Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 5 (öt), 9 (kilenc), 14 (tizennégy), 20 (húsz), 25 (huszonöt)36 (harminchat). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 73 darab, nyereményük egyenként 215 290 forint; 4 találatos szelvény 2 715 darab, nyereményük egyenként 5 790 forint; 3 találatos szelvény 39 030 darab, nyereményük egyenként 1835 forint.
Blogolj!

Gyurcsány Ferenc feleségét is kihallgatja az ügyészség Czeglédy-ügyben

A következő hetekben kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét Czeglédy Csaba bűnügyében - számolt be róla az Origo

Úgy tudják, hogy Dobrev Klárának azért kell a hatóság kérdéseire válaszolnia, mert a tulajdonában lévő Altus Zrt. több kölcsönt is adott Czeglédynek. Miután ezek nem baráti jellegű kölcsönök voltak, így az üzletszerű tiltott pénzintézeti tevékenység gyanúja is felmerülhet.

Gyurcsány azt sem tudta, hogy mit beszél

A cikkben idézték a DK elnökének azt korábbi kijelentését is, miszerint idén kereste meg őt Czeglédy Csaba, hogy segítsen a pénzügyi gondjain, azonban az Origo birtokába jutott kölcsönszerződésből világosan látszik, hogy az egykori miniszterelnök "nem mondott igazat". Kiderült ugyanis, hogy Czeglédy és az Altus között még tavaly létrejött egy kölcsönszerződés 78 millió forint értékben, ráadásul Gyurcsány Ferenc arról is beszámolt, hogy ők is vesztettek pénzt az ügyben, miközben Czeglédyék azt kamatostul visszafizették. 

Ráadásul a "kölcsönszerződés"

egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel - a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, és nem tartalmaznak dologi biztosítékot (bank által befogadott azonnali inkasszó) és személyi biztosítékot (Czeglédy teljes vagyonával készfizető kezesként felel a kölcsön visszafizetéséért), valamint késedelmi kamatot (10 százalék euróban) és kamatfelárat.

Újabb 90 millió

A Pesti Srácok pedig arról számolt be, hogy Gyurcsány családi pénzügyi vállalkozása, - az Európai Bizottság által is finanszírozott - Altus folyamatosan pénzelte a szocialisták ügyvédjének humánerőforrás vállalkozását. Az iratok alapján 2016 augusztus 15-én 90 millió forintot utalt át az Altus Portfolio Kft. A. Portfolio szerződés szerinti kölcsön” címén. Az a dokumentumokból az is kiderült, hogy a zrt. aznapi nyitó egyenlege több, mint 234 millió forint volt, amelynek terhére a cég tisztségviselőinek és alvállalkozóinak csaknem 65 milliót fizetett ki.

Az egyetlen bevétele aznap Gyurcsányék 90 milliója volt.

Az ügy miatt Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul. Deutsch elmondta: az Európai Bizottság mintegy 1,5 milliárd forintos összegben adott megbízást az Altus vezette konzorciumnak, Gyurcsány Ferenc cége pedig az ebből származó bevételéből 80 millió forintot juttatott Czeglédynek.

Lázár János pedig azért fordult Európai Bizottsághoz, mert Czeglédy Csaba folyamatosan élvezte Gyurcsány Ferenc politikai és anyagi támogatását, márpedig a volt miniszterelnök cégéhez uniós pénz is került.

Lázár azt szeretné, ha az Európai Bizottság tisztázná, minek minősül, ha ugyanabba a tulajdonosi körbe kerül a testület támogatása, ahonnan egy bűncselekménnyel gyanúsított személy is pénzt kap.

Az MNB is nyomozhat

A fideszes Budai Gyula az üggyel kapcsolatban azt kérte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi felügyeletétől, hogy vizsgálja meg, hogy a Gyurcsány-érdekeltség Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet. Vagyis az Altus Portfólió Kft. rendelkezett-e kölcsönnyújtáshoz szükséges jogszabályi engedéllyel, hiszen - ahogy kiderült - ez a kölcsön nem minősülhet baráti kölcsönnek. Ha nem volt a cégnek ilyen engedélye, akkor felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, amely büntető törvénykönyvi tényállásközölte a Fidesz parlamenti képviselője.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44666/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,csalás,Czeglédy Csaba,Deutsch Tamás,Dobrev Klára,Európai Bizottság,Gyurcsány Ferenc,Lázár János,OLAF,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 22:00
Az állami vagyon kiszervezése, a radikális baloldal tombolása, az Európai Néppárt komolytalansága, Soros György bosszúszomjas ármánykodása és Bereczki Zoltán indulatos válása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?