Blogolj!

Mindenkinek jó a taxisok néma rendszere

Kecskés István

Komoly ellenállás volt a taxisok körében, amikor bevezették a címkiadó rendszert, pedig a kommunikáció már korábban is működött, de most pontosabb lett a rendszer.

Az első drosztot 1923-ban hozták létre Budapesten, s már akkor is szigorú szabályok voltak a használatát illetően. A hetvenes években épült ki több állomás, ahonnan koordinálták a fuvarokat, ezt a rendszert bonyolította meg, amikor megjelentek a magántaxik és a cébé rádiók. Ezt követően, a kilencvenes évek elején álltak át az URH rádiókra a cégek. Ennek hátránya az volt, hogy a diszpécserek nem tudták hány taxis van az utcán, csak vették fel a címeket.

"Az áttörést a nyomkövető rendszerek bevezetése jelentette – mondta Dudás Zoltán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara VI. Közlekedési Osztályának elnöke az I. Taxi Expo-n. – Négy éve a fővárosi önkormányzat írta elő, hogy ha fuvarszevezőn keresztül kapják a taxisok a fuvart, akkor címkiadó rendszert is kell használnia. Ez biztosítja, hogy az kapja meg a címet, aki a legközelebb jár hozzá."

Ez ugye jó a személyszállítóknak és az utasoknak is, vagyis a címkiadó rendszer modernizálása mindenki számára nyereséget jelent. Érdekesség, hogy az utasnak joga van a néma utazáshoz, ami nemcsak azt jelenti, hogy nem szól zene az autóban, vagy nem beszélget a sofőr, hanem azt is, hogy az URH rádió sem szól menet közben. Ehhez segít hozzá az új rendszer is, hiszen csendben küldi ki a címeket a taxisoknak.

A címkiadó rendszer működésében fontos, hogy a cégek mobilapplikációkat fejlesztettek, amelyeken keresztül az utasok közvetlenül rendelhetnek autót maguknak.

Dudás Zoltán emlékeztetett arra is, hogy a taxisok nehezen fogadták el az új rendszert, de amikor mindenki számára kiderült, hogy pontosabban és gyorsabban juthatnak hozzá a fuvarokhoz, akkor már mindenki elfogadta. Nagy előny, hogy már nem kell a drosztokra állni, hiszen a város bármelyik pontján vehet fel új címet a taxis, ráadásul minden fél számára barátságos rendszer alakítottak ki.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44775/pics/lead_800x600.png

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokkoló videó: a sofőr Facebook élője a kilenc halálos áldozattal járó baleset előtt

2018.05.23. 05:25
Elképesztő videót hozott nyilvánosságra a román Adevarul online kiadása: a ceglédberceli baleset előtt a kisbuszt …

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Kilencen haltak meg egy buszbalesetben

2018.05.22. 22:05
A magyar rendőrség szerint kilenc halálos áldozata van a 4-es úton kedd délután történt balesetnek.

Kicsit nevetne és nagyon sírna Tisza Lajos a mai Szegeden

2018.05.22. 19:55
Május 21-e mellett május 22-ére is kiterjesztené Szeged Napját a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, mely a Szegedet a nagy árvíz után, 1879 és 1883 között újjáépítő királyi …

Platform a Jobbikon belül

2018.05.22. 12:10
Hét Jobbikos színekben megválasztott polgármester és számos középvezető részvételével Toroczkai László vezetésével megalakították a MI MAGUNK platformot a Jobbikon belül.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?