 2006-ban volt gázolásos támadás az Egyesült Államokban, akkor kilenc sérült volt, de nem halt meg senki.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44251/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gázolás,lövöldözés,New York,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Apáczai 2017-11-01 20:03:51
Az eseménnyel kapcsolatban olvasható:
"A politikai korrektség remek dolog, de nem ebben az esetben "

Vegyük már észre, hogy a leg inkorrektebb narratívát hogyan adja el a liberális média "korrekt" jelzővel. A legalantasabb, legordasabb aljasságokra süti rá a liberális meg baloldali média a "korrektség" jelzőt, és ettől kezdve még a jobboldal is korrektként idézi, annak az ódiumnak a vállalásával, hogy a jobboldalt titulálja inkorrekt politikával az olvasó.

Ez hiba.
Ezen túl kell lépni, és részletes alapos, kimerítő elemzésekkel rá kell mutatni a tisztességtelen, inkorrekt liberális meg baloldali politikai közbeszédre.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, és nevezzük nevükön a tényeket!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.17. 05:15
Orbán és Merkel közeledése, az MSZP és a DK összeolvadása, az ellenzék cicaharca, a mágneses mező drámai vándorlása és Vajna Tímea spirituális kapaszkodója szombati online lapszemlénkben.

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Blogstar kávéház

2019.08.16. 05:10
A mentősök morgolódása, az ellenzék pozícióharcai, Salvini szabadságharca, Napóleon páratlan zsenialitása és Radics Gigi feszes popsija pénteki online lapszemlénkben.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Blogstar kávéház

2019.08.15. 05:20
A magyarok felelőtlen száguldozása, Márki-Zay dermesztő hazugságai, az előválasztás elmérgesedése, Németország kettéosztottsága és Halle Berry melltartóellenessége csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.14. 05:15
A honvédség gránátgate-je, Gyurcsány riogatása, az ellenzék zsaroló hadjáratai, a migránsok integrációjának bukása és Demcsák Zsuzsa csipkelődése szerdai online lapszemlénkben.

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13. 16:45
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó …

Jövő héten kezdődik a Szentendrei út felújítása

2019.08.13. 16:20
Készüljön fel mindenki, ugyanis jövő szerdán kezdődnek meg a Szentendrei út felújítási munkálatai a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca között.

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney-ben

2019.08.13. 08:05
A támadó több embert is meg akart késelni, de a járókelők hamar ártalmatlanították, majd a rendőrök őrizetbe is vették.

Már többszáz repülőjáratot töröltek Hongkongban a tüntetések miatt

2019.08.13. 06:50
Több mint háromszáz járatot törölt a hongkongi nemzetközi repülőtér vezetése helyi idő szerint kedden reggel, miután a légikikötőben ötödik …

Ezeket a cikkeket olvastad már?