Blogolj!

Blogstar kávéház

Eszme

Nincs riválisa Orbánnak.

Mármint idehaza – állítja a Magyar Hírlapnak nyilatkozó Kiszelly Zoltán politológus, aki Orbán Viktornak a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédét is elemzi.

„A kormányfő azért húzta alá a jövő évi választás fontosságát, mert 2002 és 2010 között a baloldali kormányok visszafordították az országot, és lemaradtunk nemcsak Nyugat-, de Kelet-Európa mögött is. Ha pedig az ellenzék győzne, ugyanaz történne. Bár Orbán kitért az ellenzékre, nem beszélt róluk hosszan, nem akarta őket 'felemelni'. Nem az egymással vitatkozó, széteső ellenzék ugyanis az igazi ellenfél, hanem a brüsszeli bürokraták és a George Soros által képviselt nyílt társadalom eszméje – mondta Kiszelly.”

Soros és Brüsszel bürokratái a kormány tényleges ellenfelei

Nem a széteső ellenzék a Fidesz ellenfele, hanem a brüsszeli bürokraták és a Soros által képviselt nyílt társadalom eszméje - mondta Kiszelly Zoltán Orbán Viktor kongresszusi beszéde kapcsán. Több részre osztotta kongresszusi beszédét az ismét a Fidesz elnökévé választott Orbán Viktor, aki kitért az eredményekre, és helyzetértékelést is adott, hangsúlyozva a globális konfliktust, amely egy történelmi jelentőségű küzdelem - mondta hétértékelőjében Kiszelly Zoltán politológus.

Átformálás

Orbán, a hódító.

A Magyar Nemzet Online szerint igazságtalan azt állítani, hogy Orbán Viktor a kormányzásról adott összegzése teljesen elrugaszkodott a valóságtól, csak éppen bizonyos eredmények felnagyítva, a kudarcok elkenve jelentek meg.

„Orbán Viktor szerint az ő és a mögötte álló politikai közösség célja nem kevesebb, mint a globalista elit legyőzése, vagyis a nyugati világ átformálása a nemzeti és keresztény eszme jegyében. A szabadság népét tehát megint harcba szólítják; lássuk be, mennyivel magasztosabb, lelkesítőbb ez, mint olyan földhözragadt dolgokról vitatkozni a hazai ellenzékkel, mint a bérunió, az egészségügy, az oktatás, ne adj’ isten a korrupció?! Olyan küzdelmet vizionált a miniszterelnök, amelynek megvívásához, úgy sejtem, nem még egyszer négy, hanem sokszor négy év kormányzásra van szükség.”

A Nyugat meghódítása

Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Rég nem hallott mondat hagyta el a Fidesz elnökének száját, miután pártja kongresszusán újabb két évre megerősítették pozíciójában. A 2002-es vesztes választás kampányfinisében mondta ezt Orbán Viktor; aligha tévedek nagyot, ha azt feltételezem, a mostani Fidesz-kormány és az általa működtetett propagandagépezet tevékenységéről kevesen asszociálnak a szeretet és az összefogás fogalmaira.

Szimat

Tanári listán Vona.

Havas Henrik könyvet ír a Jobbik elnökéről, ezen csipkelődik a Magyar Idők Online.

„A Tanár úr mindig, minden körülmények között a média ütőerén tartja a középső ujját. Csalhatatlan szimattal csapott le eddig is a komoly, igényes témákra, lásd: kurvák, drogosok, pornószínésznők, gyilkosok. Most pedig jöhet Vona…”

Nem fogják elhinni, mit tett Havas Henrik | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/nem-fogjak-elhinni-mit-tett-havas-henrik-2446702/ A Simicska-lap terjedelmes interjút közölt Vona Gáborral, amelyben a Jobbik elnöke az elmaradhatatlan önfényezés mellett beszélt arról is, hogy milyen nagy megtiszteltetés érte, Havas Henrik (Tanár úr) könyvet ír majd róla: „Havas Henrik nagyon sok másról is írt könyvet, mindig érzékeny társadalmi témákhoz nyúlt hozzá.

Szerelem

Piedone, a magyarok kedvence.

Bud Spencer lányai is részt vettek az édesapjukról készült szobor budapesti avatóján, melyről a Lokál tudósít.

„Nem volt átlagos apa, de rajongtunk érte. Neki az életigenlés volt az életfilozófiája, megtanította nekünk Isten szeretetét és a munka iránti alázatot – egészítette ki húgát Cristiana, aki bevallotta, kislányként szerelmes volt Terence Hillbe. – Tízévesen azt terveztem, hozzámegyek feleségül, mert egy nagyon jóképű és humoros férfi volt, sokat járt hozzánk, nagyon jó barátok voltak apámmal, és imádta a spagettijét.”

„Apu fentről figyel ránk" | Lokál

Elképesztő az a szeretet, amit a magyaroktól kapott és kap most is. Biztos vagyok benne, hogy most is épp ide néz le ránk onnan fentről - mondta könnyek között a színész legkisebb lánya, Diamante a szobor leleplezése előtt. - Olyan apa volt, amilyet csak álmodhat magának egy gyerek.

Képzés

Magyarországon épül a jövő.

Több mint kétezer magyar mérnök kutatja, fejleszti, majd teszteli a jövő önjáró autóit a Bosch központjában – derül ki a 24.hu cikkéből.

„Sokan elfelejtik, hogy az önvezető autók bevezetéséhez nem elég egy biztonságosan és megbízhatóan működő járművet létrehozni, amely sofőr nélkül is képes közlekedni, de képzésre és jogi szabályozásra is szükség van. Előbbit pótolja a szeptemberben az ELTE-n indult mesterképzés. Illetve az önvezető autózás terén létrejött együttműködés keretében (RECAR) jövőre megindul a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán is egy új, angol nyelvű mesterképzés.”

Magyar mérnökök fejlesztik a jövő önjáró autóit

Kevesen tudják, hogy Németországon kívül Magyarországon van a Bosch legnagyobb kutatás-fejlesztési központja. Az Egyesült Államok és Németország után itt dolgoznak a legtöbben a jövő autós fejlesztésein. Immár több mint kétezer magyar mérnök kutatja, fejleszti, majd teszteli is az újdonságokat. Itt zajlik az önjáró, az elektromos technológia és meghajtás fejlesztése.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44719/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?