Blogolj!

Meghalt Charles Manson

83 éves korában meghalt Charles Manson amerikai sorozatgyilkos – számolt be a Guardian hétfőn kora reggel.

A kaliforniai büntetésvégrehajtási intézet tájékoztatása szerint Manson helyi idős szerint vasárnap este halt meg természetes okok miatt. Néhány nappal korábban került éppen kórházba. 

Manson fél évszázaddal ezelőtt egy hippipünkösdista csoport vezetőjeként több brutális emberölést is kitervelt, végül gyilkosságokra való szövetkezésért kilencszeres életfogytiglanra ítélték.

Charles Manson élete már fiatalon sem volt leányálom, édesanyja prostituált volt, vér szerinti apját nem is ismerte. A születése után anyja hozzáment egy akkor huszonöt éves munkáshoz, William Eugen Mansonhoz, aki a nevére vette a fiút. Gyermekkorát nélkülözések közt élte, fiatalkorát különböző intézetekben, illetve szökésben töltötte. Sokat verték, többször megerőszakolták, és ő is megerőszakolt egy kisebb fiút, akinek borotvát szorított a torkához. Amikor meglógott az intézetből, lopásokból és betörésekből élt, legtöbbször vegyesboltokat tört fel. Az első autólopásait és benzinkutak elleni fegyveres rablásait tizenhárom évesen követte el. A 32 éves Charles Manson már a fél életét zárt intézményekben töltötte. Úgy érezte, a börtön az otthonává vált, ezért kérvényezte, hogy bent maradhasson, de senki sem vette komolyan. 

A börtönben megtanult zenélni, majd szabadulása után kapcsolatba került Dennis Wilsonnal, a legendás Beach Boys dobosával, és Terry Melcher lemezproducerrel is, de zenei karrierjében elmaradt az áttörés. Bármennyire is volt tehetséges és karizmatikus, a zeneiparban nem tudott érvényesülni, de ezután fiatal rajongóival szektát alapított, a követői bármit megtettek neki. Nyolc embert mészároltak le a parancsára. Bár ő maga sohasem ölt, sorozatgyilkosként tartják számon. Miután halálraítélték Kaliforniában, egy évre rá a halálbüntetést eltörölték az államban, megúszta a villamosszéket, de kilenc életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki rá.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/44990/pics/lead_800x600.jpg
Charles Manson,Gyilkosság
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Karácsonyi horror: családja szeme láttára öltek meg egy férfit Londonban

2019.12.27. 11:20
Egy 36 éves férfit felesége és kisgyereke előtt lőttek le a nyílt utcán.

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Újabb késelések történtek Londonban

2019.11.24. 11:20
Két halálos késelés is volt Londonban a hétvégén. Az áldozat mindkét esetben fiatal volt.

Kivégezte családját egy amerikai tinédzser

2019.09.03. 12:55
Édesapját, nevelőanyját és három testvérét is lelőtte egy 14 éves amerikai fiú Alabamában.

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Megöltek egy férfit Rákospalotán

2019.08.11. 12:05
Megöltek egy férfit Rákospalotán, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz - közölte a rendőrség honlapján vasárnap.

Megtalálták a múlt héten elrabolt 15 éves román lány maradványait

2019.08.03. 14:15
Bizonyossá vált, hogy nincs életben a múlt héten elrabolt, a gyanú szerint nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett 15 éves Alexandra Macesanu.

Hat embert, köztük egy 10 éves gyereket is agyonlőtt egy férfi Zágrábban

2019.08.02. 10:45
A horvát rendőrség közlése szerint csütörtökön késő este hat embert megölt egy férfi Zágrábban. A két férfi, három nő és egy tízéves …

Mentális betegséggel küzdött a frankfurti gyilkos, peronzár is jöhet

2019.07.30. 20:00
Egy menedékjoggal Svájcban élő eritreai férfi lökte a vonat elé azt az anyát a gyermekével a frankfurti vasútállomáson, akinek a fia meghalt a …

Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében

2019.07.30. 10:10
A Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat Gyárfás Tamás ellen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?