950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Illúzió

Az anyanyelven keresztül támadnak.

A magyar szórvány napján az M1 Pászkán Zsolttal, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértőjével arról beszélgetett, hogy az anyanyelv megtartása a legfontosabb, nem véletlen, hogy azt érik támadások – számol be róla a Hirado.hu

„Szakítani kell azzal az illúzióval, hogy a magyar nyelv közigazgatási használhatóságának szorgalmazására azért van szükség, mert a határon túli magyarok nem beszélnek románul vagy szlovákul. Ezzel szemben a magyar nyelvnek azért kell a hivatalos nyelvi státuszt megkapnia, mert egyenrangú a többségiek nyelvével, ugyanannyira értékes. Ezért kell küzdeni, mert ha feladjuk, akkor szép lassan feleslegessé válik a magyar nyelv megtanulása. Ez vezet aztán az önkéntes asszimilációhoz, majd az identitásváltáshoz.”

Az anyanyelv megtartása a legfontosabb, ezért támadják azt először

2015 novemberében nyilvánította az Országgyűlés november 15. napját, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem halálának évfordulóját a magyar szórvány napjává. Nehéz lenne megmondani, pontosan hány magyar ember él szórványban. A becslések nagyjából 200 ezer és 1 millióra teszik a számukat. Rajtuk kívül pedig ott vannak még a tömbmagyarság tagjai is.

Hobbi

Svájci indexálás helyett haveri zsebek.

A kormányzati propaganda ellenére nem sok jóra számíthatnak a Fidesz legjelentősebb szavazótáboraként ismert nyugdíjasok – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Sokkal nagyobb csalódást jelenthet az időskorúak számára, amikor rájönnek, hogy a hangzatos propaganda ellenére nem is olyan fontosak a kormány számára. Hiszen ahelyett, hogy a 'fantasztikus' gazdasági teljesítményre alapozva visszatérne a svájci indexálásra a kormány, hiszen pénz most bőven van, inkább a haveri zsebekbe tömi az adófizetői pénzeket, illetve százmilliárdokról mond le a költségvetés, csak hogy a kormányfő hobbiját, a focit, illetve más látványsportágakat támogathasson.”

Félrevezetve

Magyarország jobban teljesít - szól a kormánypropaganda már évek óta. Valóban, az uniós támogatások osztogatásával csak sikerült valamiféle gazdasági növekedést elérni, még ha az el is marad a régióbeli vetélytársak fejlődési ütemétől. Hogy ebből a jó teljesítményből ki részesül, azt mindenki látja, aki figyeli a napi történéseket.

Birka

Feljelentett kétfarkúak.

A szentendrei önkormányzat szerint a Kétfarkú Kutya Párt megsértette a város címerének személyiségi jogait – olvasható a 24.hu cikkében.

„Szentendre önkormányzata személyiségi jogsértés miatt feljelentette a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP), ugyanis a viccpárt állítólag megsértette őket a helyi szervezetük logójával. Az MKKP szerdán azt írta a Facebookon, hogy az önkormányzat szerint azzal, hogy a saját logójukban kicserélték a Szentendre címerében található birkát egy kétfarkú kutyára, személyiségi jogot sértettek.”

Szentendre: A Kétfarkú Kutya Párt megsértette a város címerének személyiségi jogait

Ezért az önkormányzat feljelentette őket.

Hálózat

Lélekhalászok Buda gócpontjában.

Melyik volt az a fővárosi vagy kerületi önkormányzati hatóság, amely területfoglalási engedélyt adott erre a disznóságra? – kérdezi a Magyar Hírlap Online annak kapcsán, hogy majdnem egy egész hétre kitelepültek a szcientológia magyarországi művelői a Széll Kálmán térre.

„A vallás- és rítusszerűen működő, globális hálózat az élet szinte minden területére kiterjedt. Milliárdos vagyonokat felhalmozott vezetőik irányítják a rendszert, nyilvántartják a befektetéseik, pénzügyi üzelmeik hozadékát. Pénz pénzt fial, amelyből mindenkinek jut valamennyi, ha nekik dolgoznak. Mindez hasonlít a kapitalizmus több száz éves világrendszeréhez is, azonban a szcientológia 'tudománya' és elterjedése időben sokkal közelebbről ered.”

Lélekhalászok

Keddtől vasárnap délutánig kitartott a jámbor lelkek halászata és a lelki-szellemi kútmérgezés Buda egyik legnépesebb közlekedési gócpontjában, ahol egy átlagos hétköznapon több tízezer ember is megfordul, munkába, iskolába, majd vissza, hazafelé jövet. Egy jókora nagyságú, kanárisárga műanyag sátor védelme alatt mázsaszám feküdtek asztalokon a különféle, színpompás borítású füzetek és zsebkönyvek, drága nyomdai termékek; a sürgölődő, járókelőket megállító sárga kabátos asszonyok kézből kínálták az ingyen cuccot.

Kiadás

Nincs tovább tao-titkolózás.

Végső és megalázó vereséget mért a Kúria Orbán fociakadémiájára tao-ügyben – jelenti az Index.hu.

„A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mind az nyilvános adatnak számít, hogy mely cégek és mennyi pénzt ajánlottak fel taós támogatásra, mind pedig az, hogy ezt a pénzt a sportegyesületek és klubok mire költötték el, és kiknek fizették ki. A felcsúti alapítványnak az írásos indoklás kézhezvételétől számítva 15 napja van arra, hogy a kért adatokat kiadja, azaz előreláthatólag valamikor december közepéig kell ezt megtennie.”

Végső és megalázó vereséget mért a Kúria Orbán fociakadémiájára tao-ügyben

A Kúria, azaz a legfelsőbb magyar bíróság szerdai ítéletével talán véget ért a bohózat, többé sem a miniszterelnök, sem a magyar kormány, sem a sportegyesületek és sportvállalkozások nem hivatkozhatnak arra, hogy a társasági adóból származó támogatás nem számít közpénznek.

Szépségguru

Az uszonyosúszásból a szépségiparba.

Sellőlányt indít Magyarország a Miss Intercontinental világversenyen Srí Lankán, ahol csaknem száz ország legszebb lányai versenyeznek – így a Lokál Online.

„Fásy Ádám, a szépségguru egy évtizednyi kihagyás után tért vissza a szépségversenyek világába. Tavaly nyáron Magyarok Világszépe néven indította útjára szépségversenyét. Minden olyan szép lány jelentkezhet rá, aki igazolni tudja magyar származását. Az idei verseny döntőjének a tavalyi évhez hasonlóan Debrecen adott otthont. A nagyerdei szabadtéri színpadra olyan műsort hozott össze a szépségguru, amelyet a többi hazai szépségverseny szervezője is megirigyelhetne. Hazai pályán pedig Senánszky Flóra bizonyult a legjobbnak, akarom mondani a legszebbnek. Most pedig irány Srí Lanka!”

Sellőlányt indít a szépségversenyen Fásy Ádám | Lokál

null

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44840/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?