Blogolj!

Kisöpri Botka alól a trónust a VIP-parkolóbotrány?

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultakat is képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője annak kapcsán kezdeményezte a szegedi szocialista polgármester visszahívását, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés alapos gyanúja miatt eljárást indított vezető beosztású hivatalos személyek ellen. A jogi bizottság lepattintotta, de nem adja fel!

Elmenekült Szabó Bálint jogász elől hétfőn a szegedi közgyűlés baloldali többségű jogi bizottsága. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szocialisták bukott miniszterelnök-jelöltje, Botka László szegedi polgármester városvezetői tisztségéből történő azonnali visszahívását kezdeményezte. A szegedi önkormányzathoz benyújtott indítványában arra hivatkozott, hogy Botka elveszítette a közbizalmat, miután a VIP-parkolóügyben szeptember 25-én a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés alapos gyanúja miatt eljárást indított vezető beosztású hivatalos személyek ellen, és az ügyben felmerülhet a polgármester érintettsége is.

A jogász még korábban, október 16-án a szegedi parkolóbotrányt tárgyaló Gyulai Járásbíróság előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: alapos lehet a gyanú, hogy Botka László és társai különböző hivatalos személyeket hivatalos minőségükben megvesztegettek ingyenes parkolóbérletekkel, ezzel olyan jogtalan előnyhöz juttatták magukat és másokat, melyek miatt indokolt volt megindítani ezt az eljárást. Úgy vélte, nagyrészt ez vezetett oda, hogy – a Szabó szavaival élve – „saját korrupciós ügyeibe belefulladt” Botka váratlan gyorsasággal menekült el október 2-án a szocialisták miniszterelnök-jelölti posztjáról.

A Szeviép-károsultakat is képviselő cég ügyvezetője mostani beadványában emlékeztetett, a Botka által összehívott, és sokszor általa is irányított vezetői értekezleteken éveken át százas nagyságrendben osztogattak jogszabályi felhatalmazás nélkül ingyenes parkolóbérleteket mások mellett Botka feleségének és titkárnőjének, az MSZP makói illetőségű megyei elnökhelyettesének, de a megyei és a városi rendőrség vezetője egyaránt kapott ebből a juttatásból. A helyi önkormányzatokról szóló 2011-es törvény pedig kimondja: az önkormányzati képviselő nem folytathat olyan tevékenységet, amely a feladatainak ellátásához szükséges közbizalmat megingathatja. Az indítványban megjegyzi, a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat eljárást, indított nyomozást, és

az ügyben több rendőri vezető, valamint maga a polgármester is érintett lehet, ami bőséggel elegendő a közbizalom megingatásához.

Szabó Bálint hiába adta át hétfőn személyesen is indítványát a jogi bizottságnak, és kérte, mivel „az ügy rendkívül súlyos, a döntés pedig közérdekből nem tűr halasztást, a bizottság mai, a közgyűlés pedig pénteki ülésén állapítsa meg Botka László polgármester összeférhetetlenségét”, erre nem került sor. Binszki József DK-s elnök ugyanis átvezényelte a testületet egy másik terembe, miközben biztonsági őröket hívtak a jogászra, s kivezették a városházáról, indítványát pedig nem voltak hajlandóak megtárgyalni.

Szabó Bálint (balra) szót kért, a balos politikusok megfutamodtak...

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője szerint elképesztő és felháborító, hogy egy ilyen beadványt érdemi vizsgálat nélkül próbál meg lesöpörni az asztalról egy szakbizottság, melynek az lenne a feladata, hogy a közgyűlés elé terjessze az anyagot. A Blogstar megkeresésére elmondta:

a bizalmatlansági, összeférhetetlenségi indítvánnyal a szegedi közgyűlésnek törvényességi kötelezettsége 30 napon belül foglalkozni. Amennyiben ezt most pénteken nem teszi meg, akkor kénytelenek lesznek rendkívüli ülést összehívni ez ügyben. Azt ígérte, erre pénteken a városházán személyesen is felhívja a képviselők figyelmét, tehát ott lesz a helyszínen.

Úgyhogy Botka László egyrészt ismét izzadhat, másrészt készülhetnek a biztonsági őrök, mert az elmúlt hónapok történései alapján nem nehéz megjósolni, hogy következik az újabb bevetés. Már csak az a kérdés, kinek a kezére és mikor kerül a bilincs...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44463/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,parkolási botrány,Szabó Bálint,Szeged
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Trójai falóként csempészi a hatóanyagot az SZTE forradalmi gyógyszerhordozója

2019.06.21. 15:10
Új, a korábbinál sokkal hatékonyabb gyógyszerészeti segítséggel kezelhetik a migrént, a szélütést és a sclerosis multiplexet a Szegedi …

MSZP: Mesterházy megúszta, maradhat

2019.03.05. 12:10
A szocialisták ugyanis megszüntették a volt pártelnökükkel szembeni eljárást.

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Zétényi Csukás Ferenc nyílt levele

2018.12.26. 17:50
SZEGEDI GONDOLAT: SZOBROT HORTHY MIKLÓSNAK! 
-Megkésett levél Magyarország egykori kormányzójának-

Botka menekül a Szeviép-ügy kivizsgálása elől

2018.12.21. 14:55
A kormánypártok szerint a szegedi szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Szabó Bálint: Botkát bilincsben viszik el a Szeviép-ügy miatt

2018.11.27. 11:55
A károsultakat képviselő jogász feljelentést tett Botka László és Ujhelyi István ellen a Szeviép-ügyben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?