Blogolj!

Gyurcsány Ferenc feleségét is kihallgatja az ügyészség Czeglédy-ügyben

A következő hetekben kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét Czeglédy Csaba bűnügyében - számolt be róla az Origo

Úgy tudják, hogy Dobrev Klárának azért kell a hatóság kérdéseire válaszolnia, mert a tulajdonában lévő Altus Zrt. több kölcsönt is adott Czeglédynek. Miután ezek nem baráti jellegű kölcsönök voltak, így az üzletszerű tiltott pénzintézeti tevékenység gyanúja is felmerülhet.

Gyurcsány azt sem tudta, hogy mit beszél

A cikkben idézték a DK elnökének azt korábbi kijelentését is, miszerint idén kereste meg őt Czeglédy Csaba, hogy segítsen a pénzügyi gondjain, azonban az Origo birtokába jutott kölcsönszerződésből világosan látszik, hogy az egykori miniszterelnök "nem mondott igazat". Kiderült ugyanis, hogy Czeglédy és az Altus között még tavaly létrejött egy kölcsönszerződés 78 millió forint értékben, ráadásul Gyurcsány Ferenc arról is beszámolt, hogy ők is vesztettek pénzt az ügyben, miközben Czeglédyék azt kamatostul visszafizették. 

Ráadásul a "kölcsönszerződés"

egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel - a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, és nem tartalmaznak dologi biztosítékot (bank által befogadott azonnali inkasszó) és személyi biztosítékot (Czeglédy teljes vagyonával készfizető kezesként felel a kölcsön visszafizetéséért), valamint késedelmi kamatot (10 százalék euróban) és kamatfelárat.

Újabb 90 millió

A Pesti Srácok pedig arról számolt be, hogy Gyurcsány családi pénzügyi vállalkozása, - az Európai Bizottság által is finanszírozott - Altus folyamatosan pénzelte a szocialisták ügyvédjének humánerőforrás vállalkozását. Az iratok alapján 2016 augusztus 15-én 90 millió forintot utalt át az Altus Portfolio Kft. A. Portfolio szerződés szerinti kölcsön” címén. Az a dokumentumokból az is kiderült, hogy a zrt. aznapi nyitó egyenlege több, mint 234 millió forint volt, amelynek terhére a cég tisztségviselőinek és alvállalkozóinak csaknem 65 milliót fizetett ki.

Az egyetlen bevétele aznap Gyurcsányék 90 milliója volt.

Az ügy miatt Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul. Deutsch elmondta: az Európai Bizottság mintegy 1,5 milliárd forintos összegben adott megbízást az Altus vezette konzorciumnak, Gyurcsány Ferenc cége pedig az ebből származó bevételéből 80 millió forintot juttatott Czeglédynek.

Lázár János pedig azért fordult Európai Bizottsághoz, mert Czeglédy Csaba folyamatosan élvezte Gyurcsány Ferenc politikai és anyagi támogatását, márpedig a volt miniszterelnök cégéhez uniós pénz is került.

Lázár azt szeretné, ha az Európai Bizottság tisztázná, minek minősül, ha ugyanabba a tulajdonosi körbe kerül a testület támogatása, ahonnan egy bűncselekménnyel gyanúsított személy is pénzt kap.

Az MNB is nyomozhat

A fideszes Budai Gyula az üggyel kapcsolatban azt kérte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi felügyeletétől, hogy vizsgálja meg, hogy a Gyurcsány-érdekeltség Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet. Vagyis az Altus Portfólió Kft. rendelkezett-e kölcsönnyújtáshoz szükséges jogszabályi engedéllyel, hiszen - ahogy kiderült - ez a kölcsön nem minősülhet baráti kölcsönnek. Ha nem volt a cégnek ilyen engedélye, akkor felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, amely büntető törvénykönyvi tényállásközölte a Fidesz parlamenti képviselője.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44666/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,csalás,Czeglédy Csaba,Deutsch Tamás,Dobrev Klára,Európai Bizottság,Gyurcsány Ferenc,Lázár János,OLAF,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Blogstar kávéház

2019.06.15. 05:15
Karácsony döntésképtelensége, Gyurcsány leszámolása, Európa zöldcsapdája, égető hőhullám és Hosszú Katinka forró csókolózása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.14. 04:00
Az Orbán-kormány alibitárgyalásai, a zöldpártok hitelessége, évszázados melegrekordok, sztárséfek celebhódításai és Bella Thorne édeshármasa pénteki online lapszemlénkben.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Szombattól pótlóbusz jár a HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között

2019.06.13. 12:55
Szombattól pótlóbusz jár a szentendrei (H5) HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között pályafelújítás miatt - derül ki a Budapesti …

Ezeket a cikkeket olvastad már?