Blogolj!

Távozik a hatalomból Mugabe

Lemondott Robert Mugabe zimbabwei elnök - jelentette be a zimbabwei törvényhozás házelnöke kedden. A legfrissebb jelentések szerint Jacob Mudenda házelnök a bejelentéssel be is rekesztette az államfő alkotmányos eltávolítását célzó eljárás vitáját folytató parlamenti ülést.

A képviselők ujjongással fogadták a házelnök bejelentését, és a Zimbabwét 37 éve irányító elnök lemondását üdvrivalgással fogadta az ezt követelő többezres tömeg is a törvényhozás épületénél.

Mudenda közlése szerint Mugabe a parlamenthez eljuttatott levélben mondott le, amelyben leszögezte: a döntés az övé, célja pedig a zökkenőmentes hatalomátadás szavatolása.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45086/pics/lead_800x600.jpg
Robert Mugabe,Zimbabwe
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Mégsem mondott le Mugabe

2017.11.19. 22:20
A várakozásokkal ellentétben mégsem jelentette be lemondását vasárnap esti televíziós beszédében Robert Mugabe zimbabwei államfő, sőt közölte, hogy ő fog elnökölni pártja decemberi kongresszusán.

A „Krokodil” akarta Mugabe bukását

2017.11.19. 12:50
Chris Mutsvangwa, a zimbabwei függetlenségi háború veteránszövetségének vezetője megerősítette, hogy Robert Mugabe megbuktatott államfőt a ZANU-PF zimbabwei kormánypárt központi bizottságának vasárnapi …

Utcára vonult Mugabe ellenzéke

2017.11.18. 14:20
Egyelőre nem történt semmilyen komolyabb összecsapás Zimbabwéban.

A hadsereg vette át a hatalmat Zimbabwében

2017.11.15. 09:15
Katonák foglalták el Zimbabwe állami műsorszórójának, a ZBC székhelyét szerdára virradóra, értesülések szerint a fővárosban legalább három robbanás hallatszott – jelentették hírügynökségek. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?