950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Sci-fi

Öncélúak az ellenzéki támadások.

Egy demokratikus választási rendszeren belül nem lehet arról beszélni, hogy jó vagy rossz, illetve igazságtalan-e az alkalmazott szisztéma – erről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszél a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

„A baloldal mostani javaslata egyértelműen az arányosság mellett teszi le a voksát, de azt láthatóan ők sem mérik fel, hogy ezzel önmagukat 'lövik lábon'. Ha jól politizálnának és népszerűek lennének, a mostani választási rendszerben is le tudnák váltani a Fideszt, sőt. Egy arányos rendszer a mostani közvélemény-kutatási adatok alapján azonban éppen hogy gátolná az 'áhított' kormányváltást – a Fidesz a mandátumok negyven-negyvenöt százalékát szerezné meg –, viszont politikai patthelyzet alakulna ki, kormányozhatatlanná válna az ország a stabil többség híján. Persze csak akkor, ha a baloldal nem állna össze a Jobbikkal – de az ország érdekében bízzunk benne, hogy ez a politikai sci-fi kategóriája.”

Arányos rendszerben sem győzne az ellenzék

Egy demokratikus választási rendszeren belül nem lehet arról beszélni, hogy jó vagy rossz, illetve igazságtalan-e az alkalmazott szisztéma - szögezte le lapunknak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, aki szerint az ellenzék csak a saját népszerűtlensége miatt támadja a választási rendszert.

Következmény

Politikusok kétes partizánakciói.

Idehaza a politika úgy általában túlterjeszkedett a saját hatáskörén, és a politikusok ezt már észre sem veszik – állítja a Magyar Nemzet Online annak kapcsán, hogy Tállai András, az adóhivatal elnöke „elintézte” városa egyik benzinkútján az árak csökkentését.

„Rossz üzenete van, ha politikusok kétes partizánakcióira bízza a dolgot, hiszen ezzel azt üzeni, hogy itt kézi vezérléssel működik a szabadpiac. Erre erősített rá a miniszterelnök is, amikor egy televíziónak nyilatkozva gratulációját nyilvánította ki államtitkárának, és mindenkit arra biztatott, járjon el hasonlóképpen. Csak remélni lehet, hogy a kormánypárti politikusok nem fogadják meg szavait, mert ha hasonló ügyekbe ártják magukat, annak komoly következményei lehetnek az amúgy sem túl erős magyar versenyképességre nézve.”

Kézi vezérlés

Emlékszem, milyen megdöbbenéssel fogadta annak idején Simor András a ciprusi cégébe mentett vagyonáról szóló cikkeket. Egyszerűen nem fogta fel, mi azzal a probléma, ha a jegybankelnök kihasználja egy egyébként uniós tagország kedvező adózási feltételeit. Aztán mégis megértette valahogy, vagy megértették vele, és fogcsikorgatva ugyan, de rendezte a helyzetet - amely nem jogi, hanem a tisztesség és az összeférhetetlenség tárgykörébe tartozó problémákat vetett föl.

Vezénylés

A Simicska-birodalom kesztyűs keze.

A 444.hu szerint D. Horváth Gábor főszerkesztő és Simicska Ádám ügyvezető távozásának hátterében a Jobbik felé húzás áll.

„A Nemzet eddig is tolta a Jobbikot, de nem annyira az ott dolgozó újságírókat kondicionálták erre, inkább nyitották a teret Vona Gábor és párttársai előtt. A Jobbik elnöke például több véleménycikket is leközölt a Magyar Nemzetben és rendszeresen hívják a Hír TV stúdiójába, ahol viszonylag kesztyűs kézzel bántak vele. Egyáltalán nem mindegy, hogyan vezényli le az új vezetés a kampányra való átállást, mert a lapnak több olyan munkatársa van, akik korábban inkább baloldali vagy liberális hangvételű újságoknál dolgoztak.”

Kampányüzemmódba kapcsol a Simicska-birodalom - 444

Kedden váratlanul távozott a Magyar Nemzet éléről D. Horváth Gábor, aki éveken, sőt évtizedeken keresztül volt oszlopos tagja a Simicska-médiabirodalomnak. A szerkesztőségben csak „DHG"-ként ismert főszerkesztő helyét Schlecht Csaba, a Lánchíd Rádió eddigi főszerkesztője vette át. Délután bejelentették, hogy év végén távoznak a lap főszerkesztő-helyettesei, Tóth Szabolcs Töhötöm és Szerető Szabolcs is.

Legenda

A Delta titokzatos főcíme.

Gyerekként sokan féltek tőle, de rengeteg imádták az akkoriban különlegesnek számító képeket és az ismeretlen elektronikus zenét a Delta című műsorban, melynek titkairól a Hirado.hu-n olvashatunk.

„A városi legenda szerint a műsorvezető Kudlik Júlia egyszer betért egy vendéglőbe, ahol egy cigányzenekar eljátszotta neki a műsor főcímdalát brácsán, cimbalmon és hegedűn. Az tény, hogy létezik egy Delta csárdás című instrumentális dal, ami nagyjából megfelel a leírásnak.”

Kiderült, honnan származnak a képek és a zene a híres Delta főcímében

Gyerekként sokan féltek tőle, de rengeteg imádták az akkoriban különlegesnek számító képeket és az ismeretlen elektronikus zenét. A régi Delta című tévés műsorra még sokan emlékeznek. A hétvégi tudományos magazin sok érdekessége mellett nagyon jellegzetes volt a főcíme is, a felvillanó képkockák és a zene több generációnak is sokat jelentette - nemrégiben a Facebookon felbukkant bejegyzés, amelyben a szerző összeszedte a főcímmel kapcsolatos érdekességeket - olvasható a Szeretlek Magyarország oldalon .

Rakás

Bankrabló a globális szórakoztatóiparban.

Hungarikum, ahogy a Viszkisből pár év alatt celeb lett – foglalja össze a Zoom.hu.

„Természetesen egy rakás olyan híresség van, aki elkövetett bűncselekményeket, egészen súlyosakat is, elég például hazai pályán Stohl Andrásra vagy Császár Elődre gondolni, nemzetközi szinten pedig talán O.J. Simpson a legismertebb, de ők abban a nagyon lényeges pontban különböznek a Viszkistől, hogy ők már azelőtt ismertek voltak, hogy bűnt követtek volna el. Ambrus viszont amiatt lett ismert, hogy bankot rabolt.”

Hungarikum, ahogy a Viszkisből pár év alatt celeb lett - Zoom.hu

A Viszkis néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila, akiről hamarosan akciófilm is érkezik a mozikba, az egyik játékos a Tv2 Ázsia Expressz című realityjében. Ebben a formában pedig a globális szórakoztatóipar egy nagyon kicsi csoportjába tartozik. Ahhoz, hogy valaki celebritásként megjelenjen a nyilvánosság számára, általában kell egy jól behatárolható belépési pont.

Billenés

Hajtépkedős műsorvezető.

Gyerekkorában problémái miatt, azóta viszont azért is elment szakemberhez Mádai Vivien, hogy megtudja, hogyan tudja megtartani az egyensúlyt, amiben él – árulja el az Origo.hu.

„Akkor mentem el, amikor minden a legnagyobb rendben volt. Mert annyira féltem attól, hogy ez a tökély, ami most van, a munka, a család meg minden, ha egyszer kibillen, akkor hogy lehet feldolgozni.”

Mádai Vivien pszichológushoz járt, haját tépkedte

Gyerekkorában problémái miatt, azóta viszont azért is elment szakemberhez, hogy megtudja, hogyan tudja megtartani az egyensúlyt, amiben él. "Akkor mentem el, amikor minden a legnagyobb rendben volt. Mert annyira féltem attól, hogy ez a tökély, ami most van, a munka, a család meg minden, ha egyszer kibillen, akkor hogy lehet feldolgozni" - mesélte a Micsoda nők!-ben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44801/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?