Blogolj!

Blogstar kávéház

Túlélés

Végzetes csúszás.

Újabb fejezet a világszínvonalú magyar egészségügy történetében: több kórházban is rossz a mellrákszűrésben és rehabilitációban is rendkívül fontos mammográfiát végző készülék, ezért január-februárra lehet most időpontot kérni – jelenti az RTL Klubra hivatkozva a HVG Online.

„A megelőzésben is fontos szerepe van a gépnek, de a már gyógyultnak nyilvánítottakat is folyamatosan figyelni kell, nem is beszélve a gyanús esetekről, amikor hetek is számítanak, mert minél hamarabb fedezik fel a daganatot az emlőben, annál nagyobb esély van gyógyulásra. Akinek viszont van pénze a magánszférába menni, nem kerül csávába – akinek pénze van, nagyobb az esélye a túlélésre.”

Elromlott mammográfiás készülék, hónapos várólisták, magyar egészségügy 2017

Több budapesti kórházban is elromlott a mammográfiás készülék, ezért 2-3 hónapot is kell várni a vizsgálatra, ami akár végzetes csúszás is lehet.

Multikulti

Soros és a szürkezóna.

Soros György személyesen intézett támadást Magyarország ellen, azaz szintet lépett a hálózati aktivitás a migráció korlátlan kiterjesztése és a Magyarország elleni támadás ügyében – a Hirado.hu Szántó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával elemez.

„Az európai politikai porondon nem pártpolitikai törésvonalak mentén van szétválás, hanem sokkal inkább a világnézetek vagy az ideológiák mentén – tette hozzá. A nagy tömb néppártok, mint például a szociáldemokraták vagy az európai néppárti frakció már nem rendelkeznek különösebb világnézettel vagy ideológiával, hanem a néppártokon átívelő világnézeti különbségek léteznek – mondta az M1 Szemtől szembe című műsorában. Ezért vannak a néppárti frakcióban olyanok, akik szerint a nyílt társadalom eszméje, vagy a mulitkultiban felolvadó emberiségnek az utópiája a célra vezető.”

Soros György kilépett a politikai szürkezónából

Megszólalt Soros György, ezáltal szintet lépett a hálózati aktivitás a migráció korlátlan kiterjesztése és a Magyarország elleni támadás ügyében. Soros György személyesen intézett támadást Magyarország ellen. Ahogy Gulyás Gergely Fidesz frakcióvezető mondta: „Eddig azt tapasztaltuk, hogy az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten, brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe.

Pusztulás

Politikai szélhámosság.

Miután 2006-ban Gyurcsányék a tízszázalékos államháztartási hiány eltitkolásával megnyerték a választást, a lakosság lépre csalásával csúcsra járatták a devizahitelezést – emlékszik vissza a Magyar Hírlap Online.

„Róna Péter professzor, aki Gyurcsány tanácsadója volt, 2007-ben azzal a javaslattal állt elő, hogy a kormány terjesszen a parlament elé törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy a devizahitelekre jelzálogot lehessen bejegyezni. A megbeszélésen Gyurcsány mellett Bajnai Gordon és Veres János pénzügyminiszter képviselte a kormányt, Simor András elnök és Király Júlia alelnök a jegybankot, és persze ott voltak a bankvezetők is. A javaslat ellen a legharsányabban Simor tiltakozott, a bankvezérek pedig közölték, ők a törvény elfogadása esetén azonnal beszüntetik a hitelezést. Erre Gyurcsány a javaslatot lesöpörte az asztalról. 'Pusztuljanak' inkább az emberek, fő, hogy ő a hatalmát megtarthassa.”

Gyurcsány, a főbukméker

Álláspont. Ha elmondom a véleményemet, Bokros meg fog ölni - ezt mondta Gyurcsány Ferenc csütörtök este, ferencvárosi lakossági fórumán, amelyen a devizahitelesek megmentésével hitegette választóit Egy nappal korábban a devizahitel-károsultak képviselői a Rózsadombra látogattak, a bukott miniszterelnök házához, hogy az „ősbűnösök" felelősségre vonásáért és méltányos kárrendezésért lépjenek fel.

Látogatás

Pórul járt bálnások.

Elzavarták a boltosokat pénteken a Bálnából, mert Orbán Viktor ott fogadja a kínai miniszterelnököt – méltatlankodik a 24.hu.

„Az üzenetben azt írták, a bérleteseknek is menniük kell, aki nem megy, annak elszállítják az autóját. A mélygarázs kedd reggel fog újra megnyitni. Később pedig a boltosokkal is közölték, hogy hétfőn nem nyithatnak ki. Azt nem mondták, hogy miért, de a legmagasabb biztonsági intézkedésekből ki lehet találni, hogy komoly látogató miatt zárják majd le a Bálnát.”

Elzavarták a boltosokat a Bálnából, mert Orbán ott fogadja a kínai miniszterelnököt

Vajon miért szeretjük a törvényen kívüli hősöket? Arra keressük a választ, hogy Ambrus Attila lehet-e celeb, fel kell-e háborodni egy John Dillinger után, hogy a Viszkis realityben utazgat Ázsiában.

Tanács

Berki Krisztián aggodalma.

Segítséget kér Berki Krisztián, mert a kislánya, Nati nem akar rendesen reggelizni, ilyenkor csak tejet iszik – tudjuk meg a Blikk Online cikkéből.

„Berki arra kérte a kommentelőket, adjanak tanácsot, miként tudják áthidalni ezt az időszakot. Máris nagyon sok jó tanács érkezett, többen elmondták, hogy ez szokásos életkori helyzet és azt javasolták, hogy bátran legyenek kreatívak a szülők a reggelik elkészítésében.”

Aggódik Berki Krisztián: rajongóitól kért segítséget - fotó

Segítséget kér Berki Krisztián, mert a kislánya, Nati nem akar rendesen reggelizni, ilyenkor csak tejet iszik. Szerencsére a közösségi média sokaknak segítséget jelent, tudja ezt Berki is, így rajongóihoz fordult. Berki arra kérte a kommentelőket, adjanak tanácsot, miként tudják áthidalni ezt az időszakot.

Szépségkellék

A szexbomba és a wifi.

Hedy Lamarr az 1940-50-es évek szexszimbóluma volt, aki azonban páratlan feltalálói képességei révén is maradandót alkotott – árulja el az Origo.hu.

„Miközben az Álomgyárban Lamarr eljátszotta a neki szánt szépség-kellék szerepet, a magyar gyökerű szexbomba szabadidejében komoly találmányokon törte a fejét. Legnagyobb, átütő felfedezésében szerepet játszott a második világháború is. Lamarr a hírekből tudta, hogy a szövetséges erők rengeteg torpedót veszítenek, s mivel első házassága idejéből komoly ismeretekkel rendelkezett a torpedókról is, elkezdett egy olyan adóberendezésen dolgozni, amellyel megoldható a torpedók rádió-távvezérlése.”

A szexbomba, aki nélkül ma nem wifiznénk

Hedy Lamarr az 1940-50-es évek szexszimbóluma volt. A róla készült dokumentumfilm azonban nem szépségét, hanem páratlan feltalálói képességeit helyezi középpontba. Hedy Lamarr Hedwig Eva Maria Kiesler néven született 1914 november 19-én Bécsben. Apja jómódú bankár, édesanyja (Lichwitz Gertrúd) budapesti származású zongorista volt. A szülei nem járatták iskolába, négyéves korától házi tanítók oktatták, nem is akármilyen eredménnyel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45212/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?