Blogolj!

Lázár: Ha győz a Fidesz, végre Magyarország nevethet a végén

A Fidesz nemcsak másokhoz képest, hanem a saját kormányzati teljesítménye alapján is érdemes egy újabb választási diadalra. Nem jobb híján tehát, hanem éppenséggel a jobb jogán, a harmadik ciklussal pedig új fejezetet írhat a magyar történelemben – fogalmazott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a párt XXVII., tisztújító kongresszusán a Hungexpón.

Lázár János kongresszusi beszédében rámutatott, a második és a harmadik Orbán-kormány több munkát végzett el egyetlen ciklus alatt, mint a különféle nevek alatt futó „Gyurcsány-kormányok” két teljes ciklus alatt. „Fogalmazhatnék akár úgy is, hogy 2010 után rehabilitáltunk egy súlyosan terhelt kifejezést: az elmúltnyolcévet. Ami sokáig szitokszó, az elvesztegetett idő kifejezése volt Magyarországon, az lassan újra azt jelenti, amit egy normális világban jelentenie kellene: kétciklusnyi elvégzett munkát, kétciklusnyi előrelépést” – vázolta.

Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint meglepően és sajnálatosan kevés szó esik manapság kormányzóképességről és kormányzati teljesítményről, miközben „józan alföldi ésszel mégiscsak ez volna egy választás tétje”. Hiszen jövő tavasszal arról döntünk,

„olyan erőre bízzuk-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, és megvédi a hétköznapok biztonságát, vagy olyanra, amely sztahanovista módon egyre többet ajánl fel belőle Brüsszelnek, egészen pontosan Berlinnek és Párizsnak, és tárva-nyitva hagy ajtót-ablakot, védtelenül az országhatárokat.”

Úgy folytatta, a status quóval takaródzó, gyáva és szervilis politikának az elmúlt években elég egyértelmű üzenetet küldtek a brit, az amerikai, a lengyel vagy a katalán polgárok, de a magyarok is. A magyar politikának ennek tükrében nem a brüsszeli „magatartás-szorgalom ötösökről” kell szólnia, hanem a nemzeti érdek érvényesítéséről. Akkor is, ha az mások számára bosszantó vagy kevésbé „profitábilis”, mint korábban volt.

„Nincs okunk visszavonulót fújni: jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta. Jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy új IMF hitel. És jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány” – szögezte le.

Legyőztük Brüsszelt és a gazdasági lobbit

Kiemelte, ahhoz, hogy egy erős, nemzeti kormány élni is tudjon az erejével, szüksége van a folyamatos támogatásra: a legfontosabb a választópolgároktól származó fölhatalmazás. Ugyanakkor a politikai család tagjaitól érkező támogatás is nélkülözhetetlen.

A műszaki határzárért folytatott harc kapcsán bemutatta, hogy a Fidesz az egyedüli cselekvőképes párt a mai Magyarországon. „A kerítésért folytatott magyar küzdelem ellen nemcsak Brüsszel ágált látszólag érthetetlen és önsorsrontó módon, hanem a világ legnagyobb gazdasági érdekcsoportjai is. Bár ezt a kettőt – Brüsszelt és egy részvénytársaság tulajdonosi gyűlését – időnként már nem könnyű megkülönböztetni egymástól.

A kerítés építésekor Európa a magyarokkal, a magyar ellenzék pedig a kormánypártokkal, a Fidesszel játszatta el a rossz rendőr szerepét! Hogy aztán utólag szép csöndben bevallják – volt miniszterelnöktől kezdve a volt miniszterelnök-jelöltig bezárólag –, hogy jobb ötletük nekik sincsen.

És még akkor sem mernék lebontani a kerítést, ha hatalomra kerülnének. Nem merték volna felépíteni, és nem mernék lebontani. De akkor mit mernének? Vajon rá lehet-e bízni az ország és Európa, az európai életforma védelmét arra az erőre, amelyik semmit sem mer, amelyik cselekvőképtelen?” – tette fel a kérdést.

A Fidesz megtette, amit a többség nem mert

A Fidesz ezzel szemben cselekvőképes párt. Ezt még a kritikusai is elismerik – így Lázár János.

„A Fidesz olyan párt, amelynek a politikusai Magyarországon, sőt Európában is az elsők között mondták ki azt, amit a többség nem mert. És az elsők között tették meg azt, amit még a kevesek sem mertek.

Ezt pedig – finoman szólva – nem minden európai és magyar politikus mondhatja el magáról. Figyeljétek csak meg: hamarosan eljön az idő, amikor megpróbálja majd ezt mondani magáról mindenki, csak ettől még nem lesz igaz. Tudjátok, a tömegből utólag mindenki úgy emlékezett, hogy ő Jézust kiáltott, amikor kérdezték. Valahogy mégis több felől hallatszott az, hogy Barabás. Ti akkor is egységesen és rendíthetetlenül támogattátok Magyarország kormányát a nemzeti érdekérvényesítésben – a magyar ribillióban –, amikor még csábító lett volna különvéleményt megfogalmazni.

Köszönöm a minisztertársaim és a magam nevében, hogy az elmúlt években erős és hűséges társak voltatok és maradtatok! Hogy erős hátországát adtátok a kormányzásnak.

Enélkül a támogatás nélkül ugyanis nem lehet eredményes kormányzati munkát csinálni. Csak olyat, amilyet 2010 előtt láttuk. Olyat meg nem érdemes” – üzente valamennyi küldötteknek.

A nyakas párt történelmi felelőssége

Lázár János végül arról szólt, a Fidesz ereje egységében és fegyelmezettségében rejlik. Ennek köszönhetően a pártnak reális az esélye arra, hogy jövő tavasszal ismét lehetőséget kapjon a kormányzásra. „Ha ez megtörténne, az egyedülálló teljesítmény lenne a Magyarország rendszerváltozás utáni történelmében.

Egyszer alkotmányozó többséget szerezni ugyanis: politikai siker. Újra megismételni ezt a sikert: hatalmas lehetőség. De harmadszor is felhatalmazást kapni a választóktól: az már történelmi felelősség!

Én hiszek abban, hogy ebben a kormányzóképes, nyakas pártban megvan a lehetősége egy újabb választási győzelemnek. És megvan a lehetősége annak is, hogy egy harmadik kormányzati ciklussal új fejezetet írjon a nemzet történelmében. Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevethessen a végén!” – zárta beszédét a miniszter.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44709/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Fidesz,határzár,kerítés,Kongresszus,Lázár János,migráció
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor memorandumot intézett a Néppárthoz

2020.02.18. 18:20
A miniszterelnök a memorandumban a néppárt stratégiai irányvonalának módosítását javasolja: az EPP térjen vissza a Wilfried Martens-i örökséghez, a néppárt vezető testületeiben a centrista …

A migránsok befogadásához kötné az uniós pénzeket a CDU-elnökaspiráns

2020.02.18. 09:05
Visszasírjuk még Angela Merkelt és Annegret Kramp-Karrenbauert?

Orbán Viktor: jön az újabb nemzeti konzultáció

2020.02.12. 21:05
A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben …

A börtönbizniszről és a bírói botrányról tárgyal a Fidesz-frakció

2020.02.12. 11:40
Rendbe tennék végre azokat az ügyeket, melyek sértik a magyar emberek igazságérzetét.

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Több mint 150 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.02.10. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint összesen 165 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák …

Most jött: újra próbálkoznának a kelebiai migránsok

2020.02.08. 04:55
Bizonyos szervezetek ugyanis azzal vezetik meg ezeket az embereket, hogy meg fogják nyitni a magyar határt.

A Soros-hálózat nyomásgyakorlása volt a migránsmenet

2020.02.08. 04:50
A liberális csoportok célja, hogy rossz színben tüntessék fel Magyarországot.

További csoportokra lehet számítani Szerbia felől

2020.02.07. 11:30
A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szerint a tegnapi Tompához érkező migránscsoport után további karavánokra is számíthatunk, hiszen csak Szerbiában mintegy 6 ezer illegális …

Eddig tartott a migránsbuli, elszállították a Kelebiánál határnyitást követelő bevándorlókat

2020.02.07. 07:35
Csütörtök délután migránsmenet indult Szabadkáról, az illegális bevándorlók a magyar határon …

Ezeket a cikkeket olvastad már?