Blogolj!

Gyurcsány a baloldali bandavezér

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció várható választási megállapodása azt mutatja, hogy máig Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal vezetője - jelentette ki az MTI híradása szerint Farkas Örs politikai elemző az M1-en.

Úgy fogalmazott, azáltal, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK önállóan is képes átlépni a parlamenti küszöböt, Gyurcsány Ferenc olyan alkupozíciót vehetett fel, amely a szocialistákkal szemben messze fölülreprezentálja a pártját.

Mindennek hátterében Farkas Örs szerint az áll, hogy az MSZP felismerte, hiába a legerősebb baloldali párt, önmagában egyéni választókörzetben képtelen mandátumot szerezni. Miután az LMP és a Momentum is kizárta az együttműködést, a törpepártok pedig nem hozhatnak elég szavazót, egyedül a DK maradt, amellyel együtt tudnak működni a szocialisták. Gyurcsány Ferenc pedig, mivel az MSZP-ből indult, ismeri a szocialisták működését, ezért akár kívülről is képes irányítani ezt az alkufolyamatot.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44551/pics/lead_800x600.jpeg
DK,Gyurcsány Ferenc,LMP,Momentum,MSZP,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

2020.06.10. 09:05
Lesz vizsgálat és felelősségrevonás a pártban a botrány miatt - mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Elmondta az MSZP-ben egy …

Nem hazudtolta meg magát Ujhelyi

2020.06.06. 22:10
Hiába van hétvége, a szocialisták pofázógépe nem pihen, most is jó sok marhaságot hordott össze.

Gyurcsányék sumákolnak, az ÁSZ felfüggesztette a DK költségvetési támogatását

2020.05.21. 13:10
Amíg a párt nem állítja helyre törvényes gazdálkodását és ezt dokumentumokkal nem tudja igazolni, addig az Állami Számvevőszék …

Fidesz: Gy. Németh számoljon el az idősotthon botránya ügyében!

2020.04.22. 19:35
A kormánypárt arra kíváncsi, mit titkol a balliberális fővárosi vezetés no meg a DK-s alpolgármester a koronavírus-gócponttá vált Pesti úti idősotthon kapcsán.

Saját koalíciós partnerei támadják Göd Momentumos polgármesterét

2020.04.10. 12:30
Az LMP, a DK és a Jobbik képviselője az országos vezetőknél jelentette fel levélben a momentumos Balogh Csabát, akit alkalmatlannak és diktatórikusnak tartanak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?